INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA C

Liverpool - PSG 3-2 // Roberto Firmino, cel mai influent jucător al Ligii Campionilor în ultimul an + Liverpool, cel mai bun start din ultimii 57 de ani!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 09:42

Brazilianul Roberto Firmino, 26 de ani, încă afectat de durerile de la ochiul stâng, a înscris golul decisiv în prelungiri. Are 11 goluri și 7 assisturi în Champions League de la începutul sezonului trecut. Nimeni ca el!

"Într-o asemenea confruntare, nu poți să joci la 95%. La 95%, pierzi 5-0 în fața lui PSG. La 100%, în schimb, poți să câștigi". Cu Jürgen Klopp, Liverpool joacă fiecare meci implicându-se 100% și câștigă tot. Și în Premier, și în Champions League. Are 6 victorii în primele 6 partide, nu a mai avut un start atât de bun din sezonul 1961-1962. De 57 de ani. În sfârșit, e atât de tare și de motivată încât poate reuși "dubla" pe care o așteaptă din 1984: titlul și Liga Campionilor.

Cu mâna pe ochiul stâng

Marți, chiar și egalată spre final, a asediat poarta Parisului până când adversarul a cedat. Și nimeni nu putea fi mai potrivit ca Firmino pentru această ultimă lovitură. Brazilianul, cu o ușoară leziune la ochiul stâng după meciul cu Tottenham, de sâmbătă, a intrat în minutul 72, marcând cel mai frumos gol al meciului în prelungiri. În fața fanilor în delir, și-a acoperit ochiul stâng cu mâna. Parcă le-ar fi transmis: "Pot să marchez și așa!".

"Putem ajunge în vârful muntelui"

De la începutul sezonului trecut, niciun alt jucător nu a fost atât de influent la finalizare ca Firmino în Champions, fiind decisiv la 18 goluri. 11 reușite și 7 assisturi.

Klopp e mândru de echipa sa, de cum a crescut cu el manager. "În urmă cu doi sau trei ani, oamenii credeau că nu am avea nicio șansă cu PSG, că e un munte imposibil de urcat. Acum, putem ajunge în vârful acestui munte".

8
a fost nota primită de Firmino în cotidianul Liverpool Echo pentru cele 21 de minute jucate cu PSG

14
goluri a marcat Liverpool în primele 6 partide ale sezonului, având o medie de 2,3 goluri pe meci

"Ceea ce au făcut băieții acum a fost extraordinar. Dacă unul ar fi făcut un metru mai puțin, meciul s-ar fi terminat. Totul s-ar fi prăbușit. Am și luptat, am și jucat fotbal"
Jürgen Klopp, manager Liverpool

Vezi și: FOTO Ce-a fost asta? Reacția ciudată a lui Salah după golul lui Firmino a împărțit internetul în două » Tu ce părere ai?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează