INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - BARCELONA

Lovitură pentru Barcelona înaintea meciului cu Bayern! Un titular a „picat” definitiv: „E foarte important să se recupereze complet”

Ansu Fati, Pedri// Foto: Imago
Ansu Fati, Pedri// Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 05 decembrie 2021 14:49 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 16:49

Învins de Betis, sâmbătă, scor 0-1, Xavi își ia gândul și de la Ansu Fati. Marele talent al catalanilor nu va putea fi recuperat până la ora meciului cu Bayern, decisiv pentru calificarea în „optimile” Ligii.

Barcelona a suferit cumplit în ofensivă cu Betis. Nici măcar după primirea golului n-a reușit să dea replica așteptată de fani. În contextul dat, ar fi fost mană cerească o recuperare a supertalentului Ansu Fati, în perspectiva returului cu Bayern, programat miercuri, în grupele Ligii Campionilor. 

Xavi: „Nu-l vom forța pe Ansu, e foarte important să se recupereze complet”

Catalanii au nevoie de-o victorie ca să fie siguri de calificare și, deci, de goluri. Numai că Fati nu-i recuperat după accidentarea suferită în 6 noiembrie, leziune la bicepsul femural, și Xavi a decis să nu-l includă în lotul pentru deplasarea de la Munchen: „Nu vom mai face greșelile care s-au comis altădată. Nu-l vom forța pe Ansu, e foarte important să se recupereze complet”

Antrenorul catalanilor e totuși încrezător că Barcelona se poate descurca și fără el în capitala Bavariei: „Va trebui să luptăm ca niște animale dacă vrem să obținem rezultatul dorit”, este noul său mesaj pentru jucătorii care au eșuat în fața lui Betis.

„Nu ne permitem un alt eșec. La Barcelona, joci în mod constant meciuri ca niște finale. Nu-mi place să pierd. Trebuie să ne recuperăm după Betis. Sper ca acest eșec să nu ne afecteze mental. Le-am spus băieților că sunt mulțumit de efortul lor, dar că este mare păcat că am pierdut meciul din mână. Ei sunt supărați, dezamăgiți. Dar așa e în fotbal, trebuie să ne revenim. Văd o echipă capabilă să meargă la Munchen și să câștige. Nu avem altă variantă. Depindem de noi!”, a spus Xavi

7 puncte are Barcelonaîn clasamentul grupei E, din Ligă. Benfica e la două puncte distanță (5p), are avantajul întâlnirilor directe, 3-0 și 0-0, și un adversar mai la îndemână, Dinamo Kiev

Mergem pe una dintre cele mai grele arene din lume, dar vreau să dăm totul și să fim protagoniști. Trebuie să dominăm, să avem mingea și să jucăm în jumătatea adversă de teren 

- Xavi Hernandez, antrenor FC Barcelona

Citește și:

Cristiano Ronaldo nu s-a lăsat până nu i-a aflat numărul! Pe cine a terorizat cu mesaje: „A ținut să-mi spună asta”

Ce i-a marturisit Messi lui Suarez după transferul la PSG: „Are de suferit din cauza asta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează