Comentarii (15)
ge0x  •  15 Decembrie 2020, 11:52

Deja s a răsuflat treaba cu rasismul. Domnii de la Uefa sau Fifa ar trebuii sa le penalizeze pe Psg si echipa turca pt faptul ca au refuzat sa joace. Daca erau suporteri in tribune sigur se juca.

penultimul  •  16 Decembrie 2020, 03:09

Pe stadion la fotbal, vai de capetele noastre ce auzim. Măscări de mama, scandări rasiste. Imnul cu " pe ei, pe mama lor" . Mergeți la concerte mai bine In LeMonde autorul, fost fotbalist din Benin , Jimmy Adjovi-Boco . Semnează un articol inspirat de și cu dl. Coltescu. Cum sa negi identitatea din motive practice Relatează intervenția lui Demba Ba: Demba Ba, s’est interposé en lançant au quatrième arbitre fautif : « Quand vous parlez d’un homme blanc, vous ne dites jamais “ce type blanc”, vous dites simplement “ce type”, alors pourquoi quand vous mentionnez un homme noir, vous dites “ce type noir” ? » Demba Ba a eu raison de s’indigner. Car désigner un homme par une couleur, c’est lui dénier le droit à une identité. Ok. Suntem de acord - a desemna un om prin culoarea sa inseamna a-i nega identitatea și te indigni. Și nu trece un paragraf Ils ont été animés d’un esprit de rébellion initié et encouragé par Rosa Parks lorsqu’elle décida, dans l’Amérique ségrégationniste d’il y a soixante-cinq ans, de ne pas laisser sa place à un voyageur blanc dans un bus. Voyageur blanc ? După ce chiar autorul afirmase că a desemna o persoana prin culoarea sa - pasagerul din Montgomery Alabama putea fi rasist, segregationist, bărbat, femeie, tinar, bătrîn, de ce religie or fi fost, veteran de război au scutit de armata, *** sau cultivat, membru *** sau mason, republican sau democrat a fost redus la un singur atribut - culoarea pielii. E mai practic sa zic

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stalky  •  16 Decembrie 2020, 01:05

„Oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii”. Domnule Pierre Webo arbitrul nu te-a judecat dupa culoarea pielii ci te-a identificat dupa culoarea pielii. E o mare diferenta. Dar pe tine nu te intereseaza sensul cuvintelor. Acum cei drept nici nu mai poti schimba macazul. Dar atentie! o sa-l schimbe altii. Poate nu acum , ca oamenii sunt fricosi . Dar si tu esti speriat. Ti-e frica sa nu descopere astia ca te-ai inflamat din cauza cartonasului rosu. Dar esti un tip istet si ai dat-o pe rasism. De acum, dupa 8 decembrie, poti sa bei linistit la volan Daca te prind si iti "umfla" permisul le spui ca te-au facut negru.Baietii iti returneaza permisul cu scuzele de rigoare si Neymar cu Mbapee repede in genunchi sa nu piarda vreo lupta cu rasismul.

soring7  •  15 Decembrie 2020, 20:37

*** ****** ********* ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tavi A'visi  •  15 Decembrie 2020, 16:46

Cunosc foate multi cetateni de alta culoare si pot sa spun ca sunt si baieti de nota 10 printre ei . La fel sunt si din astia care *** se dau cu fundul de pamant si fac gargara de mama focului de zici ca vai doamne ce nedreptate ai facut. Degeaba incerci sa le explici ca au un mod gresit de gandiri fiinca se ambaleaza si mai tare si devin agresivi deoarece ei nu suporta avdevarul. Asa este este si *** de Webo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tavi A'visi  •  15 Decembrie 2020, 16:40

Ei bine prietene, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lagardere_72  •  15 Decembrie 2020, 15:12
Postat de ge0x pe 15 Decembrie 2020, 11:50

Asta si daca zice Papa de la Roma ca nu a fost rasism, el o tine pe a lui. Ii place sa faca pe victima.

Din ce am văzut din înregistrare Webo vorbea în engleză. Probabil s-a simțit un "it", fără să știe că acest cuvânt lipsește din limba română. Marea problemă a lui este că, gândește ca un ",it"

anthony_alexandru  •  15 Decembrie 2020, 13:31

doar oameni mici se urca pe piedestale de carton - in primul rand Uefa trebuie sa decida daca intreruperea si nereluarea meciului a avut temei - la o saptamana deja ai simntit ca nu ai sustinerea scontata si ai vrut sa reamintesti lumii de tine - dorinta ta de afirmare cu 2 cuvinte este uriasa fata de conotatiile prezentate - pacat ca nu ai inteles ce inseamna rasismul si doresti sa fi triunfator calcand in picioare un alt semen

Marcel Popa  •  15 Decembrie 2020, 13:11

Uefa va taia in carne vie si va pedepsi un om care este nevinovat si surpriza este si roman. Din nou Romania este vazuta negativ.

mircea.b  •  15 Decembrie 2020, 13:08
Postat de ijohn pe 15 Decembrie 2020, 12:22

Ce sunteti fraieri, voi credeti ca in turcia spui ce vrei? Spui ce vor altii, spui ce trebuie. Patronul echipei ghici cine e? Erdogan...si dupa incident a iesit si a zis ca Franta e de vina pt ce s-a intamplat. Apare Ndoye si zice ca s-au impacat, ca au vorbit la telefon, ca ala a inteles...etc. A doua zi, comunicat al lui demba ba...ca e nasoala, ca a fost rasism...etc. Evident ca i-au zbarnait telefoanele sa spuna ce trebuie...de acum incolo va fi vorba de erdogan si franta.

N'Doye a spus că i-a împăcat pe Demba Ba cu Coltescu, nu pe Webo. Vezi ca faci o confuzie mare in construirea teoriei tale!

  • 1
  • 2
Comentează