INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - LEIPZIG 7-0

Ce i-a spus Haaland lui Guardiola, când Pep s-a grăbit să-l schimbe în seara istorică din Ligă + Reacția antrenorului acuzat că a vrut să-l protejeze pe Messi

Erling Haaland ar fi vrut să mai joace cu RB Leipzig // sursă foto: Imago images +15   FOTO
Erling Haaland ar fi vrut să mai joace cu RB Leipzig // sursă foto: Imago images

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 08:28 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 09:22

Pep Guardiola (52 de ani) a explicat de ce l-a schimbat pe Erling Haaland (22) în minutul 63 al meciului cu RB Leipzig din optimile Champions League, câștigat de Manchester City cu 7-0. Atacantul norvegian înscrisese de 5 ori până în acel moment și părea capabil să doboare recordul pentru cele mai multe goluri marcate într-un meci de Ligă.

Erling Haaland a fost de neoprit marți seara, pe Etihad, contra celor de la RB Leipzig. A înscris de 5 ori între minutele 22 și 57, iar în minutul 63 Pep Guardiola l-a scos de pe teren, deși norvegianul era pe cale să doboare unul dintre cele mai importante recorduri din Champions League.

I-am zis lui Pep când m-a scos că mi-ar fi plăcut la nebunie să înscriu golul 6. Dar ce pot să fac?”, a spus Haaland, zâmbind, după meci.

Mătură tot! Cinci statistici uluitoare ale bombardierului Haaland după „manita” din Champions League
MANCHESTER CITY - LEIPZIG
Mătură tot! Cinci statistici uluitoare ale bombardierului Haaland după „manita” din Champions League

Pep Guardiola explică de ce s-a grăbit să-l schimbe pe Erling Haaland în Manchester City - RB Leipzig

Mulți suporteri au speculat pe rețelele sociale că Guardiola nu a vrut ca Haaland să doboare recordul lui Messi pentru cele mai multe goluri înscrise într-un meci de Champions League - ambii sunt la borna 5 - dar antrenorul „cetățenilor” a susținut că nici măcar nu știa de lupta de la distanță între Haaland și Messi.

Dacă ar fi reușit această performanță la 22 de ani, viața lui ar fi fost plictisitoare apoi. Așa, acum are un obiectiv pentru viitor.

De asta am făcut schimbarea. Nu știam de Leo Messi. Am făcut schimbarea pentru că atunci când meciul este rezolvat, vreau ca toți jucătorii mei să intre, să joace cât mai mult”, a precizat Guardiola la conferința de presă.

Guardiola: „Haaland este incredibil!”

Anterior, la flash-interviu, Guardiola își lăudase jucătorii, îndeosebi pe Haaland:

„Toată lumea a jucat foarte bine din primul până în ultimul minut, cu mingea și fără ea. Am înscris mult, Erling a fost uluitor. A înscris 5 goluri în 60 de minute, dacă ar fi jucat 90 de minute, nu știu...

Este un băiat incredibil, un talent uriaș, puternic, cu mentalitate bună, un câștigător înnăscut”.

Trei jucători împart acum recordul pentru cele mai multe goluri înscrise într-un meci din Champions League, 5: Haaland versus RB Leizpig, Messi (Barcelona) versus Bayer Leverkusen, Luiz Adriano (Șahtior) versus BATE.

A fost o seară mare, sunt mândru să joc în Champions League, iubesc această competiție. Am înscris de 5 ori și am câștigat cu 7-0, sunt atât de fericit! 

- Erling Haaland, atacant Manchester City

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ultimele vești despre Chiricheș. Italienii anunță că lipsește până în aprilie. Înlocuitorul său poate fi Drăgușin

Ronaldo a cedat nervos în Arabia Saudită! Arbitrul a scos cartonașul imediat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
nicto
nicto  •  15 Martie 2023, 20:23
Postat de elgabri pe 15 Martie 2023, 11:26

Si totusi ce e "genial" in asta ca eu nu inteleg .

genial... e un cliseu.... e peste media de exprimare a fotbalistilor... daca te gandesti cum o turuie la noi... "in primul rand buna seara" sau "sa facem punct sau puncte"

balotelli
balotelli  •  15 Martie 2023, 17:34
Postat de VanBasten pe 15 Martie 2023, 09:58

Leo Strizu, antrenor City: L-am simtit de la antrenamente pe Ervin ca va marca mult.

L-a simțit prea în formă și a decis să-l menajeze pe viking. Dar nu uita că și meme aplica tactica asta, menajându-l pe Strizu: D-aia nu l-a luat cu el în Antalya ... și nu-l lăsa să intre-n vestiar. A învățat de la Stoichiță - Guardiola cum să protejeze valorile, să nu le lase să se-mbete gustând prea mult și prea devreme din cupa succesului.

balotelli
balotelli  •  15 Martie 2023, 14:27
Postat de gicab pe 15 Martie 2023, 09:51

La noi e circul mimi- strizu

Da. Bună comparația. Când am citit ce-ai scris, mi-am adus aminte de o altă comparație... genială precum replica lui Pep, care cică nu știa de recordul lui Messi deși îl antrena chiar el pe Leo când reușea acea manita cu Leverkusen. Mai știi celebra... "Stoichiță zici că-i Guardiola!"? Aseară... Pep a demonstrat că Gigi e un geniu. Nimeni nu ar fi putut găsi pe cineva care să-i semene atât lui Guardiola. Zici că-i Stoichiță, vere! Același caracter infect! Aceeași răutate,... aceeași invidie,... același tupeu. Aceeași nonșalanță cu care sfidează pe toată lumea,... același nimic... ținut pe-un nor de bani de un șeic.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează