INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA 1-1

Nu s-au calificat niciodată! » După semieşecul de aseară, vine o altă veste proastă pentru suporterii Stelei

Articol de - Publicat joi, 22 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 22 august 2013 10:10

De 3 ori s-a întîmplat ca Steaua să facă 1-1 pe teren propriu în prima manşă a unei "duble" europene şi de fiecare dată a fost eliminată


După 1-1 acasă cu Legia, Steaua are motive să fie optimistă ţinînd cont de prestaţia din teren şi de cifrele meciului. Nu însă şi de ceea ce s-a întîmplat în istoria participării în cupele europene atunci cînd a înregistrat în primul joc, disputat acasă, scorul de aseară: 1-1.

De 3 ori s-a mai repetat această situaţie şi de fiecare dată roş-albaştrii au părăsit competiţia. Prima dată a fost în urmă cu peste 40 de ani, în faţa unui nume grandios al continentului. În sferturile de finală ale Cupei Cupelor, Steaua n-a reuşit să cîştige la Munchen, în faţa lui Bayern, s-a terminat 0-0 şi "militarii" erau eliminaţi fără să piardă.

Acum fix 10 ani, în Cupa UEFA, în faţa unui alt grande, Liverpool, Steaua lui Piţurcă a pierdut pe Anfield Road, 0-1, şi a fost eliminată. Ultimul caz seamănă izbitor cu jocul de aseară. În play-off-ul Champions League, Steaua - Rosenborg a fost 1-1 pe Ghencea, după o partidă în care bucureştenii au dominat şi au avut ocaziile mai numeroase şi mai clare, iar la retur, după un meci thriller, norvegienii s-au impus cu 3-2. Acela a fost ultimul baraj de Liga Campionilor pe care Steaua l-a ratat.

Trei şi toate trei ratate
Anul Meciurile Competiţia
1971 Steaua - Bayern 1-1 şi 0-0 Cupa Cuplor
2003 Steaua Liverpool 1-1 şi 0-1 Cupa UEFA
2005 Steaua - Rosenborg 1-1 şi 2-3 Play-off Champions League

CE A SPUS ANTRENORUL STELEI, LAURENŢIU REGHECAMPF
"Nu cedăm nimic, mergem şi ne calificăm la Varşovia"
# "Ne-am creat foarte multe ocazii, dar n-am marcat din situaţii clare. Din păcate, am avut două-trei şanse de unu la unu cu portaru şi am ratat"
# "N-am avut atitudine bună, cum a fost cu CFR, Legia putea chiar să cîştige pe contraatac"
# "Nu văd lucrurile chiar aşa rău. Avem un al doilea meci, indiferent ce va fi în tribune la Varşovia, trebuie să ne facem treaba. Avem încă o şansă de calificare, trebuie să tragem de ea"
# "Nu s-a modificat cu nimic raportul de şanse, 50-50, totul se va decide la Varşovia"
# "Avem forţa să întoarcem în retur. Nu cedăm nimic în această bătălie pentru calificare. Ne trebuie o victorie sau un egal, 0-0... Pardon, 2-2"
# "Ne va lipsi Pintilii acolo, va trebui să joace altcineva, însă şi cu Ajax în retur ne-a lipsit şi am găsit soluţii. Medicul nostru face eforturi pentru a-l putea face bun de joc la retur pe Chiricheş"
# "Sper să fiu inspirat la meciul retur în alcătuirea primului 11"

Cum explică golul încasat
Reghecampf a făcut o analiză interesantă modului în care Steaua a primit golul din startul reprizei secunde. "La pauză eram foarte îngrijorat că Pintilii nu mai poate continua. Avea capul spart, era plin de sînge şi avea mari dureri de cap. L-am băgat pe Prepeliţă, dar chiar el a pierdut mingea din care Legia, pe contraatac, a produs golul. Latovlevici a urcat şi el prea mult la acea fază, trebuia să aştepte să vadă ce face Prepeliţă cu acea minge. S-a expus şi ne-a costat", a declarat Reghe.

CE A SPUS ANTRENORUL LEGIEI, JAN URBAN
"Steaua s-a prăbuşit fizic, nu mă aşteptam la asta!"
# "Mi-a fost teamă de minutele de final deoarece mă aşteptam la un forcing al Stelei. M-am temut degeaba, m-aş fi aşteptat ca românii să fie mai puternici"
# "Credeam că Steaua e şi mai bine pregătită fizic. S-a prăbuşit fizic în repriza secundă, noi am fost superiori"
# "Calificarea încă se joacă, dar ne ajută mult că am marcat în deplasare"
# "Steaua e o echipă ofensivă, se vede asta. A făcut însă erori mari în defensivă cînd a fost pusă sub presiune"
# "Eram pregătiţi să jucăm în Europa League, însă după seara asta visăm mai mult ca niciodată la Champions League"
# "Îmi e teamă de un singur lucru, ca presiunea pe elevii mei să nu fie prea mare, pentru că de 17 ani o echipă din Polonia n-a mai fost în grupele Champions League"
# "La retur, miza şi presiunea vor fi uriaşe, va fi un joc pe viaţă şi pe moarte. Noi vom avea un mare avantaj pentru că suporterii ne vor susţine frenetic"


"Prima repriză a fost bună, am marcat, am avut ocazii. E cert că repriza a doua a fost mai slabă, am primit gol, s-a terminat 1-1, dar calificarea se joacă"
Federico Piovaccari, atacant Steaua

"Sîntem dezamăgiţi deoarece putem rata o şansă unică în viaţă. Eu, unul, nu mă tem de retur"
Florin Gardoş, stoper Steaua

"Sîntem supăraţi, 1-1 e prea puţin faţă de ce a fost pe teren. Va fi o atmosferă dificilă la Varşovia, însă mergem să ne calificăm"
Lukasz Szukala, fundaş Steaua

"N-a fost vorba de ghinion. N-am băgat-o noi în poartă, apoi ne-am văzut egalaţi. Ce şanse mai avem în procente? Credeţi că îmi arde de procente acum? Nu ne speriem de atmosfera de acolo, ce poate să fie mai rău ca aici pentru adversari?"
Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua

"Regret gestul pe care l-am făcut la antrenamentul de marţi. Îmi pare rău că l-am supărat pe Mister, i-am cerut scuze"
Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua

"Ne-a fost foarte greu în prima repriză, am suferit, apoi am arătat în partea a doua că avem forţa să întoarcem. Bourceanu a fost cel mai bun jucător în această seară"
Dusan Kuciak, portar Legia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
vasile_69
vasile_69  •  27 August 2013, 14:12
Postat de dora pe 22 August 2013, 11:17

Antrenorul polonezilor este realist si profesionist; a gestionat bine jocul in prima repriza deoarece stia ca Steaua joaca prost in a doua parte. in retur, scenariul se va repeta: polonezii vor sta cu fundu in poarta; si in tururile preliminare anterioare s-a calificat dupa egal fara gol acasa.

UITE CA DE DATA ASTA VOR LUA NU GOL, CI GOLURI ACASA, PT. CA NICIUN MECI NU SEAMANA CU ALTUL, IAR STEAUA CAND A JUCAT CU CUTITUL LA OS NE-A BUCURAT DE FIECARE DATA SI TOCMAI DE ACEEA ESTE ATAT DE IUBITA IN ROMANIA SI NU NUMAI...CHIAR DACA LA MULTI NU LE CONVINE ACEST LUCRU !!!

vasile_69
vasile_69  •  27 August 2013, 14:08
Postat de zeroo pe 22 August 2013, 16:19

Prima data pe stadion cumetre?..Asa s-ar explica avantul asta cu care ne plictisesti!

CRAPA INVIDIA IN VOI...NU????????

vasile_69
vasile_69  •  27 August 2013, 14:04

In mod normal Steaua ar trebui sa se califice, dar daca rateaza ca in campionatul Romaniei nu-i vad bine pt. ca la nivelul asta orice echipa te taxeaza si adoio UCL, noroc ca au asigurata calificarea in Europa Lique.Oricum HAI STEAUA! Totusi cred in Steaua Bucuresti !Legia-Steaua 1-3!!!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează