INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Mai mulți spectatori la „tineretul” Universității Craiova decât media multor cluburi din Superliga!

Imagine de la meciul Universitatea - Partizan din Youth League
Imagine de la meciul Universitatea - Partizan din Youth League

Articol de , - Publicat joi, 05 octombrie 2023 18:39 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 19:07

La debutul Universității Craiova în Youth League, 0-1 cu Partizan Belgrad, au asistat 4.380 de fani. Mai mulți decât media de spectatori la meciurile de acasă ale lui Sepsi, Farul, Voluntari sau FC Botoșani și aproape de rivala FCU, de Poli Iași și de CFR Cluj.

Campioana României la tineret, Universitatea Craiova, a debutat miercuri seară în Youth League, contra lui Partizan Belgrad (0-1). 

Marica i-a făcut statuie lui Ilie Năstase: „Excepțională, seamănă perfect!” » Inaugurare cu șampanie și invitați de seamă la noua Academie
INAUGURARE
Marica i-a făcut statuie lui Ilie Năstase: „Excepțională, seamănă perfect!” » Inaugurare cu șampanie și invitați de seamă la noua Academie

Meciul a stârnit un interes deosebit printre suporteri, care s-au mobilizat în număr neașteptat de mare pentru a-i susține pe jucătorii lui Ștefan Florescu. A contat, foarte probabil, și prețul relativ mic al biletelor, 1 euro cel mai ieftin, 6 euro cel mai scump, astfel că la ora fluierului de start s-au înregistrat, la turnicheți, 4.380 de spectatori.

Sezonul cu cei mai mulți suporteri pe stadioane după anul 2000

O cifră care rivalizează cu mediile de spectatori la partidele de "acasă" ale unor cluburi din SuperLiga, iar pe ale altora chiar le depășește!

Și asta în condițiile în care vorbim despre un sezon în care avem cei mai mulți suporteri pe stadioane din anul 2000 încoace! În medie, 7.357 de spectatori pe meci

„Tineretul” Universității Craiova a depășit patru cluburi din SuperLiga

Astfel, puștii Universității Craiova s-au situat cât de cât aproape de rivala FCU Craiova, care are o medie de 5.497 de spectatori pe meci în această ediție de campionat, de Poli Iași (5.475 de spectatori/partidă), dar mai ales de CFR Cluj (4.828 spectatori/meci).

Numărul echipelor rămase în urmă este chiar mai mare. Vorbim despre Sepsi, cu o medie de 4.375 de spectatori pe meci, despre campioana României, Farul, 3.465 fani/partidă, și despre codașele SuperLigii la acest capitol, FC Botoșani, medie 1.803 spectatori/meci, și FC Voluntari (1.647 suporteri/partidă).

I-au susținut și jucătorii de la echipa mare

Pe „Ion Oblemenco”, miercuri seară, "tineretul" Craiovei a fost susținut de o bună parte a Peluzei Nord, galeria lui CSU, și de jucătorii echipei mari, care și-au devansat antrenamentul de duă-amiază pentru a susține "tineretul". Și sârbii au fost reprezentați la Craiova. Delegația lor a cuprins nu mai puțin de 48 de persoane!

„Am vrut să mulțumim oamenii care au venit la stadion”

La final, antrenorul Ștefan Florescu a spus: „Am vrut să facem un joc bun și să mulțumim oamenii care au venit la stadion. Ne-au arătat atâta încredere și ne-au încurajat. Într-adevăr echipa adversă este organizată bine și cât am putut să ținem ritmul și să fim la nivelul lor fizic am arătat bine.

Am început jocul bine, am avut două acțiuni care ne-ar fi ajutat dacă se concretizau. Sunt niște copii, este o diferență și la vârstă. În fotbal s-au mai întâmplat răsturnări de scor, mergem la Belgrad să dăm totul”.

5RON a fost prețul biletelor la peluze, 10 RON la tribuna a doua, 20 RON la tribuna întâi și 30 RON la VIP

25octombrie e data la care-i programat returul dintre Universitatea și Partizan, la Belgrad. Dacă se califică, CSU o va întâlni pe câștigătoarea „dublei” dintre FK Turan Turkistan, campioana din Kazahstan, și Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova

Citește și: 

Rednic s-a săturat și a anunțat când pleacă de la UTA: „N-am făcut infarct în timpul sexului, normal că am pus suflet”

Dezechilibru șocant în Superliga » Urmează meciul extremelor, cu FCSB în prim-plan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  07 Octombrie 2023, 01:33

Am aratat inca o data ca STIINTA E MARE, de ce nu spuneti in articol ca numarul de fani e record in aceasta competitie in noul sezon, am depasit echipe ca Dortmund, Dinamo Zagreb, Steaua Rosie sau Porto la numarul de suporteri.

brera30
brera30  •  05 Octombrie 2023, 20:19
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Octombrie 2023, 19:27

...nu conteaza scorul la formatiile de tineret ...ai lui hagi unde sunt ?

S a cam saturat lumea de Hagi și ai lui…

FcUnicaCraiova
FcUnicaCraiova  •  05 Octombrie 2023, 20:11

Universitatea Craiova !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează