INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI”

PSG - DORTMUND 2-0 // FOTO+ VIDEO » PSG rezolvă calificarea în 45 de minute! Joc perfect făcut în fața Borussiei Dortmund

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 13:36

Paris Saint-Germain a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 2-0, și s-a calificat în sferturile de finală al UEFA Champions League. Trupa lui Tuchel a rezolvat calificarea de la pauză în fața unei Borussii anemice, ultrașii ținuți de pandemie în afara stadionului sărbătorind cu torțe și artificii

  • Livepool - Atletico Madrid a fost celălalt meci al serii din UEFA Champions League. Detalii AICI

PSG - Dortmund 2-0 (1-2 în tur)

Parc des Princes fără spectatori pentru un loc în careul de ași al Ligii. Numai un gol de recuperat, dar fără Mbappé, trimis pe bancă de o răceală care l-a determinat să facă testul coronavirus, PSG are o misiune grea. Dortmund se apără compact și ocaziile întârzie să apară, precauția domină jocul. Abia după 25 de minute, Cavani scapă de capcana ofsaidului. Diagonala lui e deviată, salvator, cu piciorul de Bürki. E preludiul golului reușit cu capul de Neymar din cornerul executat de Di Maria.

O repriză perfectă

Trupa lui Tuchel domină, profitând parcă de respectul prea mare al Borussiei. Sancho e singurul care îl încearcă pe Navas dintr-o "directă" telefonată și un șut la "scurt". Nici prima repriză din tur nu oferise artificii. Dortmund nu se lasă mult invitată la atac, dar Hazard nu nimerește colțul lung. Nimerește, în schimb, Bernat o deviere fină din centrarea lui Sarabia. 2-0, chiar înaintea pauzei! Scor sărbătorit zgomotos de ultrașii din afara stadionului ce au aprins ei artificii. Prea devreme?

Brandt e prea puțin

Deloc, pentru că Di Maria (cele mai multe assisturi, 24, în Ligă, după CR7 și Messi) pictează un gol ca și făcut din lovitură liberă, numai că Bürki scoate de la vinclu. Intră și Mbappé. Tuchel mută cu Brandt, care amenință în două rânduri să trimită meciul în prelungiri. Håland e dispărut și Dortmund nu dă semne de viață. PSG rezistă și va juca pentru a șasea oară în "sferturi

Echipe de start

PSG: Navas - Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat - Paredes, Gueye - Di Maria, Sarabia, Neymar - Cavani 
Rezerve: Rico, Mbappe, Icardi, Kurzavwa, Diallo, Draxler, Kouassi 
Antrenor: Thomas Tuchel 

Borussia: Burki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi, Emre Can, Witsel, Guerreiro - Sancho, Haaland, T.Hazard
Rezerve: Hitz, Dahoud, Gotze, Akanji, Brandt, Schemlzer, Reyna
Antrenor: Lucien Favre

Stadion: „Parc des Princes„ (Paris)
Arbitru: Anthony Taylor

CITEȘTE ȘI:

Ianis Hagi, analizat de un fost fotbalist belgian „Nu a așteptat să devină un star la Genk. Simțea presiunea naționalei”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  12 Martie 2020, 11:01

"....pentru un loc în careul de ași al Ligii.".... "PSG rezistă și va juca pentru a șasea oară în "sferturi" ??? Deci cum e ??? Sferturi sau semifinale ???

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  12 Martie 2020, 09:19

Allez la France !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează