INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - NAPOLI 1-0

VIDEO + FOTO Verdict amânat o săptămână în „sfertul” italian al Ligii » Istvan Kovacs a avut treabă multă în Milan - Napoli

AC Milan a învins-o pe Napoli, scor 1-0, în prima manșă a sfertului de finală din Liga Campionilor. Istvan Kovacs a fost la centru și a avut un meci complicat. +9   FOTO
AC Milan a învins-o pe Napoli, scor 1-0, în prima manșă a sfertului de finală din Liga Campionilor. Istvan Kovacs a fost la centru și a avut un meci complicat.

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 00:07 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 00:15

AC Milan a învins-o pe Napoli, scor 1-0, în prima manșă a sfertului de finală din Liga Campionilor. Istvan Kovacs a condus bine un meci greu, foarte aprins, dar a lăsat jocul mai liber și l-a eliminat corect pe Anguissa pentru două „galbene”. A avut două decizii de 11 metri, judecate corect.

La zece zile după ciocnirea din Serie A, Milan și Napoli se înfruntă în revanșa programată în Ligă, pe un San Siro plin ochi, ce a generat încasări de 8 milioane de euro! Campioana en titre contra liderului. Derby italian, cu doar trei italieni titulari și miză enormă (calificarea în careul de ași al Europei), ale cărui prime 90 de minute sunt arbitrate de István Kovács.

3 momente încinse cu Istvan Kovacs în centrul atenției, la AC Milan - Napoli » Feșnic i-a sărit în ajutor + ce au acuzat oaspeții
Milan - Napoli 1-0
3 momente încinse cu Istvan Kovacs în centrul atenției, la AC Milan - Napoli » Feșnic i-a sărit în ajutor + ce au acuzat oaspeții

Kvaratskhelia și Leao, ce ocazii în AC Milan - Napoli 

 Startul este febril. După numai 55 de secunde, Kvaratskhelia are o ocazie uriașă, pe fondul unor gafe în lanț în apărarea gazdelor. Șutul georgianului pe jos este respins salvator de Krunić! 

Napoli atacă furibund și mai finalizează imediat două acțiuni periculoase. Nu e departe de gol "racheta" trimisă de Zieliński, dar Maignan scoate de sub bară. Di Lorenzo nu prinde cadrul porții la lovitura de cap cu boltă, după o suită de cornere. Inițiativa rămâne a azzurrilor, care pasează dezinvolt și fac presing sus.

Construcția milanistă suferă, iar de șuturi spre poartă nici nu poate fi vorba. Rar trec campionii centrul terenului în prima jumătate a reprizei! Dar când trece Rafa Leão și ia acțiunea pe cont propriu e panică în careul lui Meret. Și cât de aproape e portughezul de un gol maradonian! Diagonala sa trece la o palmă de bară. Și, de nervi că n-a fost 1-0, atacantul rupe fanionul și scapă fără "galben".

Bennacer, decisiv în Milan - Napoli

Milan face reglajele și treptat potolește avântul adversarilor, echilibrând jocul. Kovács e indulgent și ține "galbenul" în buzunar la faultul lui Krunić la Zieliński, apoi la talpa lui Kim pe glezna lui Giroud. Nu mai scapă însă Zieliński, pentru intrarea pe genunchiul lui Krunić. 

Meciul se încinge și, pe un contraatac excelent purtat de Brahim Diaz, Bennacer îl execută la "scurt" pe Meret. Balanța se înclină invers, Napoli intră în corzi și apar nervii. 

E nevoie de intervenția lui Kovács, care-l avertizează pe Pioli, pentru că a protestat la un fault comis de Lozano și nesancționat. Milan trece clar la putere și Kjær este foarte aproape de 2-0, numai că bara transversală se opune loviturii de cap teribile a danezului, după o fază fixă.

+5 FOTO

Kovacs, „roșu” pentru Anguissa

Actul secund debutează tot cu ocazie Napoli. Bolta cu capul al lui Elmas nu-l păcălește pe Maignan. Lozano cere 11 metri la un duel în careu cu Theo, dar Kovács judecă bine faza, umăr la umăr și VAR îi dă dreptate. Azzurrii atacă pozițional și fără Osimhen nu pot surprinde Milanul, foarte bine organizat în defensivă. 

Datele problemei se schimbă după ce Anguissa comite două faulturi, la centrul terenului, de "galben" în doar patru minute la Theo și este eliminat. Corectă decizia lui Kovács. Kim ia și el cartonaș pe drept și va rata returul, în care se poate întâmpla orice. 

Deși cu om în plus, rossonerii parcă se tem să forțeze. Și riscă să fie egalați la ocazia lui Di Lorenzo, rezolvată cu un reflex de Maignan, sau la capul cu boltă a rezervei Olivera. Milan a cerut și ea un penalty la o intervenție asupra lui Saelemaekers, dar parcă era prea puțin pentru un fault, dovadă că VAR-ul nu l-a contrazis.

FINAL. AC Milan - Napoli 1-0

AC Milan - Napoli. Echipele de start

AC Milan: Maignan - Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez - Krunic, Tonali - Diaz, Bennacer, Leao - Giroud 
Antrenor: Stefano Pioli 

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Lozano, Elmas, Kvaratskhelia 
Antrenor: Luciano Spalletti 

Stadion: San Siro (Milano) 
Arbitru: Istvan Kovacs

VIDEO. Maldini, mesaj pentru Spalletti la pauza meciului Napoli - AC Milan 0-4: „Ce naiba mai vrei?”

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Se întâmplă și la case mai mari! „Blue screen” la o fază decisivă din Liga Campionilor

VIDEO+FOTO Ce revanșă, Pep! Manchester City a spulberat-o pe Bayern și e cu un pas în semifinalele UCL

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  13 Aprilie 2023, 00:09
Postat de luciann pe 12 Aprilie 2023, 21:23

Pierdere mare, Osimhen! Totusi, nu inteleg de ce nu joaca Raspadori in locul lui! Sa vedem!

Greu fara el

luciann
luciann  •  12 Aprilie 2023, 23:59

Kovacs a tras cu Milan in R2, n-a dat fault la Kvaradona din preajma careului (lovitura periculoasa) si Anguissa a luat primul galben pe contrattacco...

luciann
luciann  •  12 Aprilie 2023, 21:27
Postat de k.u.b.a.. pe 12 Aprilie 2023, 20:21

Forza Milan!!!

"I supporters partenopei intrattengono buoni rapporti di amicizia con le tifoserie di Ancona, (rapporto seguito da varie visite reciproche, in particolare durante la stagione estiva quando i Napoletani partecipano a manifestazioni sportive dedicate alla memoria dell’anconetano Vincenzo Mengoni, detto “Rocky”, ex capo dei leader della Nord scomparso nel novembre 2005 a 26 anni per un incidente stradale), Lokomotiv Plovdiv e Universitatea Craiova"!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează