INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MALMO - ȘAHTIOR, AZI, 21:45, GSP.RO

Mircea Lucescu explică de ce Șahtior și-a schimbat politica de transferuri: ”Vom mai investi cînd revenim la Donețk!”

Din cauza conflictului cu Rusia, Mircea Lucescu este la al doilea sezon departe de Donețk
Din cauza conflictului cu Rusia, Mircea Lucescu este la al doilea sezon departe de Donețk

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2015 00:00

Într-un interviu acordat UEFA, antrenorul român a dezvăluit de ce Șahtior și-a schimbat politica de transferuri: ”Promovăm tineri de la Academie, jucători cu foarte bun potențial”.

Învins fără drept de apel de favoritele grupei, Real și PSG, Mircea Lucescu atacă unicul obiectiv accesibil în această grupă: locul 3 și calificarea în primăvara Europa League. "Dubla" cu Malmo e decisivă și vine în cel mai bun moment al stagiunii pentru Șahtior, după acel 3-0 cu Dinamo Kiev.

Înaintea turului din Suedia și a meciului 100 jubiliar ca antrenor în Ligă (fără preliminarii), Il Luce a explicat cum a reușit să reziste în top, deși a pierdut foarte mulți jucători-cheie.

"Acum 2 ani ne-au plecat Fernandinho, Willian și Mhitarian, iar din acest sezon am mai rămas fără Luiz Adriano, Douglas Costa, Ilsinho și Fernando. Am decis să nu mai investim în transferuri pînă cînd nu ne întoarcem să jucăm la Donețk", dezvăluie Lucescu în interviul acordat site-ului oficial al UEFA.

El explică și noua politică a clubului: "În locul lor, vom promova tineri de la Academie, precum cei ce au evoluat în ultima finală Youth League cu Chelsea. Sînt jucători cu un foarte bun potențial".

"Așteptăm greșeala și îi pedepsim"

Antrenorul lui Malmo știe cum ar putea să bată Șahtiorul. "Lucescu e un antrenor excelent, cu o experiență vastă. A creat o echipă cu mulți brazilieni formidabili și joacă regulat în grupele Ligii, e foarte compactă și sigură în apărare. Șansa noastră e să jucăm pe contraatac și să încercăm să profităm de greșelile pe care le vor comite. Sper să rezistăm presiunii lor", a spus Aage Hareide.

Stepanenko, inspirat de Ibrahimovici

Pentru a afla și mai multe despre Malmo, Taras Stepanenko a citit autobiografia lui Ibrahimovici, golgeterul suedez al lui PSG, crescut în ghetourile din Malmo. "Am descoperit multe lucruri interesante despre oraș și echipă, mi-au plăcut povestirile lui Zlatan despre viața sa în Malmo", a declarat mijlocașul ucrainean. Șahtior nu va conta în Suedia pe Marlos și pe Taison, accidentați.

"Deși ne antrenăm la Kiev și jucăm la Lvov și Odesa, ne-am menținut la nivel înalt. Pentru mine, să dovedim că merităm să fim în grupele Ligii contează mai mult decît dac-am cîștiga competiția"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ottobraun
ottobraun  •  21 Octombrie 2015, 09:50

daca mai traiesti !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează