INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - LIVERPOOL 1-0 (6-2 LA GENERAL)

Echipele din La Liga, coșmarul lui Jurgen Klopp » De câte ori a pierdut germanul cu formațiile spaniole, de când a devenit antrenorul lui Liverpool

Jurgen Klopp, antrenor Liverpool.
Foto: Imago
Jurgen Klopp, antrenor Liverpool. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 08:00 / Actualizat joi, 16 martie 2023 08:01

Liverpool a pierdut și returul de pe „Santiago Bernabeu”, cu Real Madrid, scor 0-1, și a fost eliminată din „optimile” de finală din Liga Campionilor, iar Jurgen Klopp (55 de ani), antrenorul englezilor, a bifat un record negativ în fața echipelor din Spania. 

Germanul a pierdut, în competițiile europene, de când a venit a preluat banca tehnică a lui Liverpool, în toamna lui 2015, numai împotriva formațiilor din Spania, informează statisticienii de la Opta, pe contul de Twitter. Acest lucru s-a întâmplat de 6 ori. 

Ce a decis azi ÎCCJ în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua!
FCSB - CSA STEAUA
Ce a decis azi ÎCCJ în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua!

Echipele din La Liga, coșmarul lui Jurgen Klopp pe banca lui Liverpool 

În sezonul 2015-2016, Jurgen Klopp a trecut în semifinalele Europa League de Villarreal, scor 3-1 la general. În finală, Liverpool a întâlnit-o pe Sevilla, în fața căreia a cedat cu scorul de 1-3. Pentru englezi a marcat Sturridge, iar pentru andaluzi au punctat Gameiro și Coke („dublă”). 

Jurgen Klopp nu a reușit să se impună nici în fața lui Atletico Madrid. În stagiunea 2019-2020 din Liga Campionilor, cele două s-au confruntat în „optimile” competiției. În turul de la Madrid, Atletico s-a impus cu 1-0, datorită reușitei lui Saul Niguez. 

În returul de pe Anfield, spaniolii s-au impus după 120 de minute de joc, scor 3-2, și s-au calificat în „sferturi”, unde au dat peste RB Leipzig. 

Cu Real Madrid, Jurgen Klopp a pierdut în 4 rânduri, de când a devenit antrenorul lui Liverpool. Mai întâi, cele două grupări s-au înfruntat în finala Ligii din sezonul 2017-2018, de la Kiev, încheiată cu victoria spaniolilor, 3-1. 

Pentru iberici au marcat Karim Benzema și Gareth Bale (de două ori), în timp ce pentru englezi a punctat Sadio Mane. 

Real Madrid a bătut-o pe Liverpool și în sezonul 2020-2021 din Liga Campionilor, în faza „sferturilor”. În turul din Spania, Real Madrid a câștigat cu 3-1, prin golurile lui Vinicius (două) și Marco Asensio. 

La returul din Anglia, Liverpool și Real Madrid au remizat, scor 0-0, iar spaniolii se calificau în semifinale, unde au dat peste Chelsea. 

Cele două forțe ale fotbalului european s-au întâlnit și în finala din 2022 a Ligii Campionilor, de la Paris. Real Madrid s-a impus și atunci, scor 1-0, grație golului lui Vinicius, din minutul 59. 

Citește și: 

Știm toate sfertfinalistele Ligii Campionilor » Când are loc tragerea la sorți și noutățile fazei următoare

Dueluri tari în optimile Conference League » Villarreal - Anderlecht și AZ Alkmaar - Lazio sunt meciurile serii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează