INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CORONAVIRUS

Meciul PSG - Dortmund din Liga Campionilor, focar de infecție cu COVID-19

Peste 4000 de fani s-au strâns în fața „Parc des Princes” pentru a sărbători victoria favoriților // sursă foto: Guliver/gettyimages
Peste 4000 de fani s-au strâns în fața „Parc des Princes” pentru a sărbători victoria favoriților // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 15:20

PSG-Dortmund 2-0, jucat fără spectatori în returul „sferturilor" Ligii, a strâns 4.000 de fani la porţile stadionului. Mai mulţi ultraşi au fost depistaţi pozitiv la COVID-19.

Nu doar „dubla" Atalanta - Valencia şi Liverpool - Atlético au fost surse de răspândire a noului coronavirus în fotbalul european. Francezii au descoperit că şi un alt meci din „optimile" Champions League a devenit un focar de infecţie. Returul PSG - Dortmund (2-0) a contribuit la „explozia" de cazuri din Oraşul Luminilor.

Deşi UEFA a decis să se joace fără spectatori, la porţile Parc des Princes tot s-au strâns 4.000 de fani parizieni!

Suporter al PSG: „Nu voi uita niciodată ziua!"

În seara de 11 martie, chiar după ce OMS declara oficial pandemia de COVID-19, aceştia au ţinut morţiş să fie alături de echipa lui Tuchel, făcând abstracţie pe pericolul infectării. 

„Uitându-ne acum în urmă, înţelegem riscul la care ne-am expus. Dacă ştiam ceea ce se va întâmpla în următoarele săptămâni, sigur am fi rămas acasă", a mărturisit un suporter pentru cotidianul Le Parisien.

„Nu ne-am făcut nicio grijă, pentru că erau atât de mulţi oameni la cumpărături, în supermarketuri. Adunările publice nu erau încă interzise de poliţie, dar nu regret că am mers atunci la stadion. Şi nu voi uita niciodată acea zi", a completat Matthieu, alt fanatic PSG.

Unii însă chiar şi-o vor aminti ca pe un coşmar! Povesteşte Romain Mabille, un lider al Collectif Ultras Paris: „Cunosc mai mulţi membri ai grupului nostru care au fost prezenţi pe Parc des Princes şi au ieşit pozitivi la testul de coronavirus. Nu ştiu dacă s-au îmbolnăvit chiar atunci, înainte sau în zilele următoare meciului".

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus în fotbal:

Amenințări în Serie A: „Dacă se reia campionatul, eu retrag echipa. N-are sens să mai jucăm!”

CORONAVIRUS. Scenariul pesimist al lui Cristi Bărbuț: „Vom trece dintr-un campionat în altul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează