FOTBAL  »  LIGA 1  »  FCSB VS. CSA STEAUA

ÎCCJ a admis cererea de judecare a recursului FCSB privind palmaresul Stelei » Ce înseamnă decizia de azi a instanței

FCSB a făcut recurs în procesul privind palmaresul Stelei, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că solicitarea clubului patronat de Gigi Becali este legitimă.
FCSB a făcut recurs în procesul privind palmaresul Stelei, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că solicitarea clubului patronat de Gigi Becali este legitimă.

Articol de GSP - Publicat marti, 17 mai 2022 19:30 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 15:06

FCSB a făcut recurs în procesul privind palmaresul Stelei, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că solicitarea clubului patronat de Gigi Becali este legitimă, astfel că respectivul recurs va fi judecat începând cu 3 noiembrie 2022.

 • CONTEXT: situația la zi în procesul privind palmaresul Stelei 
 • În primă instanță, CSA Steaua a câștigat la Tribunalul București palmaresul istoric de la înființare, adică din 1947, până în 2003.
 • Apoi, la Curtea de Apel București, față de prima hotărâre, CSA a pierdut 5 ani din respectivul palmares, intervalul 1998-2003, aflat acum în aer.
 • Acum, FCSB se folosește de a treia cale de atac . Înalta Curte a stabilit că recursul poate să înceapă pe 3 noiembrie 2022. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de recurs a FCSB-ului privind palmaresul Stelei

După decizia Curții de Apel, Becali a mers și la ÎCCJ, care tocmai a dispus că recursul cerut de FCSB va fi judecat. A fost fixat și primul termen - 3 noiembrie 2022. 

Instanța a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022

- Comunicarea Înaltei Curți de Casație și Justiție

Practic, nu a fost luată nicio decizie astăzi și doar a fost constatat drept validă cererea de recurs a clubului din Liga 1. Adică o etapă intermediară înainte de începerea judecății propriu-zise.

FCSB, executată silit » Prima reacție a lui Gigi Becali
FCSB
FCSB, executată silit » Prima reacție a lui Gigi Becali

La Înalta Curte, nu se va mai judeca pe fond, ci pe procedură. Adică se va stabili dacă la Tribunalul București și la Curtea de Apel a fost aplicată corect legea.

4 procese au avut loc sau încă sunt în desfășurare între CSA Steaua și FCSB:

 • primul a fost câștigat definitiv de MApN, cel în care Gigi Becali a fost deposedat de marca Steaua;
 • în al doilea, Becali vrea să deposedeze CSA de toate mărcile deținute. Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis în acest caz dosarul privind marca „Steaua” înapoi la Curtea de Apel București, iar procesul va fi rejudecat;
 • al treilea are verdictul și la Apel, favorabil tot Armatei, dar nu în totalitate, în privința palmaresului Stelei. Recursul la ÎCCJ va fi judecat începând cu 3 noiembrie;
 • iar în cel de-al 4-lea Steaua îi solicită lui Becali despăgubiri de 37 de milioane de euro, pentru a se acoperi prejudiciul cauzat de folosirea ilegală a mărcii Steaua între 2003 și 2014. Nu s-a luat o decizie definitivă.

SITUAȚIA DIN PREZENT A PALMARESULUI, PÂNĂ LA JUDECAREA RECURSULUI

Palmares CSA Steaua București (1947-1998):

 • 20 de titluri de campioană în Liga 1
 • 19 Cupe ale României
 • Două Supercupe
 • 1 Cupa Campionilor Europeni
 • 1 Supercupa Europei

Palmaresul în aer: 1998-2003

 • 1 titlu de campioană
 • 1 Cupa României
 • 2 Supercupe

Palmares FCSB (2003-prezent):

 • 5 titluri de campioană în Liga 1
 • 3 Cupe ale României
 • 2 Supercupe
 • 2 Cupe ale Ligii

Mai multe știri de actualitate:

Se conturează lotul la FCSB » 3 nume care sigur pleacă + 4 veniri certe
fcsb
Se conturează lotul la FCSB » 3 nume care sigur pleacă + 4 veniri certe
CSA Steaua, comunicat acid la adresa Federației: „Ne exprimăm indignarea față de această decizie nedreaptă!”
CSA STEAUA
CSA Steaua, comunicat acid la adresa Federației: „Ne exprimăm indignarea față de această decizie nedreaptă!”

Playtech: ȘOC! Veste BOMBĂ despre Elena Udrea! Judecătorii au luat decizia ACUM


Comentarii (57)
freddy
freddy  •  18 Mai 2022, 19:22
Postat de catalynn pe 17 Mai 2022, 23:57

La TAS!? Noi mergem la FRF! Ce treaba are TAS!? Ai decizia in civil TASul nu se bagă, ei sunt practic o comisie de disciplina sportiva și atât. Însă repet, noi la FRF mergem, vreau sa ii văd că refuza sa ia in considerare un act oficial emis de Justiția Romană!

Mergeti la FRF. În pas de defilare. Acolo e Burleanu. Ala de l ați luat la $&

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  18 Mai 2022, 17:54

Palmaresul din perioada 1998-2003 nu e în aer, e al AFC Steaua, care e considerată o entitate separată de CSA Steaua și FCSB.

roja_azul76
roja_azul76  •  18 Mai 2022, 10:45
Postat de catalynn pe 18 Mai 2022, 00:18

Rămâne cum stabilește Justiția! Aia care zici tu ca nu are competenta! Vreau sa îl văd pe Burleanu ca le spune ***, pt ca el e un jmeker adevărat iar ICCJ, CAB și TB sunt … incompetenți! :-)))

ACTIUNE IN CONSTATARE....NU IN REALIZARE!!!! Pamantul catre catalynn si ICCJ!! Justitia s-a pronuntat pe drept comercial! Palmaresul nu are nicio legatura cu marca, dar incompetentii au invocat "puterea lucrului judecat" si au impartit palmaresul in doua felii...apoi in trei! Au fost cedate: locul in liga 1, lotul de jucatori, coeficientul UEFA, drepturi de televizare....dar nu a fost "vandut" palmaresul! "Ce este palmaresul?? Palmareeeeesul tineeeee de...marca"...cum spunea un clasic in viata si cum cred "clatitaresele". Declinarea competentei...asta era solutia! Asa se lungeste zeama pentru o decizie care nu are caracter executoriu! Palmaresul este la noi, fapt confirmat de UEFA! Clar?:))

Vezi toate comentariile (57)
Comentează