INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID - FC PORTO 0-0

Hațegan, acuzat de portughezi! Ce îi reproșează după partida Atletico - Porto

Hațegan, acuzat de portughezi! // sursa foto: Imago
Hațegan, acuzat de portughezi! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 septembrie 2021 22:19 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 22:44

Ovidiu Hațegan a avut două faze dificile, la ambele hotărând în favoarea lui Atletico Madrid. Un gol anulat lui Porto și un om eliminat la oaspeți. „Arbitrii au fost cei mai slabi”, a protestat antrenorul Sergio Conceicao.

După ce, sezonul trecut, a arbitrat șapte meciuri de Champions, unul în play-off, cinci în grupe și ultimul în "sferturi", Ovidiu Hațegan a strâns deja două delegări în această stagiune de Ligă. Prima în turul 3 preliminar, la Steaua Roșie - Sheriff (1-1), a doua miercuri seară, Atlético - Porto (0-0).

Au fost două faze controversate, portughezii criticându-l pentru ambele.

Hațegan nu a verificat soluția VAR

În minutul 80, după o pasă greșită a lui Renan Lodi, Taremi a rămas singur cu Oblak. Atacantul iranian al lui Porto a ciupit mingea și s-a ciocnit cu portarul sloven, ieșit tare la blocaj. Taremi a căzut din contact, balonul ricoșând ca la biliard în plasă.

Avertizat de Video Assistant Referee, italianul Marco Di Bello, "centralul" a anulat prompt golul oaspeților. În cădere, vârful a atins puțin mingea cu mâna. "Un henț microscopic refuză victoria", a comentat malițios cotidianul O Jogo. Regulamentul susține că "se dictează henț dacă jucătorul înscrie cu mâna sau cu brațul, chiar dacă accidental, involuntar".

Hațegan a mers total pe soluția VAR, fără a mai revedea faza pe monitorul de la marginea terenului. Și pentru henț, și pentru un posibil penalty la ciocnirea Taremi - Oblak, cerut de lusitani.

Antrenorul Sérgio Conceição a protestat, la fel Taremi, jucătorul făcând semn cu brațele ca și cum "totul e decis".

„A fluierat un român, a decis un roman”

În al 5-lea minut de prelungire, Griezmann l-a fentat pe Mbemba și a scăpat spre poartă, fundașul advers faultându-l grosolan. "Roșu" direct.

A fost momentul în care Conceicao a imitat gestul lui Taremi după golul anulat. Și antrenorul i-a acuzat pe Hațegan și pe asistenții lui, Ghinguleac și Gheorghe: "Arbitrii au fost cei mai slabi de pe teren. Nu am văzut încă o dată faza golului, nu știu dacă a fost lovitură de pedeapsă înaintea hențului. Sigur însă nu trebuia eliminat Mbemba".

În caracterizarea arădeanului, O Jogo a titrat: "A fluierat un român, a decis un roman". Reproșându-i "unele cartonașe galbene" și stilul de arbitraj "inconsecvent, care nu a favorizat jocul. Iar decizia cea mai importantă i-a aparținut italianului Di Bello".

Am opinia mea. Am avut arbitraje contrare în Champions, precum cele cu Chelsea și City. Nu obținem nimic dacă ne lamentăm. A greși este uman
- Sergio Conceicao, antrenor Porto

10 cartonașea dat Ovidiu Hațegan miercuri, la Madrid, 3 jucătorilor lui Atlético, 7 celor de la Porto (6 galbene și unul roșu)

VIDEO Porumboiu despre Ovidiu Hațegan: "Are reminiscențe când le arbitrează pe CFR și pe Dinamo!"

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cicăldău și Moruțan, martori la un autogol absolut incredibil » Portarul lui Lazio a prins mingea și a trimis-o în propria poartă

Tensiuni la Barcelona » Ședință de urgență până la două dimineața, Koeman tremură pentru post!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  17 Septembrie 2021, 08:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  17 Septembrie 2021, 05:51

Hoțugane, vezi ca n-ai inteles bine, Bursucul de Petrescu a zis sa dati 2-3 penaltiuri pentru chefere, nu pentru alte echipe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează