INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI”

LIVERPOOL - ATLETICO MADRID 2-3 // FOTO + VIDEO » Campioana Europei e OUT din Champions League! 4 goluri marcate în prelungiri

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 14:37

Liverpool, campioana Europei, a fost eliminată dramatic în optimile UEFA Champions League, pierzând cu Atletico Madrid, scor 2-3, după prelungiri. Meciul a fost unul incredibil, cu patru goluri marcate în reprizele suplimentare.

  • PSG - Bourssia a fost celălalt meci al serii din UEFA Champions League. Detalii AICI

Liverpool - Atletico Madrid 2-3

A plouat la Liverpool. Torențial. S-au rupt norii, așa cum a atacat campioana Europei. Pierduse la Madrid, 0-1, dar cine a uitat semifinala de anul trecut? 0-3 în fața Barcelonei și 4-0 pe „Anfield". Acest "Anfield" îți dă aripi, zbori purtat de „You'll never walk alone”. Dar, uneori, te face și să-ți pierzi luciditatea în această mare de entuziasm. LFC a avut 2-0 în prelungiri și totuși nu s-a calificat. Atlético a răsturnat scorul, 3-2, și a prins "sferturile" într-un final uimitor!

12-2 șuturi, 5-0 pe poartă!

Cu Atlético trebuie să ataci în valuri, să presezi la nesfârșit, obligând-o să greșească. Numai astfel poți fisura zidul lui Simeone.The Reds au invadat terenul "colchoneros", au asaltat careul și poarta lui Oblak. La pauză, cifrele arătau incredibil. O diferență clară: 12-2 șuturi, 5-0 cadrate, 7-2 cornere. 63%-37% posesie, 250-90 pase corecte!

Tot Wijnaldum

Nu putea rămâne 0-0, oricât de bun ar fi fost Oblak. Câte mingi să salveze goalkeeperul sloven?În minutul 43, oaspeții au cedat. Nimeni nu-l marca pe Wijnaldum la centrarea lui Oxlade-Chamberlain. Iar olandezul a plasat balonul lângă bară, imposibil de ajuns de Oblak. 1-0.În sfârșit, îngerul păzitor al lui Atlético era învins. Și de cine! De Wijnaldum, care înscrisese două goluri și la 4-0 cu Barça.

Bara i-a salvat pe "colchoneros"

Acest 1-0 garanta doar prelungirile. Nu mai mult. Nu calificarea. Iar apărarea nu trebuia nici ea uitată. Madrilenii lui Cholo de-abia așteptau o contră. Au avut o ocazie bună în prima repriză, la devierea lui Felipe. Voiau și ei mai mult. Mai ales că nu era Alisson în fața lor. Accidentat, portarul brazilian îi lăsase locul lui Adrián. Și Adrián a bâlbâit o minge la trasorul lui João Félix. Totuși, când ai primul șut pe poartă în minutul 56, exact João Félix, cât să speri? Dar Atlético speră!Liverpool îi putea lua orice speranță. Robertson a avut golul "sferturilor" pe frunte (66). Bară! Transversala a tremurat, însă l-a protejat pe Oblak.Ibericii au scăpat și la foarfeca lui Mané, și la seria de driblinguri a lui Salah. Sfârșitul părea aproape. Putea fi sfârșitul și pentru britanici. Gol, Saúl, la ultima fază! Nevalidat. Ofsaid! Prelungiri

.Rezervele au schimbat meciul

Ar fi fost nedrept să egaleze Atlético! Ar fi fost? Oricum, fotbalul nu e drept întotdeauna. Firmino a făcut 2-0 și totul părea hotărât. Era fericire pe "Anfield". Însă nimic nu e decis când e Cholo Simeone. Schimbarea lui avea să întoarcă partida definitiv.I ntrat în minutul 56, Marcos Llorente a înscris de două ori în prelungiri (97 și 105) când nimeni nu se mai aștepta. Două șuturi din afara careului (primul după o gafă a lui Adrián). Și chiar s-a terminat totul pentru Liverpool. Nu 2-2, ci 2-3, pentru că Morata (altă rezervă) a marcat și el (120+1). Atlético e în "sferturi"

Echipele de start

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mane 
Rezerve: Loergan, Fabinho, Milner, Minamino, Lallana, Origi, Matip 
Antrenor: Jurgen Klopp 

Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Savic, Felipe, Ronan Lodi - Koke, Saul, Thomas, Correa - Diego Costa, Joao Felix
 Rezerve: Adan, Gimeneze, Morata, Lemar, Llorente, Carrasco, Vrsaljko
 Antrenor: Diego Simeone

Stadion: „Anfield” (Liverpool)
Arbitru: Danny Makkelie

În partida din tur, de pe „Wanda Metropolitano” din Madrid, formația lui Simeone a produs surpiza și a reușit să câștige împotriva echipei antrenate de Klopp, scor 1-0, grație golului marcat de Saul, în minutul 4.

„Cormoranii” sunt specializați în întoarcerile de scor pe teren propriu, după ce anul trecut în semifinale au eliminat Barcelona, scor 4-3 acasă (0-3 retur).

Atletico Madrid a arătat în meciul tur că Liverpool poate fi oprită, iar în această seară se vor lupta pentru obținerea calificării.

VEZI ȘI:

VIDEO EXCLUSIV Nume de cod: „Escrocul”. Noul „creier” de la o vicecampioană din Liga 1, acuzat de fraudă și viol: „A fost bătut, dezbrăcat și aruncat în portbagaj”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (104)
210136790341957
Alex Ionita  •  13 Martie 2020, 18:06

Toate golurile au fost date pe centru. Unde a fost Van Dijk, marele fundas, cu pretentii la balonul de aur? Cu tot respectul pentru Klopp, dar dupa primul gol, trebuia sa vada ca, de fapt, pe centru, apararea lui Liverpool s-a comportat exact ca apararea Barcelonei, din returul din 2019, aparare care le-a oferit pe tava 3 din cele 4 goluri marcate. Chiar si asa, Liverpool ramane o echipa fantastica, iar Klopp un mare antrenor.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  12 Martie 2020, 20:18

Îmi place Klopp. Cred ca este unul dintre cei mai buni tehnicieni ai momentului. Sper sa nu se imbolnăvească de sindromul Mourinho. Aroganță fără noimă. În viață trebuie sa inveti si sa şi pierzi. De data asta profesorul Simeone a predat o lectie profesorului Klopp. O echipă completă nu stă intr-un portar. La 2-0 şi chiar la 2-1 dacă marca, inchidea jocul.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  12 Martie 2020, 13:01

in Meciul retur cu Barca de anul trecut.. mai mult i-a ajutat jucatorii catalani pe jucatorii lui liverpool decat fanii din tribuna. Poate vrea sa vada si Stucan partida sa vada ca si acolo nu erau marcati jucatorii..nu doar in Liga lui Hagi Jr.

Vezi toate comentariile (104)
Comentează