INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BANJA LUKA - CFR CLUJ

Ce scrie presa din Bosnia, după calificarea campioanei României: „Adevărat «blitzkrieg»”

Presa din Bosnia laudă echipa bosniacă după meciul cu CFR +3   FOTO
Presa din Bosnia laudă echipa bosniacă după meciul cu CFR

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 00:55 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 09:56

CFR Cluj a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. A pierdut returul cu Banja Luka, scor 1-2 (3-1 în tur), și a fost salvată de golul lui Alexandru Chipciu, din minutul 118.

CFR Cluj a eliminat-o pe Borac Banja Luka, după un meci cenușiu. Chiar dacă nu s-a calificat în turul doi preliminar, formația bosniacă a primit laude în presa locală pentru prestația împotriva elevilor lui Marius Șumudică.

„Borac Banja Luka a învins Cluj cu scorul de 2-1, dar nu a fost suficient”, au început articolul cei de la sportsport.ba.

Jurnaliștii bosniaci au lăudat reușita lui Vranjes și pe cea a lui Moraitis, din minutele 60 și 64, iar cele cinci minute de coșmar trăite de elevii lui Marius Șumudică în Bosnia au fost denumite un adevărat „Blitzkrieg” (n.r. termen din germană, care înseamnă „război fulger”)

În minutul 60, Cosic a centrat de pe flancul stâng, iar Stojan Vrajnes a reluat cu capul în plasă. Vranjes este  fostul jucător de la CFR Cluj și Pandurii. 

În minutul 64, Zakaric a centrat în careu, iar Vusurovic a reluat cu capul, lobat, peste Arlauskis, iar Moraitis a împins balonul în plasă chiar de pe linia porții: „Din minutul 60 până în minutul 65, nebunie absolută! A fost un exemplu clasic de blitzkrieg dat de Borac prin golurile lui Vranjes și Moraitis”.

„CFR părea pierdută”

După golurile celor doi jucători de la Borac, jurnaliștii din Bosnia au notat că: „CFR Cluj părea pierdută și era evident că pierduse controlul meciului”.

„Chiar dacă mulți au crezut că totul s-a terminat după meciul din tur, pentru că CFR era văzută ca marea favorită, Borac nu a fost de acord cu asta. A intrat în manșa secundă cu foarte mult curaj și un joc foarte ofensiv, pentru a înscrie cât mai repede posibil și pentru a crea o șansă senzațională”, au scris și cei de la sport.novi.ba.

Ce scrie presa din Bosnia, după calificarea campioanei României: „Adevărat «blitzkrieg»”

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Daniel Pancu nu a menajat-o pe CFR Cluj: „Calificare fără glorie, părea o echipă blazată” + detaliul remarcat în prelungiri: „Aici s-a văzut diferența”

Borac Banja Luka - CFR Cluj 2-1 » Mulțumim, Ceferin! UEFA și Chipciu salvează campioana României de la o eliminare rușinoasă din UCL

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
qcod
qcod  •  14 Iulie 2021, 18:10

Si la fel ca "inventatorii" blitzkrieg au ramas fara ..benzina:))

reteleanu
reteleanu  •  14 Iulie 2021, 10:19

eu chiar nu inteleg superioritatea si felul absolut jignitor in care am tratat campioana bosniei. a castigat titlul intr-un campionat cu fk sarajevo si zeleznicar!! echipe de mare traditie si in fosta iugoslavie, dar si acum. voi ati vazut vreun derby cu spectatori al orasului sarajevo? se transmite si in america, vin oameni din toata fosta iugoslavie, este atmosfera de boca-river.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează