INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - INTER 2-0

Cea mai comentată decizie a serii în Liga Campionilor a avut loc în Bayern - Inter » Sadio Mane: „Dacă nu ridicam mâinile, acum eram la spital”

Mane își protejează faza, instinctiv, la șutul lui Barella
Foto: Imago Images
Mane își protejează faza, instinctiv, la șutul lui Barella Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 14:27 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 15:43

„Centralul” slovac Ivan Kruzliak (38 de ani) nu i-a acordat un penalty lui Inter în partida cu Bayern Munchen, la 0-0, când Sadio Mane (30 de ani) a lovit balonul cu ambele mâini în tentativa de a-și proteja fața. „Greșit!”, au comentat muIți specialiști. Însă IFAB și Collina îi dau dreptate.

În meciul-vedetă al grupei C, Bayern - Inter 2-0, o fază a suscitat numeroase discuții. În minutul 8, la scorul de 0-0, Nicolo Barella a șutat puternic, spre poarta lui Ulreich, iar Sadio Mane, aflat în careu și pe traiectoria balonului, a lovit mingea cu mâinile, pe care le ridicase instinctiv pentru a-și feri fața. 

Începe procesul, iar Gigi Becali e sigur că FCSB se va numi din nou Steaua: „Disperații de la Armată speră să se împace cu mine” » Reacția lui Talpan
FCSB
Începe procesul, iar Gigi Becali e sigur că FCSB se va numi din nou Steaua: „Disperații de la Armată speră să se împace cu mine” » Reacția lui Talpan

Penalty?! „Centralul” slovac Ivan Kruzliak a indicat corner, apoi, sesizat din camera VAR, a revăzut faza pe monitor și a rămas în cele din urmă la decizia inițială.

Cea mai discutată decizie a serii din Liga Campionilor a avut loc în Bayern - Inter

„O hotărâre discutabilă. Bayern a avut noroc!” - l-au contrazis inclusiv jurnaliștii de la tabloidul german Bild. La fel, specialistul lor, fostul arbitru FIFA Thorsten Kinhofer: „Este henț clar! Nu se pune problema de protecție”. Sau colegul său, Wolfgang Stark: „Trebuia dictat penalty împotriva lui Bayern! Mane duce ambele mâini spre minge, se comportă ca un portar”.

Sadio Mane este însă de altă părere: „Dacă nu ridicam mâinile să-mi protejez fața, acum eram la spital”. Iar noile ajustări aduse regulamentului îl cauționează. Și pe el, și pe arbitru. Kruzliak se pare că a urmat o îndrumare corespunzătoare din partea conducătorilor Consiliului Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB) atunci când a luat decizia.

IFAB prevede că „un arbitru nu trebuie să întrerupă jocul dacă un fotbalist, printr-un reflex natural, blochează cu mâna un șut puternic, expediat de la o distanță scurtă, și nu își mărește suprafața corpului”.

Cea mai comentată decizie a serii în Liga Campionilor a avut loc în Bayern - Inter » Sadio Mane: „Dacă nu ridicam mâinile, acum eram la spital”
Sadio Mane își protejează faza, instinctiv, la șutul lui Barella Foto: Imago Images

Un alt fost arbitru FIFA, Manuel Graefe, a făcut trimitere la o recentă evaluare a șefului arbitrilor de la FIFA, Pierluigi Collina, potrivit căreia „nu ar trebui să conteze dacă un jucător își protejează intimitatea, fața sau torsul atâta vreme cât nu-și mărește suprafața corpului”.

Pavard, lăsat fără permis și amendat ulterior de club

 Benjamin Pavard era cel mai fericit marți seară. După ce a depășit o perioadă dificilă, fiind prins băut la volan, lăsat fără permis și amendat ulterior de club, francezul s-a revanșat cu golul de 1-0. Reușită ce a rupt echilibrul de până atunci al partidei, înclinând balanța în favoarea munchenezilor. 

Cea mai comentată decizie a serii în Liga Campionilor a avut loc în Bayern - Inter » Sadio Mane: „Dacă nu ridicam mâinile, acum eram la spital”
Benjamin Pavard, Foto: Twitter

Cu victoria în fața Interului, parafată de Choupo-Moting, Bayern a bifat a treia fază a grupelor Ligii Campionilor în care reușește 6 victorii din 6 posibile. Record în Europa!

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Stupoare după decisivul dramatic din grupa D a Ligii Campionilor: „Suntem nervoși, doar cei de pe bancă au știut!”

Ansu Fati a luat foc după ce a fost schimbat în partida de campionat a Barcelonei: „Chiar am fost cel mai slab jucător de pe teren?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
valentindragobete
valentindragobete  •  03 Noiembrie 2022, 06:20

Pe mine mă interesează ce zice ... Crăciunescu, el este "dumnezeu" tatăl, ce zice el aia e !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează