INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - CHELSEA 2-0

VIDEO+FOTO Cine poate opri Madridul? » Real e cu un pas în semifinalele Champions League. Chelsea, prea slabă pe „Bernabeu”

Real Madrid a învins-o pe Chelsea, scor 2-0, în prima manșă a „sferturilor” Champions League +13   FOTO
Real Madrid a învins-o pe Chelsea, scor 2-0, în prima manșă a „sferturilor” Champions League

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 23:58 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 00:19

Real Madrid a învins-o pe Chelsea, scor 2-0, în prima manșă a „sferturilor” Champions League. Campioana Europei a câștigat clar și diferența putea fi mai mare în fața unei echipe care a jucat în inferioritate în ultima jumătate de oră.

Real Madrid - Chelsea 2-0 » Cronică: Cine poate opri Madridul?

”Los blancos”, creați pentru Champions, sunt iar în semifinalele Ligii. Vor a 15-a cupă cu urechi mari.

Rezultatele și programul „sferturilor” Champions League

O dată albastră, a doua oară alb 

În ultimii doi ani, duelul Real - Chelsea a decis Liga. Cine l-a câștigat a cucerit și trofeul.

În 2021, englezii au învins în semifinale, strategia lui Tuchel a fost mai inspirată decât cea a lui Zidane, 1-1 (d) și 2-0 (a), devenind ulterior campionii Europei.

În 2022, a fost o nebunie în "sferturi". Madridul lui Ancelotti a stins lumina Londrei, 3-1 pe Stamford Bridge, cu hattrick Benzema, dar Chelsea a avut 75 de minute ieșite din comun în retur, conducea cu 3-0 și nimeni nu părea să o mai poată opri. Rodrygo i-a salvat pe "los blancos", iar în prelungiri tot Karim i-a calificat în semifinale. 3-2 albastru, însă albul a trecut mai departe. Într-un sezon încheiat triumfător, cu a 14-a cupă cu urechi mari.

+9 FOTO

Patronul lui Chelsea: „3-0 pentru noi”

Acum, în 2023, din nou pe "Bernabeu", cele două echipe se înfruntă în eliminatoriile Champions a treia stagiune la rând. Nu mai e Tuchel, tocmai s-a întors Lampard după doi ani și îl cunoaște prea bine pe Don Carlo, care i-a fost antrenor între 2009 și 2011. 

Frank încearcă să resusciteze Chelsea, locul 11 în Premier, vrea să adune toată puterea, toată energia jucătorilor și să o concentreze în Champions. Ar fi o lovitură. Foarte dificil totuși. Obstacolul Madrid e uriaș. 

Todd Boehly, patronul insularilor, uimește cu pronosticul său: "3-0 pentru noi". Cum era în minutul 75, anul trecut. "Uitați acel meci, nu se va mai repeta, fotbalul nu are memorie!", avertizează Lampard. Ancelotti spune doar atât: "Formația mea e pregătită perfect". El are dreptate.

Duetul golului: Vini-KB9

Chelsea are un plan bine stabilit, destul de simplu: apărare aglomerată, fără spații libere, și contraatacuri-blitz. Kante, de-abia revenit pe teren într-un an de coșmar, în care a pierdut 200 de zile din cauza accidentărilor, îl lansează pe Joao Felix spre poartă după doar două minute. Portughezul întârzie și pierde o șansă rară. 

Jocul albaștrilor surprinde la start, dar ibericii găsesc repede cifrul oaspeților. Terenul începe să se încline, Kepa e testat tot mai mult. Tridentul Rodrygo-Benzema-Vinicius dansează, mai ales ultimii doi. Duetul momentului deschide scorul: Vini reia acrobatic, Kepa respinge și KB9 face plasa să tremure. 1-0, Benzema (21). 

Real nu se teme de reacțiile rivalilor, are cel mai valoros goalkeeper, reflexul lui Courtois la șutul lui Sterling e demn de Portarul Anului. Până la pauză, o jumătate de repriză, parcă joacă doar o echipă. Real își creează ocazie după ocazie! Raportul șuturilor pe poartă în 45 de minute, 7-2. Diferența înregistrată pe tabelă e prea mică. Oricum, proprietarul londonezilor a greșit deja pronosticul.

A intrat Asensio, a marcat Asensio

La reluare, în primul sfert de oră, englezii sunt loviți în cascadă. Koulibaly, accidentat și înlocuit. Chilwell, eliminat la un fault ca ultim apărător asupra lui Rodrygo, tras de braț. Încă 30 de minute și gazdele sunt 11 contra 10. Rezistă Chelsea fără să mai primească alt gol, alte goluri? Nu! 

Asensio, intrat de trei minute, transformă pasa înapoi a lui Vinicius cu un șut la firul ierbii de la marginea careului. 2-0 (74). Al doilea assist, Vini. Chiar dacă nu mai înscrie, Madridul e cu un pas în semifinale. Poate opri cineva această echipă creată pentru Liga Campionilor? Vrea al 15-lea trofeu și, în cazul lui Real, totul e posibil. Foarte posibil.

FINAL: Real Madrid - Chelsea 2-0

Real Madrid - Chelsea. Echipele de start

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.
Antrenor: Carlo Ancelotti

Chelsea: Kepa - W. Fofana, Koulibaly, T. Silva - James, Enzo, Kante, Kovacic, Chilwell - Sterling, Joao Felix
Antrenor: Frank Lampard

Stadion: „Santiago Bernabeu”
Arbitru: Francois Letexier

Citește și:

Se întâmplă și la case mai mari! „Blue screen” la o fază decisivă din Liga Campionilor
BENFICA - INTER 0-2
Se întâmplă și la case mai mari! „Blue screen” la o fază decisivă din Liga Campionilor
Guardiola vrea să reinventeze fotbalul » Formula inedită folosită cu Bayern
MANCHESTER CITY - BAYERN
Guardiola vrea să reinventeze fotbalul » Formula inedită folosită cu Bayern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
zorrozabal
zorrozabal  •  13 Aprilie 2023, 16:04

E gaura mare in aparare pe partea lui Camavinga și Alaba!Camavinga era mijlocaș,iar Alaba, la Bayern juca fundaș dreapta,nu stânga!Dar faptul ca nu i-au prelungit contractul spune multe!

enigmaticul
enigmaticul  •  13 Aprilie 2023, 11:31

Cum cine poate opri Realul? Dacă nu Chelsea, în meciul următor, atunci City va rezolva cu siguranță problema! Rămâne de văzut dacă fluierașii vor fi la ”datorie”.

jackripper990
jackripper990  •  13 Aprilie 2023, 09:03

Personal ma uit mai mult la Europa League si Conference League. Liga Campionilor a devenit foarte plictisitoare. Trec in fiecare an de faza grupelor aceleasi 10-12 echipe

Vezi toate comentariile (14)
Comentează