INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - CHELSEA

Mahrez și Kante, cei doi prieteni cu povești extraordinare, care se înfruntă în Manchester City - Chelsea!

Mahrez și Kante, cei doi prieteni cu povești extraordinare, care se înfruntă în Manchester City vs Chelsea!
Mahrez și Kante, cei doi prieteni cu povești extraordinare, care se înfruntă în Manchester City vs Chelsea!

Articol de - Publicat vineri, 28 mai 2021 14:19 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 18:20

Riyad Mahrez și N'Golo Kante, ambii 30 de ani, au crescut la periferie, în cluburi mici, au „explodat” la Leicester, cu care au luat titlul, și se înfruntă mâine în Manchester City - Chelsea, la Porto, în finala Champions League. 

Finala dintre Manchester City și Chelsea va fi un duel special și între doi buni prieteni, dar adversari pentru cel puțin 90 de minute, la Porto. 

Doi mijlocași cu destine paralele care s-au întâlnit la Leicester și au câștigat împreună titlul în Premier, într-un sezon 2015-2016 de poveste, au plecat la mai bine, iar traiectoriile carierelor îi aduc acum față în față în lupta pentru cupa cu urechi mari. Riyad Mahrez și N'Golo Kante, foști colegi în trupa lui Ranieri, au rămas buni amici și au parcurs drumuri asemănătoare, dar doar unul se va bucura pe „do Dragao".

Cum visa Riyad Mahrez un gol în Liga Campionilor

Ambii au 30 de ani, au început pașii în fotbal la periferia Parisului, din familii africane. Mijlocașul lui Man. City, mai mare cu 36 de zile, cu mamă marocană și tată algerian, pe care l-a pierdut la 15 ani din cauza unui infarct, a suferit mult în copilărie. 

„Nu era dezvoltat, dar a crezut în el. Era nebun după fotbal și bătea mingea pe străzi până seara", povestește un fost coechipier de la Sarcelles. 

„Voiam să joc la un Mondial, eram ambițios de mic și visam să marchez în Ligă!", spunea Riyad în L'Equipe. Le Havre i-a oferit trambulina spre vârf, la Leicester a "explodat", iar Guardiola l-a adus cu 68 de milioane în 2018. Și a dat lovitura cu cel ce-avea să câștige imediat Cupa Africii.

Mahrez și Kante, cei doi prieteni cu povești extraordinare, care se înfruntă în Manchester City - Chelsea!
Kante a dizolvat mijlocul lui Real Madrid, foto: Imago

Kante poartă numele unui fost sclav ajuns rege în Mali

Ales la fel ca Mahrez cel mai bun jucător al semifinalei, Kanté a ales să reprezinte Franța. Dintr-o familie cu nouă copii, mijlocașul lui Chelsea cu numele unui fost sclav din Mali ce a ajuns rege în anii 700 a rămas și el fără tată, la doar 11 ani. 

„Nu se oprea niciodată din alergat, însă forța lui era mentală!", dezvăluie primul său antrenor. Poreclit „Diarra al lui Caen", după idolul tinereții, a prins și el „trenul" Leicester, care i l-a suflat lui OM pentru 8 milioane. 

După un sezon, Chelsea l-a luat cu 38 de milioane și cu el a cucerit titlul, fiind ales MVP-ul campionatului. „Băiatul ce dansează mereu în teren", cum îl laudă și Guardiola, a luat și titlul mondial în 2018. Cine va avea o zi fericită după Manchester City-Chelsea?

14 goluriși nouă pase decisive are Mahrez în 47 de meciuri din acest sezon la Man. City. În total pentru "cetățeni", 98 de goluri și 87 de assisturi în trei stagiuni

3 assisturi,fără gol marcat, în 47 de apariții a bifat Kante la Chelsea în actuala stagiune. În cinci ani la londonezi, a marcat de 11 ori și a oferit 10 pase decisive

Citește și alte știri despre finala Champions League:

Guardiola și „războiul” cu arbitrul spaniol al finalei Ligii: „Nu-mi pasă de el”

EXCLUSIV UEFA pune la bătaie 3,5 miliarde de euro pentru Liga Campionilor, Europa League și Conference League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează