INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MACCABI HAIFA - JUVENTUS 2-0

FOTO Secretele lui Maccabi Haifa: extrema care plânge să joace la națională și antrenorul campion care provoacă demiterile antrenorilor!

Omer Atzili și Barak Bakhar
Omer Atzili și Barak Bakhar

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 16:43 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 16:43

Omer Atzili (29 de ani), „dublă” la 2-0 cu Juventus, e huiduit la fiecare meci al Israelului după ce a fost acuzat de relații sexuale cu minore, dar nu renunță și va fi pericolul de care trebuie să scape „tricolorii”. Barak Bakhar (43 de ani) face victime printre tehnicienii adverși: Olympiakos și Steaua Roșie și-au schimbat antrenorii din cauza lui.

În urmă cu fix două decenii, Maccabi Haifa le scutura serios pe Olympiakos și Manchester United în grupele Ligii Campionilor, administrându-le aceeași doză-șoc. Un dublu 3-0, deși echipa verde disputa meciurile de acasă în Cipru, la Nicosia, din cauza situației încordate din Orientul Mijlociu. 

TAS a suspendat decizia FRF în ceea ce o privește pe CSA Steaua! Veste de ultim moment venită de la Lausanne
CSA STEAUA
TAS a suspendat decizia FRF în ceea ce o privește pe CSA Steaua! Veste de ultim moment venită de la Lausanne

Secretele lui Maccabi Haifa

Acum, joacă în Israel, pe un „Sammy Ofer” arhiplin, și bucuria e și mai mare la un rezultat istoric. Acest 2-0 cu Juventus e istoric, chiar dacă vine după trei înfrângeri într-o serie teribilă, cu PSG, Benfica și Juve. 

Maccabi are două secrete. Cel care influențează jocul pe teren. Omer Atzili. Și cel ce creează întreg jocul. Antrenorul Barak Bakhar

Organizațiile feministe au cerut îndepărtarea lui Omer Atzili de la națională: „E o rușine!”

Atzili, 29 de ani e jucătorul pe care „tricolorii” nu trebuie să-l scape nicio clipă în preliminariile Euro 2024, pe 9 septembrie și 18 noiembrie 2023.

Nu pentru că bunicul său dinspre mamă s-a născut la București și, datorită lui, are inclusiv el și pașaport românesc. Ci pentru că numărul 7 e mereu un pericol. Un stângaci de 1,77 m foarte tehnic pe extrema dreaptă, centrând sau finalizând el acțiunile

Nu s-a simțit bine când a jucat în străinătate, la Granada și APOEL Nicosia, dar acasă plutește, mai ales din ianuarie 2021, de când e la Haifa. Ales cel mai bun fotbalist al sezonului trecut în Israel, după ce a fost golgheterul și cel mai bun pasator: 20 de goluri și 10 assisturi în campionat, 28-14 în toate competițiile. 

Secretele lui Maccabi Haifa: extrema care plânge să joace la națională și antrenorul campion care provoacă demiterile antrenorilor!
Omer Atzili a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren în Maccabi - Juventus, Foto: Twitter

400 de mii de euroeste salariul anual al extremei la Maccabi Haifa, având contract până pe 30 iunie 2024

Omer are un punct vulnerabil însă. În 2020, a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore și, deși el a susținut că nu a știut vârsta fetelor, poliția a închis dosarul și nu s-a ajuns la tribunal, Maccabi Tel Aviv l-a concediat

De atunci, de fiecare dată când poartă tricoul naționalei, e huiduit în Israel. Organizațiile feministe au protestat, cerând federației îndepărtarea lui și spunând că fiecare apariție a sa în tricoul bleu e o rușine. A fost exclus o perioadă, în 2020 n-a evoluat deloc, iar în 2021 a prins doar 20 de minute într-un meci. 

În 2022, a jucat de patru ori la națională. A plâns după ce a fost huiduit și la 2-1 cu Albania, dar a anunțat că nu renunță la echipa Israelului orice s-ar întâmpla. 

Câteodată, ce visăm chiar se realizează. Dacă pot juca la o echipă tare din Europa? Voi, ziariștii, trebuie să stabiliți acest lucru. 

- Omer Atzili, extremă Maccabi Haifa

Barak Bachar, cel care aduce titlul. 5 titluri la rând!

Bachar, 43 de ani, este supranumit „antrenorul-campion” în Israel. A cucerit ultimele cinci titluri puse în joc. Trei la rând cu Hapoel Beer Sheva, două cu Ovidiu Hoban pe teren, două cu Maccabi Haifa. 

Și mai este un detaliu care îl deosebește de ceilalți. Învinși de el, trei antrenori adverși au fost dați afară în Israel în perioada când o pregătea pe Hapoel

Secretele lui Maccabi Haifa: extrema care plânge să joace la națională și antrenorul campion care provoacă demiterile antrenorilor!
Barak Bachar, Foto: Imago Images

69 de goluria influențat Omer Atzili (41 de reușite, 28 de assisturi) în 94 de meciuri disputate la Maccabi Tel Aviv

În acest sezon, a făcut două victime și cu Maccabi: 

  • Pedro Martins. Pe 27 iulie, Barak l-a spulberat în turul 2 preliminar al Ligii. 4-0 cu Olympiakos chiar în Grecia și tehnicianul lui Oly și-a făcut bagajele. 
  • Dejan Stankovic. Pe 23 august, după 2-2 în returul play-off-ului pe Marakana Belgradului (fusese 3-2 pentru Maccabi în prima manșă), antrenorul Stelei Roșii a demisionat. 

Marți seară, l-a trecut la colț și pe Massimiliano Allegri. La final, Bachar a declarat: „Îmi pare rău pentru Allegri, e un coleg, însă pe mine mă interesează Haifa”. Nu a provocat și dispariția lui Allegri de la Juventus. Momentan, Max rămâne bianconero. 

Noi intrăm pe teren să câștigăm fiecare meci, indiferent de adversar, Juventus sau oricare altul. Atmosfera specială ne-a împins spre victorie. 

- Barak Bachar, antrenor Maccabi Haifa

VIDEO. Edi Iordănescu, analiză a grupei pentru calificarea la EURO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Rudiger, eroul rănit! A avut nevoie de 20 de puncte de sutură la frunte!

Milan protestează după eșecul cu Chelsea! Arbitrul acuzat după un episod controversat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ccc23
ccc23  •  12 Octombrie 2022, 16:57

toate ca toate.. dar prin minutul 65 măscăriciul de Lahoz a uitat sa arbitreze.. nu a dat un penalty cât planeta Jupiter pt Juventus

Vezi toate comentariile (1)
Comentează