INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN MUNCHEN - FC BARCELONA, 21:45, DIGI1 ȘI LIVETEXT GSP.RO

Nemții au ieșit la atac: "Fără Messi, Barcelona e o echipă oarecare"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2015 17:52

Președintele de onoare al lui Bayern Munchen, Franz Beckenbauer, spune că echipa sa are nevoie de o minune în această seară, pentru a întoarce rezultatul cu Barcelona, din tur, 3-0. Oficialul neamț crede că formația catalană nu ar fi atît de periculoasă fără Messi.

"Al treilea gol marcat de Barcelona a fost teribil. La 0-2 am fi avut o șansă de a întoarce rezultatul, așa însă, soarta noastra pare decisă. Avem nevoie de un miracol pentru a ne califica, Barça este într-o formă extraordinară!

Fotbaliștii noștri trebuie să dea totul pentru a pune presiune pe catalani. Entuziasmul fanilor de pe Allianz Arena poate conta foarte mult și nu știi niciodată ce se poate întîmpla. Jucătorii le sînt datori fanilor.

Oficialul neamț e de părere că: "Fără Messi, Barcelona ar fi o echipă oarecare. Messi e cel mai bun fotbalist în prezent, dar eu îl prefer pe Pele atunci cînd vorbim despre cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor"

 Vrea ca Guardiola să rămînă la Bayern

Deși nu s-a ferit să-l critice în cîteva rînduri pe Guardiola, Beckenbauer speră ca tehnicianul catalan să continue și în sezonul viitor.

"Anul trecut am spus că jocul de pase îi plictisește pe spectatori. Dar Pep a găsit echilibrul între ideile sale și filozofia lui Bayern.

Sper ca Guardiola să rămînă mult timp la Munchen, aș fi cel mai fericit dacă și-ar prelungi contractul, care se încheie în 2016".

Oficialul formației din Munchen avertizează că echipa trebuie întinerită, iar anumiți fotbaliști trebuie trecuți în plan secund.

"Bayern trebuie să întinerească lotul, jumătate dintre fotbaliști sînt trecuți de 30 de ani și, în scurt timp nu vor mai fi competitivi la nivel înalt. E nevoie de sînge proaspăt. E obligatoriu să se facă o schimbare treptată de generații. Cei responsabili trebuie să le spună spună fotbaliștilor care nu vor mai face parte din primul 11".

Beckenbauer se referă la Ribery, Robben, Schweinsteiger și Xabi Alonso, conform marca.com.

"Mario Gotze a avut prestații decepționante, nu are un comportament matur, deși are un potențial extraordinar.

Thiago Alcantara e fotbalistul cel mai important al lui Bayern, pentru că el e cel care înțelege cel mai bine filozofia de joc a lui Pep"   Franz Beckenbauer

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
madskills
madskills  •  12 Mai 2015, 22:46
Postat de juve30titluri pe 12 Mai 2015, 19:31

Pele e cu mult peste Messi. Are 3 titluri mondiale in palmares, Messi nici una. Pele insa nu a jucat niciodată la o echipa de club din Europa, dar a înscris 1281 de goluri in 1363 meciuri jucate. Intr-adevar altfel se juca fotbal acum 50 de ani dar daca era asa ușor sa marchezi atunci de ce nu sunt si alti jucători din acea perioada cu cifre apropiate de Pele sau cu 3 cupe mondiale in palmares?

amice nu știu câți ani ai tu, dar cu siguranță nu prea multi. "catralionele" alea de goluri sunt inclusiv din amicale. Cum sa compari fotbalul ala cu cel de acum? dacă ai ocazia întreabă brazilienii mai în vârstă care e cel mai bun jucător al lor. Pele nu e nici în top 3. Garrincha era la ani lumina fata de Pele, a câștigat de unul singur mondialul când Pele a fost accidentat. Mai spun ca era și ***, cu defect din naștere la ambele picioare? Porecla lui era "allegria do povo (sper ca am scris bine) și înseamnă bucuria poporului :) Apoi mai e Ronaldo Nazario, Socrates , Zico.. abia apoi vine și Pele în sufletul lor :) Cu echipa aia fabuloasa și Cristi Tănase era campion mondial. Messi nu are în spate o asa națională. Sa nu mai vb ca nu era deloc în forma la mondial, dpdv fizic (start cu doppingul copii). Asa ca mai terminați cu Pele și jaloanele alea de fundași din anii 50-60. Ps: super echipa și super campionat NY Cosmos pe vremea aia :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bdgeorge
bdgeorge  •  12 Mai 2015, 22:20

uite nea' Frantz ca e si Neymar tocmai a dat doua boabe din pasele lui Suarez>>!!! ups cam greu de digerat..

911722542203356
Tudor Serafimov  •  12 Mai 2015, 21:33
Postat de cpt.ahab pe 12 Mai 2015, 20:59

Ai o fixatie cu Pele. La CM din Chile are un singur meci jucat intergral, in al doilea s-a accidentat, asa incat echipa s-a descurcat fara el. Brazilia acelor ani dispunea de multi jucatori foarte valorosi, e suficient sa-l amintim doar pe Garrincha. Faptul ca Pele nu a jucat in Europa nu e in avantajul lui. A dat o caruta de goluri numarate in stil Pristanda unor portari de plastilina si in fata unor aparari de diletanti. In Europa se joaca fizic, tactic, trebuie constanta. De aia nu au reusit mai nimic aici fotbalisti valorosi precum Zico sau Socrates. Pana si Neymar nu seamana in Europa cu cel de la nationala sau din Brazilia. O tot tii cu acele campionate mondiale cand un sfert de finala de UCL de azi face cat toate mondialele la un loc. A compara fotbalul de atunci cu cel actual e o impietate. Viteza de joc de acum e fantastica, efortul fizic este incomparabil. Messi inscrie la foc automat: cu stangul, cu dreptul, chiar si cu capul. Pase? De maestru, assist-uri mura-n gura. Pana si tacklinguri stie sa le faca la meserie. E un fotbalist complet. Despre ce vorbim aici?

Ai dreptate 100% …. eu cred ça si Cristiano Ronaldo e peste Pele , de Messi nici n-are rost sa mai vorbim

Vezi toate comentariile (18)
Comentează