INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG- UNITED 1-3

PSG - UNITED 1-3 // A fost sau nu penalty, în prelungiri, la Kimpembe? Specialistul dă un verdict surprinzător

Kimpembe se întoarce cu spatele și blochează mingea cu brațul drept. foto: Guliver/GettyImages
Kimpembe se întoarce cu spatele și blochează mingea cu brațul drept. foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2019 14:00

O fază aprig dezbătută a decis calificarea, aseară, în PSG-Manchester United, scor 1-3 (3-3 la general). În minutul 90+2, „centralul” sloven Damir Skomina a acordat penalty pentru englezi după un henț al lui Kimpembe.

Dalot a șutat din afara careului, iar fundașul lui PSG s-a întors cu spatele și a blocat șutul cu brațul drept. 

VIDEO cu faza

Arbitrul a indicat inițial colțul terenului, apoi a consulat sistemul VAR. A considerat că mâna nu era într-o poziție naturală și a acordat penalty.

Mark Clattenburg, unul dintre cei mai cunoscuți foști arbitri englezi, a analizat faza și a dat verdictul. 

"Să fim clari, Damir Skomina a aplicat regulile. Dar cei de la PSG au fost furioşi şi îi înţeleg de ce. Pentru mine, nu trebuia acordat penalty! Kimpembe nu a vrut să atingă balonul cu mâna în mod deliberat.

Acesta nu ar fi fost penalty vreodată în Premier League. Dar în Champions League, potrivit noilor instrucţiuni ale UEFA, se dă. La fel s-a întâmplat şi la meciul dintre Schalke şi Manchester City, în tur", a spus Clattenburg pentru cotidianul Daily Mail.

Ceea ce a dus la acordarea penaltyului a fost faza văzută cu încetinitorul, crede Clattenburg, care lasă de înţeles că VAR-ul are şi destule hibe.

„Mereu când vezi imaginile în slow motion tinzi să îţi deformezi puţin percepţia, pentru că observi toate detaliile. Pe viteză normală, se vede doar cum jucătorul lui PSG încearcă să se ferească de minge. S-a şi întors cu spatele la balon", a mai spus fostul mare arbitru.

Citește și:

VIDEO+FOTO » ULUITOR! United se califică după un penalty acordat de VAR în prelungiri! » Porto - Roma, decis tot după consultarea VAR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
florin_99
florin_99  •  07 Martie 2019, 19:50

De fapt cine este specialistul GSP? Un controversat arbitru englez. Specialist este si Porumboiu, Craciuneste, etc. Un lucru este cert: mana departata de corp, mingea pe traiectoria portii(i-o fi fost frica fundasului lui PSG ca o comite din nou mosu). Vad tot felul de tampenii pe aici, fiecare reactioneaza functie de preferinte si banii investiti. A fost penalty. La fel si la Porto cu Roma. Gata. Nu trebuie sa fii specialist sa vezi asta. Trebuie sa fii realist. Si sa pricepi ca fotbalul e un sport si trebuie tratat ca atare. La fel ca tenisul.

florin_99
florin_99  •  07 Martie 2019, 19:31
Postat de offside pe 07 Martie 2019, 14:48

Dar la Roma nu s-a dat desi ....Asa se intampla cand decizia e una decisiva (aproape de finalul partidei) si nu esti MU sau Real.

Daca vorbesti de ultima faza, parerea mea este ca acea faza a fost "fara intentie" chiar daca a fost imprudenta la aparatorul lui Porto. Cealalta faza de la MU nu a fost fara intentie. A mai scris cineva: distanta mare, mana departata de corp, intentie de a te interpune intre poarta si sut. Penalty! Nu imi pare rau pt PSG: ce semeni aia culegi! E valabil si pt Real!

dinamo100
dinamo100  •  07 Martie 2019, 17:12

Tehnologia VAR deformeaza un pic spiritul jocului de fotbal. Cum se spune "arbitrul are acoperire de regulament", insa hai sa fim seriosi, pentru MU a fost un mare noroc! Clattenburg are dreptate, in Premier League nu s-ar fi dat 11 m pentru asa ceva. Si inca ceva, nu vi se pare enervant ca jucatorii nu se mai bucura cu adevarat la inscrierea unui gol, de teama ca nu cumva VAR sa fi vazut ceva?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează