INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - VILLARREAL 1-1 (ÎN TUR 0-1)

VIDEO + FOTO Minunea de la Munchen! Villarreal elimină colosul Bayern și se califică în semifinalele UCL

Villarreal elimină colosul Bayern și se califică în semifinalele UCL
Foto: Imago +13   FOTO
Villarreal elimină colosul Bayern și se califică în semifinalele UCL Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 00:18 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 00:42

Villarreal a produs surpriza anului în Liga Campionilor și s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după ce a remizat în returul de la Munchen, scor 1-1 cu Bayern. În tur, spaniolii se impuseseră cu 1-0.

München, „Allianz Arena”. Pe o peluză a apărut chipul lui Gerd Müller, din tăblițe, pe un fond alb-roșu. Mesajul era scris pe un banner, la baza tribunei: „Bombardier pentru eternitate”. 

Nu exista un imbold mai bun pentru Bayern într-un asemenea moment. După 0-1 în Spania, bavarezii nu acceptau altă variantă. Doar calificarea conta. În turul precedent, porneau de la 1-1 manșa secundă, cu Salzburg, aveau 4-0 la pauză și 7-1 la final. Iar în ultimele 4 întâlniri acasă, în Ligă, înscriseseră în medie 5 goluri pe meci.

Bayern - Villareal, fără goluri în prima repriză

Numai că Villarreal nu era Sazburg. Ibericii au învins-o pe Juventus cu 3-0 la Torino, în returul „optimilor”, după 1-1 pe teren propriu. De ce n-ar fi posibilă încă o mare surpriză? La a 25-a lor partidă consecutivă în cupele continentale din vara lui 2020, cu Unai Emery antrenor: 15 în Europa League, pentru trofeu, și 10 în Champions. 

Roș-albii au asaltat careul galben încă de la primul fluier, uneori cu toți cei 10 jucători în ultima treime a terenului. Însă, la fel ca în urmă cu o săptămână, fără eficiență. Pe 6 aprilie, n-au avut nicio minge pe poartă. În seara asta, una singură în 45 de minute (1-0), după o jumătate de oră. Posesia mare n-a ajutat, nici raportul șuturilor, 9-2. La pauză, tot 0-0 pe tabelă. Villarreal era în semifinale.

+9 FOTO

Lewandowski. Dar și contra letală galbenă

La reluare, Bayern părea altă echipă. Mai puternică, mai rapidă, mai inspirată. Chiar Bayern. Musiala a cerut penalty, nu s-a dat nimic, deși Rulli a pus mâna pe el. Atunci a ieșit la lumină Lewandowski, prima oară în această dublă confruntare. Polonezul, supergolgheterul, a deschis scorul. Presing, recuperare rapidă și bară-gol, Lewandowski, 1-0 (52). 

Villarreal nu mai ieșea din jumătatea sa de teren. Dar Thomas Müller n-a putut înscrie golul calificării, ratând din 6 metri. Raportul șuturilor ajunsese la 24-3. Numai 4-0 pe poartă. Și eliberarea nu mai venea... Pe acest fond, Emery l-a trimis pe teren pe Chukwueze

Decizie perfectă. Pe contraatac, Gerard Moreno a centrat în fața porții, de unde tocmai Chukwueze a înscris. Era minutul 88. 1-1, golul calificării. A doua semifinală a lui Villarreal în Ligă după 16 ani. Prima semifinală de Champions a lui Emery. După Juventus, „Submarinul” a scufundat și Bayern.

Două staruri aruncă Bayern în aer înaintea returului cu Villarreal
BAYERN MUNCHEN
Două staruri aruncă Bayern în aer înaintea returului cu Villarreal

Bayern - Villarreal 1-1

Bayern - Villarreal, echipe de start:

Programul complet din Liga Campionilor AICI!

BAYERN: Neuer (cpt) – Pavard, Upamecano, L. Hernandez – Sane, Kimmich, Goretzka, Coman – Musiala, Muller – Lewandowski.
REZERVE: Ulreich – Richards, Gnabry, Choupo-Moting, Wanner, Sabitzer, Davies, Marc Roca, Nianzou, Vidovic, Tillman, Stanisic.
ANTRENOR: Julian Nagelsmann

VILLARREAL: Rulli – Foyth, Albiol (cpt), Pau Torres, Estupinan – Parejo, Capoue, Coquelin – Gerard Moreno, Danjuma, Lo Celso.
REZERVE: Asenjo – Mario Gaspar, Alcacer, Iborra, Chukwueze, Trigueros, Pena, Pino, Mandi, Moi Gomez, Pedraza, Aurier.
ANTRENOR: Unai Emery

Stadion: Allianz Arena (Munchen)
Arbitru: Slavko Vinčić (Slovenia)

Citește și:

Atletico Madrid, lovită de UEFA înaintea returului cu Manchester City
Atletico - City
Atletico Madrid, lovită de UEFA înaintea returului cu Manchester City
Thomas Tuchel rămâne rezervat în privința returului cu Real Madrid: „Câte echipe au revenit? Este realist să te gândești că dubla e terminată”
Chelsea
Thomas Tuchel rămâne rezervat în privința returului cu Real Madrid: „Câte echipe au revenit? Este realist să te gândești că dubla e terminată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
boolah
boolah  •  13 Aprilie 2022, 10:03

Nu inteleg in ce consta minunea ... locul 17 in clasamentul UEFA a eliminat locul 1 ... nu e ca si cum ar fi venit vreo echipa de pe locul 100 si ar fi facut asta. Villareal are coeficient UEFA la fel de bun ca a doua/a treia echipa din Germania din top, deci e ca si cum echipele de pe locul 2/3 din Germania ar elimina Bayern ... nimic spectaculos in asta.

blatistu49
blatistu49  •  13 Aprilie 2022, 10:02

surpriza a fost Cota la pariuri fratilor

ripensistu
ripensistu  •  13 Aprilie 2022, 09:36

Foarte frumos, bine ca am scapat de Buyern, echipa care distruge fotbalul german.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează