INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI”

FOTO » Ion Crăciunescu a analizat pentru GSP cele mai încinse faze din Ligă: „Cum să nu râzi?! Sunt două erori mari de arbitraj”

Ion Crăciunescu a arbitrat 230 de meciuri în prima ligă din România
Ion Crăciunescu a arbitrat 230 de meciuri în prima ligă din România

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 17:49 / Actualizat joi, 11 martie 2021 18:52

Ion Crăciunescu, 70 de ani, fost mare arbitru internațional, a explicat faza care a suscitat cele mai multe suspiciuni în partida PSG - Barcelona 1-1 (manșa retur a optimilor de finală din Liga Campionilor).

  • Penalty-ul ratat de Leo Messi în minutul 45+3, la scorul de 1-1, ar fi trebuit repetat
  • PSG s-a calificat în „sferturile” Champions League, după 1-1 în manșa retur cu Barcelona (5-2 la general pentru francezi)

Barcelona putea trece în avantaj la Paris chiar înainte de pauză. Doar că Leo Messi, autorul unui supergol în minutul 37, a executat modest penalty-ul obținut de Griezmann ('45+3), în picioarele lui Keylor Navas, care plecase deja în stânga „decarului” argentinian. Chiar și așa, Messi avea dreptul unei repetări.

Ion Crăciunescu: „Avem reguli bulversante în arbitraj”

Această regulă e încălcată cel mai des. Dacă ne uităm la fazele de penalty, în 95% dintre situații nu se respectă, un jucător intră într-o zonă interzisă. Dar este o eroare de arbitraj, da, iar lovitura trebuia repetată.

Cei care conduc fotbalul au adoptat niște modificări bulversante. În loc să le facă simple, ei au introdus tot felul de termeni relativi, «imediat, influențează, intenționează». Regulile jocului erau respectate mai ușor atunci când erau pe înțelesul tuturor”, a declarat Crăciunescu pentru GSP.ro.

FOTO » Ion Crăciunescu a analizat pentru GSP cele mai încinse faze din Ligă: „Cum să nu râzi?! Sunt două erori mari de arbitraj”
  • Înainte să execute Messi, Marco Verratti (încercuit în imagine) a invadat semicercul din marginea careului mare.
  • Conform regulamentului în vigoare, jucătorii nu au voie să pătrundă la penalty-uri în „D”-ul din buza careului, zona având aceeași calitate ca suprafața de pedeapsă propriu-zisă.

Penalty neacordat în Juventus - Porto

FOTO » Ion Crăciunescu a analizat pentru GSP cele mai încinse faze din Ligă: „Cum să nu râzi?! Sunt două erori mari de arbitraj”
  • Juventus ar fi trebuit să beneficieze de un penalty cu Porto (3-2 după prelungiri, 1-2 în tur, 4-4 la general), în manșa retur a „optimilor”.
  • În minutul 103, la 2-1 pentru Juventus (3-3 la general), Ronaldo a scăpat spre poarta lui Porto. Goalkeeperul oaspeților, Marchesin, a ajuns primul la minge și a oprit-o, însă l-a și lovit pe Cristiano. Arbitrul Kuipers, plasat perfect, n-a dictat penalty. Nici VAR n-a intervenit.

„Cum să nu râzi când vezi așa ceva?! Arbitrul plasat perfect, asistentul și el pe-acolo, VAR... Este inexplicabil să nu dictezi penalty aici în momentul în care ai atâtea filtre! Îl lovește clar în picior”, a spus Crăciunescu.

Ronaldo și Messi, eliminați în „optimi” din Liga Campionilor

Este primul sezon al Ligii din 2004/05 încoace fără unul dintre Messi sau Ronaldo calificați în faza sferturilor de finală. În schimb, în „sferturi” vor fi Mbappe și Haaland, probabil următorii doi exponenți ai fotbalului european.

Citește mai multe articole din Liga Campionilor:

Veste uriașă la PSG » Ce s-a decis în privința lui Mbappe și Neymar: „Sunt și vor rămâne așa”

Seară neagră în Liga Campionilor » Barcelona, performanță negativă după 14 ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sasesase
sasesase  •  11 Martie 2021, 19:41

De ce trebuie sa incepeti articolul cu “fost mare arbitru international “?! Parca santeti in clasa a -II-a in anii 80! E mostenire la ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează