INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - BENFICA

Liverpool se califică în semifinalele Ligii Campionilor, după 3-3 pe Anfield cu Benfica și 6-4 la general

Liverpool - Benfica, liveTEXT pe GSP.ro // foto: Imago +20   FOTO
Liverpool - Benfica, liveTEXT pe GSP.ro // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 21:15 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 00:48

Liverpool a remizat cu Benfica, scor 3-3 (6-4 la general), iar în urma acestui rezultat obține biletele pentru semifinalele Ligii Campionilor, acolo unde se va duela cu Villarreal. 

  • În tur, Liverpool s-a impus cu scorul 3-1
  • Liverpool se va duela cu Villarreal în semifinalele competiției
  • Manșa tur este programată pe 26/27 aprilie, iar returul pe 3/4 mai
  • În cealaltă semifinală, Manchester City va da piept cu Real Madrid

Programul sferturilor Ligii Campionilor

Liverpool și Benfica s-au întâlnit pe Anfield în returul „sferturilor” de finală din Champions League, după ce „cormoranii” își adjudecaseră partida tur cu scorul 3-1, în deplasarea din Portugalia.

Tehnicianul neamț al gazdelor a perfectat nu mai puțin de șapte modificări în „11-le” de start față de remiza de la finalul săptămânii trecute, cu Manchester City, scor 2-2. 

Primul avertisment al vizitatorilor a venit la capătul primelor 13 minute de joc, după ce Everton a căutat de la mare distanță buturile păzite de compatriotul său, Alisson.

La fel ca la partida din Portugalia, Liverpool a deschis scorul grație reușitei lui Konaté. Acesta, servit perfect din corner de Tsimikas, s-a înălțat perfect și a introdus mingea în ațe, marcând pentru 1-0.

Două minute mai târziu, Nunez a restabilit egalitatea, dar golul a fost anulat din cauza poziției neregulamentare în care s-a aflat în momentul execuției. 

Columbianul Diaz (25) a fost aproape de a mări ecartul formației sale, dar Vlachodimos a avut o reacție salvatoare, ținând-o pe Benfica în joc.

În cele din urmă, portughezii au reușit golul egalizator, Ramos (32) punctând pentru 1-1 cu un șut din interiorul careului, care a trecut și în camera VAR înainte de a fi validat de Serdar Goezuebueyuk, centralul întâlnirii. 

Înainte de intrarea la vestiare, Keïta (45) și-a încercat șutul de la mare distanță, dar mingea expediată de acesta a trecut printre picioarele lui Grimaldo și mai apoi pe lângă poarta lui Vlachodimos.

Firmino, o„dublă” cât o calificare

Gazdele au revenit la conducerea jocului după 10 minute de la începerea actului secund, atunci când Roberto Firmino (55), servit perfect de Diogo Jota, a punctat pentru 2-1 în poarta goală.

Același Firmino (65) a semnat „dubla” în minutul 65, spulberând în mare măsură speranțele lusitanilor după un gol marcat în urma unei lovituri libere pe care Konstantinos Tsimikas a bătut-o excelent. 

Revenire spectaculoasă pentru Benfica

Roman Yaremchuk (73) a încercat să micșoreze ecartul de pe tabelă. Lăsat singur pe culoar, acesta l-a driblat pe Alisson și a marcat golul al doilea al oaspeților, reușita sa fiind verificată în camera VAR și validată ulterior. 

Portughezii nu au cedat inițiativa și au mai punctat o dată cu 10 minute înainte de ultimul fluier. Nunez (81) a restabilit egalitatea cu un șut plasat din careu și chiar și de această dată execuția a fost analizată de camera VAR înainte să fie validată.

Până la ultimul fluier, fiecare echipă a mai punctat o dată, dar reușitele au fost anulate din cauza offsaid-ului. S-a terminat 3-3, iar Liverpool se califică în semifinalele competiției, acolo unde se va duela cu Villarreal.

Liverpool - Benfica 3-3

GALERIE FOTO // Liverpool - Benfica, în „sferturile” Champions League

+16 FOTO

Liverpool - Benfica, echipele de start:

Liverpool: Alisson - Gomez, Konaté, Matip, Tsimikas - Keïta, Milner, Henderson - Jota, Firmino, Luis Díaz
Rezerve: Kelleher, Fabinho, Van Dijk, Alcantara, Mane, Salah, Oxlade-Chamberla, Jones, Robertson, Origi, Alexander-Arnold, Elliott
Antrenor: Jurgen Klopp

Benfica: Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Weigl, Taarabt - Everton, Goncalves - Ramos - Núñez
Rezerve: Leite, Meite, Seferovic, Yaremchuk, Joao Mario, Lazaro, Radonjic, Gil Dias, Andre Almeida, Paulo Bernardo, Alvaro, Morato
Antrenor: Nelson Verissimo

Citește și:

Minunea de la Munchen! Villarreal elimină colosul Bayern și se califică în semifinalele UCL
Bayern - Villarreal 1-1 (în tur 0-1)
Minunea de la Munchen! Villarreal elimină colosul Bayern și se califică în semifinalele UCL
„Big Ben” a dat ora exactă și a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor! Chelsea, campioana Europei, e ELIMINATĂ
Real Madrid - Chelsea 2-3 (în tur 3-1)
„Big Ben” a dat ora exactă și a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor! Chelsea, campioana Europei, e ELIMINATĂ

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ripensistu
ripensistu  •  14 Aprilie 2022, 10:35

Bine ca nu a dat gol rusinea planetei Salah.

chinese_democracy
chinese_democracy  •  14 Aprilie 2022, 05:35

Ba, nu va mai uitati la meme cand scrieti articolele. A fost transmis si meciul asta la tv, ati fi putut sa il vedeti live ...

scandautor
scandautor  •  14 Aprilie 2022, 00:30

„...obține biletele pentru semifinalele Ligii Campionilor, acolo unde se va duela cu Manchester City.” Articol scris de... GSP. Bre, aveți, totuși, curajul să vă și semnați când scrieți prostii de-astea, să știm și noi de cine să facem mișto. Sau... să nu-mi spuneți că v-ați adunat toți din redacție la ceas de seară să-i împerecheați strâmb pe șampionligări?...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează