INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BALONUL DE AUR

Neymar îl ignoră pe Benzema » Jucătorul-surpriză căruia i-ar da Balonul de Aur

Mbappe și Neymar/ foto Imago Images
Mbappe și Neymar/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 mai 2022 09:32 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 10:05

Neymar (29 de ani), superstarul lui PSG, consideră că Vinicius Junior (21 de ani), vedeta lui Real Madrid, ar merita Balonul de Aur la finalul acestui sezon.

Vinicius a marcat singurul gol al finalei de Liga Campionilor, câștigată de Real Madrid împotriva lui Liverpool, scor 1-0. Brazilianul se află la cel mai prolific sezon din carieră, cu 22 de goluri marcate și 20 de pase decisive în toate competițiile

Ancelotti, cel mai mare antrenor din istoria Ligii: „Nu-mi vine să cred ce a făcut Courtois!”
Liverpool - Real Madrid 0-1
Ancelotti, cel mai mare antrenor din istoria Ligii: „Nu-mi vine să cred ce a făcut Courtois!”

Vinicius, favoritul lui Neymar la Balonul de Aur

Deși Benzema era favoritul caselor de pariuri la câștigarea Balonului de Aur înaintea finalei de Champions League, Neymar consideră că Vinicus, conaționalul său, a fost cel mai bun jucător al sezonului.

„Balonul de Aur? Nu am văzut multe meciuri anul acesta, dar, din câte mi-am dat seama, Vinicius, pentru mine a fost cel mai bun jucător. Benzema s-a descurcat foarte bine la rândul său, dar eu zic că Vinicius a fost cel mai bun”,a declarat Neymar, potrivit TNT Sports.

Benzema, atacantul madrilenilor, a marcat nu mai puțin de 44 de goluri în toate competițiile în acest sezon. Francezul a terminat pe primul loc atât în clasamentul marcatorilor din La Liga, cu 26 de goluri, cât și în cel al marcatorilor din Champions League, cu 15 reușite.

Balonul de Aur, decernat pe 17 octombrie

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc pe 17 octombrie, la Paris. Spre deosebire de edițiile precedente, când trofeul se acorda pentru performanțele fotbaliștilor pe parcursul unui an calendaristic, anul acesta vor fi luate în considerare prestațiile din sezonul 2021-2022.

În acest sezon vor vota doar reprezentanții primelor 100 de țări din ierarhia FIFA, și nu 170 ca până în prezent. În plus, va vota și un juriu special din care va face parte și Didier Drogba, fostul star al lui Chelsea.

Karim Benzema, marele favorit la Balonul de Aur

Conform caselor de pariuri, Karim Benzema ar avea trofeul în buzunar, având o cotă de numai 1.35 pentru câștigarea premiului. Atacantul francez are un sezon de vis la Real Madrid, unde a marcat 44 de goluri în 45 de meciuri și a câștigat titlul în Spania și Liga Campionilor. În plus, a fost omul numărul 1 al „galacticilor” în Champions League, cu 15 goluri în 11 meciuri, 9 dintre ele fiind marcate în faza eliminatorie.

Următorii pe listă sunt Mohamed Salah (11.00) și Sadio Mane (16.00), care au avut și ei un sezon foarte bun. Au câștigat ambele cupe din Anglia, au fost la câteva minute de câștigarea titlului în Premier League și au dus-o pe Liverpool până în finala Ligii Campionilor. Cei doi s-au înfruntat și în finala Cupei Africii și în barajul pentru Campionatul Mondial, ambele dueluri câștigate de Mane și Senegal. Egipteanul și-a trecut în palmares și titlul de golgeter în Premier League.

Messi și Ronaldo au șanse minime. Argentinianul are cotă 31.00 să pună mână pe al optulea Balon de Aur, după un sezon modest la PSG, în timp ce Ronaldo, care a terminat pe 6 în Premier League, are șanse și mai puține, cotă 41.00.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Champions REAL MADRID League » Regina fotbalului ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor, după o finală electrizantă cu Liverpool

Kroos s-a enervat și a plecat din timpul interviului: „Ai așteptat 90 de minute să-mi pui întrebarea asta de rahat?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bajescu
bajescu  •  29 Mai 2022, 12:09
Postat de cr_portal pe 29 Mai 2022, 10:39

Neymar e prea modest, nu poate să spună că el ar merita, de fapt, Balonul.

Pe principul “sa ia oricine Balonul de aur dar neaparat sa fie brazilian”. Neymar pentru ce ar merita trofeul? Pentru fitele de la PSG?

donqhot
donqhot  •  29 Mai 2022, 11:10

cum il ignora daca il mentioneaza ca unul din cei mai buni fotbalisti din lume? GSP...

cr_portal
cr_portal  •  29 Mai 2022, 10:39

Neymar e prea modest, nu poate să spună că el ar merita, de fapt, Balonul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează