INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Nominalizările pentru jucătorul și antrenorul anului, anunţate de UEFA » Când vor fi desemnați câștigătorii

Kevin de Bruyne și Ngolo Kante
Foto:GettyImages
Kevin de Bruyne și Ngolo Kante Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 august 2021 09:41 / Actualizat vineri, 20 august 2021 10:34

UEFA a anunţat, joi, nominalizările pentru titlurile de jucătorul anului, jucătoarea anului, antrenorul anului în fotbalul masculin şi antrenorul anului în fotbalul feminin.

  • Câștigătorii vor fi anunțați pe 26 august, cu ocazia tragerii la sorți a grupelor de Liga Campionilor.

La categoria fotbalistul anului, cei trei finaliști aleși de forumul european sunt Kevin de Bruyne ( Manchester City), N'golo Kante și Jorginho (ambii Chelsea).

Mijlocașul lui Manchester City a fost finalist în ediția trecută a Ligii Campionilor și campion în Anglia cu „cetățenii”, având prestații solide pe întreg sezonul.

Kante vine după succesul din Liga Campionilor, acesta fiind MVP-ul semifinalelor și finalelor pe care Chelsea le-a disputat, iar Jorginho pe lângă triumful din Ligă, a reușit să câștige Campionatul European cu naționala Italiei.

Antrenorii anului, de la aceleași echipe

Nominalizații la titlul de antrenorul anului provin tot de la „performerele” sezonului trecut. Astfel, Thomas Tuchel ( Chelsea), Roberto Mancini ( Italia) și Pep Guardiola ( Manchester City) sunt cei 3 finaliști la această categorie.

Premiul pentru cea mai bună jucătoare UEFA a anului va fi înmânat unei componente a echipei FC Barcelona, câştigătoare a Ligii Campionilor: Jennifer Hermoso, Lieke Martens şi Alexia Putellas au fost nominalizate pentru această distincţie.

Pentru trofeul de cel mai bun antrenor în fotbalul feminin au fost nominalizați Lluis Cortes (FC Barcelona), Peter Gerhardsson (naţionala Suediei), Emma Hayes (Chelsea FC).

Finala Ligii Campionilor se va disputa în Rusia

Finala din această ediție a Ligii Campionilor se va juca pe stadionul „Krestovski ”din Sankt Petersburg,oraș în care s-au disputat mai multe meciuri de la EURO 2020. Ultimul act din acest sezon se va disputa pe 28 mai.

Sheriff Tiraspol, mare surpriză din Liga Campionilor

Campiona Moldovei este aproape să ajungă în grupele Ligii Campionilor, după victoria incredibilă, scor 3-0, acasă cu Dinamo Zagreb în prima manșă a play-off-ului. 

Surpriza este cu atât mai mare cu cât Dinamo Zagreb are un lot cotat la 131,8 milioane de euro, o valoare de 11 ori mai mare decât cea a jucătorilor lui Sheriff (11,93 milioane de euro).

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Play-off-ul Europa League » 4 goluri în meciul lui Stanciu, victorie cu emoții pentru Hagi + Lucescu Jr. a tremurat în Conference

Salvarea Barcelonei vine de la UEFA » Planul forului european de a ajuta echipele aflate în criză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  20 August 2021, 14:40

Cum….Iordanescu jr. nu este nominalizat ?? O mare nedreptate !!

tataika
tataika  •  20 August 2021, 12:57

Ninel, cel mai bun antrenor din Turcia, măscăriciul cocalar, n-a fost nominalizat?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close