INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM

Primarul din Iași, reacție vehementă în scandalul Colțescu: „I s-a pus pistolul la cap şi s-a tras în el! M-am simţit jignit de-a dreptul”

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 16:29 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 16:52

Mihai Chirica, primarul din Iași și un apropiat al echipei Poli Iași, s-a implicat în scandalul de rasism iscat în jurul arbitrului Sebastian Colțescu, la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din Champions League.

Într-o conferință de presă, Chirica l-a apărat pe arbitrul român, despre care spune că nu poate fi acuzat de rasism la adresa lui Pierre Webo, și s-a declarat dezamăgit de faptul că Sebastian Colțescu a fost criticat vehement de români.

„Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă orice altă naţie ar fi păţit la fel cu un arbitru. Ar fi apărut o declaraţie a Ministerului de Externe, ar fi fost o intervenţie poate şi a Academiei de la Institutul de Lingvistică. Dacă în acel grup de oameni ar fi fost şapte persoane de culoare şi un alb, iar persoana de culoare albă trebuia să fie sancţionată de arbitrul de centru şi trebuia să o facă repede cum ar fi fost? 

A indicat într-o manieră rațională, fără să jignească, unul dintre atributele pe care le avea această persoană! Eu nu m-aş fi simţit jignit să fi spus despre mine albul ăla. Nu mă cunoaşte după nume și mă identifică după cel mai semnificativ atribut pe care îl am, culoarea.

I s-a pus pistolul la cap şi s-a tras în el! Nu e demn pentru noi să lăsăm ca un compatriot să zacă jos şi noi să nu ne uităm la dânsul şi să-l întrebăm ce are. M-am simţit jignit de-a dreptul! Nu a făcut apel la nicio manifestare rasistă! Pur şi simplu a fost o observaţie vizuală asupra culorii pielii”, a declarat Mihai Chirica, potrivit TV Telekom Sport.

Pierre Webo a rupt tăcerea după scandalul de la Paris: „Arbitrul a depășit orice limită”

VIDEO Ovidiu Hațegan, prima reacție după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu 

Citește mai multe știri despre scandalul de la PSG – Bașakșehir: 

Ultimele detalii despre „cazul Colțescu” » UEFA îi anchetează și pe turci! Cine ar fi spus „românii sunt țigani” + ce riscă Hațegan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
cineva
cineva  •  12 Decembrie 2020, 06:51

Sunt intru totul de acord ce spune acest chirica. Numai ca, el fiind primar, aceste declaratii sunt date doar pt a acapara sustinatori pt vot. Asa ca nu are *** multa importanta ce zice el. In zilele urmatoare pe toti mai multi politicieni o sa ii vedem cu astfel de declaratii, in special pe cei de la AUR, ei fiind un partid bazat pe astfel de discursuri populare si nationaliste,care prind din plin la omul sarac, needucat si plin de speranta. Din pacate ramanem cu un gust amar dupa acest episod cu coltescu. Dar macar le am vazut adevarata fata multor persoane publice, jurnalisti(cu exceptia lui banciu, paraschivescu-apropo vedeti pe youtube dialogul dintre el si craciunescu-o capodopera, ioanitoaia... Cei ce au dat o la intors si au prins curaj dupa razboi nu mai conteaza) , antrenori(ursea-nice, sumudica-guralivul cand nu - i cazul si iuda cand e cazul, doar pt a nu supara la locul de nunca), conducatori (presedintele romaniei-nici nu l am vazut zilele astea, cei de la frf-delimitare-clasic romaneasca-nu ma bag, ministrul sportului stroe-scuzele de rigoare, roxana maracineacu-*vezi descrierea antrenorilo) si al tuturor specialistilor, oameniilor de fotbal si invitatilor permanenti in emisiunile de specialitate din romania.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radookoo
radookoo  •  12 Decembrie 2020, 00:36

Total de acord cu domnul Chirica!

cornelcc
cornelcc  •  11 Decembrie 2020, 22:01

Corect! Circul culmineaza cu coana Chirita ot paris! Daca atat mai pricepe ea din limba romana, ar fi cazul sa renunte la cetatenia romana! La linsajul mediac *** din plin *** si televiziunea. De ce trebuie sa prezentam opinia impricinatului care a declansat tot scandalul, doar pentru a scapa de cartonasul rosu? R trebui mediatizat, cel putin in Romania, doar in momentul in care si-ar cere scuze public, recunoscand ca s-a inselat in interpretarea celor spuse de arbitru. Evident ca asta nu se va intampla niciodata, nu datorita culorii pielii ci datorita caracterului execrabil!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează