INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BANJA LUKA - CFR

VIDEO Borac Banja Luka - CFR Cluj 2-1 » Mulțumim, Ceferin! UEFA și Chipciu salvează campioana României de la o eliminare rușinoasă din UCL

Borac Banja Luka - CFR Cluj, meciul retur din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor +3   FOTO
Borac Banja Luka - CFR Cluj, meciul retur din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor

Articol de - Publicat marti, 13 iulie 2021 23:58 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 00:31

CFR Cluj o elimină pe Borac Banja Luka, după o evoluție dezastruoasă în Bosnia, scor 1-2 după prelungiri. Campioana României ar fi fost eliminată după 90 de minute, la 0-2, dacă UEFA nu schimba regulamentul.

CFR Cluj a obținut calificarea grație unui gol pe care l-a marcat Chipciu aproape de terminarea meciului, altfel ar fi urmat lovituri de departajare. Campioana României va juca în turul al doilea din Champions League cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar.

CFR Cluj, salvată de UEFA » Campioana României, prima care profită de schimbarea regulilor
TURUL 1 PRELIMINAR
CFR Cluj, salvată de UEFA » Campioana României, prima care profită de schimbarea regulilor

Nu mai sunt echipe mici în afara acelora care vin din România. CFR a dominat meciul tur cu Banja Luka, pe care l-a câștigat cu 3-1, și s-a topit în Bosnia.

Vișiniii nu au controlat în niciun moment partida, au intrat într-un joc pe contre în care ei și bosniacii au ratat pe rând. Borac, "Luptătorul" din Banja Luka, a marcat cu o lovitură de cap a lui Vranjes. După patru minute, Vusurovici a lovit iar mingea cu capul și Moraitis s-a asigurat că balonul trecea de linia porții.

CFR Cluj se califică în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor

Primul gol a fost ca un avertisment, al doilea a îngroșat gluma. Clujul a rămas moale, nu a reacționat serios nici măcar la 0-2, un scor șocant înregistrat în fața unui adversar care fusese cu mult mai slab în urmă cu o săptămână.

Manea și Camora au greșit la golurile bosniacilor, Costache și Deac nu au ajutat deloc atacul. Costache e un Pedri inversat: el, spre deosebire de spaniol, nu nimerește nicio minge la vreun coechipier, toate pasele sunt către adversari.

Șumudică a schimbat pe parcurs post pe post, a apelat la alți jucători fără să modifice cu totul planul. Au apărut Debeljuh, Petrila, fotbaliști care ar fi trebuit să asiste la o calificare obținută ușor, chemați ca salvatori în situația de criză în care au ajuns vișiniii. Spre final, Bouhenna trage prost de tot, departe de poartă, într-o situație în care avea mingea în careu, în fața porții.

Chipciu o salvează pe CFR Cluj

Fundașul central adus de la Sepsi a ajuns la finalizare, o întâmplare care traduce întreg jocul CFR-ului, unul condus de hazard, speriat. Campioana României a dominat în prelungiri, în zeci de minute în care mai mult a cărat mingea spre poarta bosniacilor, fără vreun plan clar, fără pic de creativitate. Banja Luka a acceptat loviturile de departajare, le-a așteptat ca pe un succes într-o dispută în care Borac plecase de la 1-3.

Chipciu, a cărui prestație a fost slabă în minutele pe care le-a petrecut pe teren, a marcat când meciul era aproape să alunece spre lovituri de pedeapsă și a adus calificarea. Indiferent de antrenor, de jucători, CFR are o aură europeană și obține calificări și atunci când joacă slab. 

Lincoln Red Imps în faza următoare

CFR va juca în turul al doilea preliminar din Champions League cu Lincoln Red Imps. Campioana din Gibraltar a învins-o pe Fola Esch, din Luxemburg, cu 5-0. În prima manșă, în Luxemburg, scorul fusese egal, 2-2. Lincoln are un stadion de 5.000 de locuri pe care sunt disputate partide din primele două ligi și a mai depășit de două ori primul tur preliminar din Champions: în 2015 a trecut de Santa Coloma, din Andorra, 2-1, în 2016 a trecut de Flora Tallinn, din Estonia, 3-2. Tot lotul lui Lincoln e cotat la 1.180.000 de euro. CFR este evaluat la 29.500.000 de euro. 

Borac Banja Luka - CFR Cluj 2-1 » Mulțumim, Ceferin! UEFA și Chipciu salvează campioana României de la o eliminare rușinoasă din UCL

*Statisticile meciului, via sofascore.ro

Borac Banja Luka - CFR Cluj, liveTEXT 2-1

Final de partidă! CFR cluj se califică în turul 2 al Ligii Campionilor unde va întâlni campioana Gibraltarului, Lincoln.

  • min. 118: Gol CFR! Chipiciu înscrie după un șut fabulos cu stângul în vinclul porții lui Cetkovic.
  • min. 111: Ocazie uriașă CFR. Mario Camora trimite în bară după un șut de la 25 de metri.
  • min. 94: Ocazie mare pentru CFR. Ciprian Deac a șutat de la 18 metri, dar portarul lui Borac are o intervenție superbă și scoate mingea din vinclul porții.

Au început reprizele de prelungiri!

Final de meci! Borac Banja- CFR Cluj 2-0, 3-3 la general și meciul va intra în prelungiri

  • min. 89: Molls primește cartonașul galben după un fault dur la Ciprian Deac.
  • min. 88: Ocazie uriașă pentru CFR. Rachid Bouhenna trimite din 7 metri peste poartă după o centrare pe jos a lui Chipciu.
  • min. 64: Gol Borac Banja! Moraitis face 2-0 după o recentrare a aceluiași Vurusovici  la o minge venită din flancul dreptbosniac. Acesta a trimis mingea în poarta goală.
  • min. 63: Billel Omrani primește cartonaș galben pentru proteste.
  • min. 60: Gol Borac Banja! Stronjan Vranjes reușește să deschidă scorul după ce a fructificat o centrare perfectă a lui Vurusovici și l-a învins pe Arlauskis cu o lovitură de cap bine plasată.
  • min. 55: Adrian Păun șutează la poartă, portarul respinge la Omrani care îi pasează decisiv lui Costache. Extrema CFR-ului înscrie, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid la Billel Omrani.
  • min. 46: Adrian Păun șutează puternic cu piciorul stâng din marginea careului, dar mingea se duce peste poartă.

A început repriza a doua!

Pauză la Banja Luka!

  • min. 41: Adrian Păun șutează puternic din lovitură liberă, dar portarul lui Borac respinge fără emoții.
  • min. 39: Cartonaș galben pentru Dujakovic, care l-a faultat la marginea propriului careu pe Sigurjonsson.
  • min. 24: Ocazie pentru Borac. Șutul lui Vojnovic din afara careului trece pe lângă bara dreaptă a porții lui Arlauskis.
  • min. 22: Șutul lui Adrian Păun trece puțin pe lângă poarta gazdelor.
  • min. 17: Valentin Costache trece pe lângă gol după centrarea lui Mario Camora în „gura” porții. Costache a încercat să finalizeze prin alunecare, dar a ratat balonul.
  • min. 13: Valentin Costache înscrie, dar golul este anulat - just - pe motiv de ofsaid.
  • min. 11: Și Rachid Bouhenna primește cartonașul galben după un duel aerian cu Moraitis.
  • min. 10: Cosic primește cartonașul galben pentru o intrare dură asupra lui Omrani, din spate.

A început meciul!

Borac Banja Luka - CFR Cluj, echipe de start:

Borac Banja Luka: Cetkovic - Dujakovic, Milojevic, Jovanovic, Cosic - Vojnovic, Begic - Coric, Vranjes (cpt.), Zakaric - Moraitis
Rezerve: Pavlovic - Kujundzic, Ntchamda, Subic, Cavic, Meleg, Kulasin, Zivkovic, Vusurovic,
Antrenor: Marko Maksimovic

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Bouhenna, Camora (cpt.) - Rodriguez, Sigurjonsson - Deac, Păun, Costache - Omrani
Rezerve: Cristiano, Bălgrădean - Graovac, Chipciu, Ciobotariu, Latovlevici, Susic, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Itu
Antrenor: Marius Șumudică

  • Șumudică a făcut o singură schimbare în primul „11” față de meciul tur: Manea a intrat în locul lui Susic

Stadion: Gradski Stadion, Banja Luka
Arbitru: Urs Schnyder (Elveția)

Cornel Dinu îl pune la zid pe Șumudică: „Șmecherie de bâlci, e degradant!”
CFR CLUJ
Cornel Dinu îl pune la zid pe Șumudică: „Șmecherie de bâlci, e degradant!”

Borac Banja Luka - CFR Cluj. Marius Șumudică: „Ne-a fost mai greu cu Craiova”

Marius Șumudică, antrenorul lui CFR Cluj, a prefațat manșa secundă din turul I preliminar Champions League, cu Borac Banja Luka.

Universitatea Craiova, în Supercupă, a fost o echipă superioară celor de la Banja Luka, pentru că e o formație care se bate la titlu și investește foarte mult. 

Nu a fost o întâmplare că a câștigat Cupa anul trecut. Trebuie să privim lucrurile pozitive și să vedem că nu și-a creat nicio ocazie contra noastră. Am pierdut la loterie, ați văzut și la Euro că la penalty-uri ține doar de mentalul jucătorilor”, a declarat Șumudică.

Avem un rezultat bun pentru mâine, dar tot va fi greu pentru noi. Știu că balcanicii sunt greu de bătut când joacă acasă, dar mă aștept să fim la nivelul nostru obișnuit și să arătăm de ce suntem cea mai bună echipă din România. 

E frumos să vin acasă și să joc împotriva echipelor din țara mea. Am jucat bine în Supercupă, am pierdut la penalty-uri, unde e o loterie. Eșecurile fac parte din fotbal.
Mateo Susic, fundaș dreapta CFR Cluj

Trebuie să punem presiune pe adversar, să avem și publicul cu noi, să îi auzim. Rivalii să simtă atmosfera! 

Ei sunt favoriți, au jucat constant în grupele Ligii și EL în ultimii 10 ani. 

Am văzut diferența în meciul tur. Ei au buget de milioane de euro, salarii lunare de 20-40.000 de euro. Oamenii trebuie să știe asta. 

Trebuie să fim mai buni, mai puternici să avem mai multă energie și motivație decât am avut la Cluj. La final vom vedea dacă va fi fost de ajuns. 
Marko Maksimović, antrenor Borac

Liga 1 revine! Tot ce trebuie să știi înainte de CFR Cluj - FCU Craiova

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Omul potrivit în locul potrivit! CFR Cluj, deschidere de scor norocoasă contra campioanei Bosniei

CFR Cluj a găsit atacant pentru Liga Campionilor » Vine din Italia!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (362)
parpalache
parpalache  •  14 Iulie 2021, 19:05
Postat de tororosso pe 14 Iulie 2021, 17:41

Iote !..dacă nu sunt ajutați de Kovacs , Dâncu și FRF , UEFA impegatul le dă verde asta ca să nu rămână trasă pe linie moartă . Locomotiva lui Șumi cea electrică a trecut pe cărbuni și lemne iar dacă au avut noroc cu această calificare , urmează urcușul la deal . Oare vor mai avea cărbuni să ducă vagoanele mai departe ?

Zici de Dincu?!Va roade la ficati ca Dincu(ca mare grangur in servicii),l-a avertizat prieteneste pe Becali, sa o lase mai usor cu„umblatul” la jucatorii adversi ca sa-i tranteasca meciuri,cu mituirea arbitrilor si cu pungutzele lui Neubert?Ca e cu ochii pe el?!

doar..titi
doar..titi  •  14 Iulie 2021, 18:03
Postat de 1745flo pe 14 Iulie 2021, 11:59

D-lui Raureanu îi pare fățiș rău de calificarea alor noștri! Totuși feroviarii au întâlnit campioana Bosniei, nu niște necunoscuți din Alaskert! Bosniaci care au aratat si ceva fotbal! Așa ca mai lăsați frustrările de fcsbist mmetizat d-le ziarist si lăudați performanța echipei românești! Măcar Încă mai suntem peste bosnieci!

hahaha!!franare ..ai vostri , da ...da ai uitat de vopsitura!!sau tu ai dubla personalitate ...iar in timpul liber esti si mimamovist !!!hahaha!!!

ovidiu1
ovidiu1  •  14 Iulie 2021, 17:49

Da, n-am auzit de Borac, nici de Lincoln n-am auzit, sper sa nu-i puna CFR-ul pe harta, acum.

Vezi toate comentariile (362)
Comentează