FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Începe procesul, iar Gigi Becali e sigur că FCSB se va numi din nou Steaua: „Disperații de la Armată speră să se împace cu mine” » Reacția lui Talpan

Gigi Becali, patronul de la FCSB
Gigi Becali, patronul de la FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 13:08 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 13:39

Lupta dintre FCSB și CSA Steaua pentru palmares revine în actualitate. Joi, 3 noiembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) are loc primul termen al recursului formulat de Gigi Becali, patronul lui FCSB.

CONTEXT: situația la zi în procesul privind palmaresul Stelei

Gigi Becali debordează de optimism și este convins că FCSB va câștiga în instanță dreptul de a fi considerată continuatoarea clubului istoric din Ghencea, iar gruparea din Liga 1 va redeveni Steaua.

Latifundiarul din Pipera a devenit și mai încrezător după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a susținut public că se va implica pentru ca FCSB să poată juca din nou în Ghencea. 

Gata de inaugurare: imagini superbe din aer cu noua „bijuterie” din Liga 1
STADION
Gata de inaugurare: imagini superbe din aer cu noua „bijuterie” din Liga 1

Gigi Becali e sigur că FCSB se va numi din nou Steaua

Contactat de GSP, Gigi Becali a venit cu o versiune nouă, potrivit căreia Marcel Ciolacu se va implica nu doar ca FCSB să joace în Ghencea, ci să fie doar o echipă Steaua: FCSB!

„Nu asta e important, că FCSB va putea juca din nou în Ghencea. Trebuie să se termine odată cu circul ăsta, să nu mai fie două echipe Steaua. 

Ciolacu mi-a spus așa, mot a mot: «Avem datoria și o vom rezolva, să terminăm odată, și Steaua să joace în Ghencea». Exact așa mi-a spus, nu pun niciun cuvânt de la mine, nicio virgulă. 

N-a zis FCSB să joace în Ghencea. A zis Steaua. Și eu i-am zis: «Bun, o să vedem, vă țineți de cuvânt?». El a zis: «Domnule Becali, o să vedeți că ne ținem!»”, a precizat patronul FCSB.

Gigi Becali: „Anomalii care nu mai pot dura mult”

„Dacă ai datoria să rezolvi o problemă, trebuie să rezolvi problema cea mai mare. Steaua mai poate juca pe Arena Națională, dar nu e în regulă că 60% din populația României ține cu FCSB, dar nu e Steaua. E Steaua aia la care vin 1.000 de suporteri la stadion. Nu e în regulă. 

Sunt anomalii care nu mai pot dura mult. Ce-i asta? Păi, ce Steaua, dai la mișto două milioane de euro pe an de la bugetul statului. Și chiar dacă ar promova, să zici că schimbă legea, ce faci? Promovezi degeaba, că nu-ți dă voie UEFA în cupele europene, că ești club departamental”, a declarat patronul FCSB.

Gigi Becali se așteaptă ca CSA Steaua să fie trasă pe linie moartă: „Accept să mă împac cu Armata”. Cum a răspuns Florin Talpan

„Cei de la CSA sunt acum într-o situația fără ieșire. Ei nu știu cum să o scoată la capăt acum. N-au soluții, nu știu ce să facă, cum să facă. Sunt disperați. Armata speră să se împace cu mine. E singura lor șansă. 

Să zică procurorii și Curtea de Conturi: «Gata, s-au împăcat, ce să mai facem anchete? Asta e Steaua și cu asta basta!». Ca să scape ei de toată prostia pe care au făcut-o până acum”, susține patronul FCSB.

Revenirea FCSB în Ghencea ar fi un prim pas spre normalitate. Să vă spun de ce. Vin procesele pe care le câștig și se rezolvă de la sine. Dar când va juca FCSB pe Ghencea vor fi 30.000 de oameni, iar lumea își va da seama care e Steaua adevărată.

Eu accept să mă împac cu Armata, pentru că nu sunt dușmănos și nu vreau să pățească nimeni nimic. Nu mai sunt răzbunător ca înainte. Am devenit alt om. Nu se rezolvă problema cu dușmănii, cu procese. Ce s-a greșit să reparăm. Eu așa cred. Ușor-ușor se vor rezolva toate.

- Gigi Becali, patron FCSB

Întrebat dacă Armata ia în calcul împăcarea cu Gigi Becali, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a răspuns: „Discutăm după proces, lăsați-mă!”

Argumentele pe care se bazează Gigi Becali în lupta cu CSA Steaua

„Ministerul Apărării e minister public, iar dacă, prin absurd, s-ar schimba legea, și CSA ar avea dreptul să joace în Liga 1 și în cupele europene, Armata trebuie să bage bani în echipă, 4-5 milioane de euro pe an. Pentru asta ar trebui să facă societate pe acțiuni, dar n-au cum. Pot face doar asociație non-profit. Cum a făcut Viorel Păunescu. 

Cea mai mare problemă a lor este marca Steaua. Știți de ce? Pentru că MApN nu o poate da marca Steaua decât prin Hotărâre de Guvern și licitație. Dacă o dă prin licitație o poate cumpăra oricine. Mai mult de 100.000 de euro nu dă nimeni pe ea. 

Dacă o dă prin colaborare trebuie să o dea cu 3,6 milioane de euro pe an, la cât a fost evaluată. Cât mi-a cerut mie prejudiciu, 36 de milioane de euro pentru 10 ani. 

Ei trebuie să o împrumute, iar noua societate trebuie să plătească 3,6 milioane de euro pe an numai pentru marca Steaua. Cine face asta? Cine vine să-i dea 3,6 milioane de euro lui CSA. Marca Steaua nu e a clubului de fotbal, ci a Clubului Sportiv al Armatei”. 

Becali crede că Armata mai are o altă problemă: „Nu poate justifica pentru ce a cheltuit bani până acum, cu o echipă care nu are drept de promovare în Liga 1 și nu poate juca în cupele europene”.

Gigi Becali: „Cum o dau, tot eu câștig”

„Se apropie procesele, iar în mare parte le-am câștigat, dar am cerut să specifice mai clar că noi suntem continuatorii Stelei. Curtea de Apel a zis că palmaresul este al Armatei până în 1998. 

În motivare se spune că CSA Steaua nu poate pretinde palmaresul din 2003 până în 2017 pentru că nu avea secție de fotbal. Instanța a zis că noi suntem continuatorii, dar trebuie să spună că palmaresul nu este împărțit în două, între CSA și FCSB. Palmaresul e unul singur”, a mai declarat Gigi Becali.

El a adăugat: „Mai mult, le-am cerut anularea mărcii Steaua, ca ei să nu o folosească la fotbal pentru că ei dacă n-au făcut cini ani fotbal au căzut din drepturi să folosească marca Steaua la fotbal. CSA are o marcă Steaua înregistrată cu vreo 10 ani în urmă, pe când noi, FCSB avem o marcă notorie Steaua, care e permanentă. Cum o dau, tot eu câștig”.

Când am pierdut procesul cu CSA Steaua eu eram în pușcărie, lumea era împotriva mea. Nu mai dau nume acum, că știu cine a făcut și ce-a dres. Era SRI împotriva mea... Atunci făceau ce voiau prin instanțe, acum nu-și mai permit. Îi ia la mișto judecătorii pe procurori. S-au schimbat lucrurile. Încet-încet Dumnezeu face dreptatea.

Să se termine odată cu toată mizeria asta, cu tot gunoiul ăsta care se întâmplă în România. Se va termina, veți vedea. Se vede că nu mai sunt bani. Încet-încet, începe lumea să-și dea seama că și așa sunt eu prost și bag bani în fotbal. Și atunci, dacă prostul dă bani, ce faci? Nu-l lăsăm pe prost să dea bani? Să vină mii de oameni la spectacol. 

Păi, dacă nu-l lăsăm în pace, intră omul în faliment, se lasă. Și ce facem? Nu mai facem fotbal în România? Vă spun un lucru. Dacă eu mă las de fotbal, apoi se lasă și Șucu, și alții. Praful se alege. Așa îi mai ambiționez, zic: «Mă bat cu Gigi Becali».

- Gigi Becali, patron FCSB

Palmares CSA Steaua București (1947-1998):

  • 20 de titluri de campioană în Liga 1
  • 19 Cupe ale României
  • Două Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmaresul „în aer” (1998-2003):

  • 1 titlu de campioană
  • 1 Cupa României
  • 2 Supercupe

Palmares FCSB (2003-prezent):

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

4 procese au avut loc sau încă sunt în desfășurare între CSA Steaua și FCSB:

  • primul a fost câștigat definitiv de MApN, cel în care Gigi Becali a fost deposedat de marca Steaua;
  • în al doilea, Becali vrea să deposedeze CSA de toate mărcile deținute. Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis în acest caz dosarul privind marca „Steaua” înapoi la Curtea de Apel București, iar procesul va fi rejudecat;
  • al treilea are verdictul și la Apel, favorabil tot Armatei, dar nu în totalitate, în privința palmaresului Stelei. Recursul la ÎCCJ va fi judecat începând de joi, 3 noiembrie;
  • iar în cel de-al 4-lea Steaua îi solicită lui Becali despăgubiri de 37 de milioane de euro, pentru a se acoperi prejudiciul cauzat de folosirea ilegală a mărcii Steaua între 2003 și 2014. Nu s-a luat o decizie definitivă.

VIDEO » Gigi Becali precizează criteriile pentru noul antrenor FCSB: „Va fi un român”

Mai multe știri despre FCSB:

Dică i-a răspuns dur lui Șumudică: „La vârsta mea pe unde antrena?”

A lucrat cu Ciobotariu și îi transmite lui Becali: „Cu el și un mod diferit de lucru, FCSB ar face un extraordinar pas înainte!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (89)
arigold1
arigold1  •  06 Noiembrie 2022, 22:37

faliment

forumeer
forumeer  •  03 Noiembrie 2022, 16:35
Postat de paolo12 pe 03 Noiembrie 2022, 03:40

De când a murit ala, asta primavara, citi ati rămas: 50-60?

Daca suntem 50, cu 8 mai multi ca ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

LEONARD68
LEONARD68  •  03 Noiembrie 2022, 07:39

ce mai putem spune... citiți bă băieți și fete, despre personalitatea juridică... doar atât... și veți înțelege ce și cum... care nu sunteți mai înceți la minte, eufemistic vorbind... și hai ciobane cu ăia peste 30 milioane euro....

Vezi toate comentariile (89)
Comentează