INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - ATALANTA 0-3

ȘAHTIOR - ATALANTA 0-3 // Scandal cât casa în Ligă: Șahtior, furată pentru calificarea istorică a Atalantei » Două decizii capitale pro italieni

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2019 12:23

ȘAHTIOR - ATALANTA 0-3 // Atalanta s-a calificat în „optimi” la prima participare în Ligă, dar arbitrul neamț Felix Zwayer nu i-a eliminat pe Muriel și pe Gosens la 0-0. Primul a contribuit la golul de 0-1, al doilea a marcat pentru 0-3. 

Atalanta e unică. La prima participare, echipa lui Gasperini a reușit să se califice în „optimile” Champions League. Și în ce condiții. După trei etape, avea tot atâtea înfrângeri. După patru runde, adunase un singur punct. Dar a câștigat ultimele două meciuri și a trecut de grupe. Nu mai exisă o altă formație ca Dea în istoria CL.  

Iertat de tackling 

Dar Șahtior are de ce se plânge. Pentru că arbitrul german Felix Zwayer a fost miercuri al 12-lea jucător al Atalantei. Cu două decizii capitale care i-au avantajat pe nerazzurrii din Bergamo. Ambele la 0-0. Iar ucrainenii ar fi jucat în primăvara europeană și cu un egal la Harkov. 

În minutul 55, Muriel l-a faultat din spate, tare, pe brazilianul Tetê, chiar la marginea careului. Columbianul mai avea un cartonaș. După acest tackling întârziat, al doilea "galben" era obligatoriu. Automat, cel roșu!

L-a lovit fără minge 

Doar opt minute mai târziu, "centralul" neamț trebuia să-l elimine și pe Gosens, compatriotul său de la Atalanta. Mijlocașul stânga german l-a lovit cu piciorul fără minge pe Dodô, fără ca Zwayer să reacționeze. Dodô a protestat. El a luat "galben". În minutul 77, la 0-1, Dodô avea să fie trimis la cabine.

O reacție nervoasă, o palmă dată pe umărul lui Freuler, și cartonaș roșu direct. Meritat. Numai că Zwayer nu a procedat la fel și cu Gosens. 

Apoi, cei iertați de eliminare au contribuit la victorie. Muriel i-a pasat lui Papu Gómez, care a centrat la golul lui Castagne (0-1, 66), decis de VAR. Iar Gosens a înscris pentru 0-3, profitând în prelungiri (90Ă4) de uluitoarea gafă a lui Stepanenko

"Așa nu! O seară de uitat pentru Zwayer. A dat aiurea cartonașe pentru ambele echipe. Faulturi inexistente fluierate, altele evidente ignorate" 
- Gazzetta dello Sport, cotidian italian 

"Aceasta este o victorie pentru întreg fotbalul italian. Dar trebuie să recunosc, până când Șahtior nu a rămas în inferioritate nu am fost liniștit"  - Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta 

5,5a fost nota primită de Felix Zwayer în Gazzetta dello Sport pentru prestația de miercuri

Vezi și: 

BAYERN MUNCHEN - TOTTENHAM 3-1 // Accidentare bizară și gravă a lui Kingsley Coman: „Dacă mai trebuie să mă operez o dată, mă retrag!”jum

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
alegsandru
alegsandru  •  14 Decembrie 2019, 09:51

Niamtul nu fura! Niemtii nu fura! Niamtul n-are cum sa fure! Niamtul nu fura! Niamtul nu fura! Niamtul nu fura!

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  13 Decembrie 2019, 23:11
Postat de Vladimir Mihailescu pe 12 Decembrie 2019, 15:23

Să nu ne mai ascundem dupa deget, ucrainienii au fost furați de brigada germană.... parcă s-a dorit ca nici o echipă din est să meargă in optimi....

Chiar s-a dorit asta.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  13 Decembrie 2019, 23:11

E simplu: baietii de la UEFA au vrut sa participe in optimi numai cluburi din tarile care oricum aveau 3-4 echipe direct in grupe. Da-i in stelute p-aia din est care se chinuie sa miste si ei ceva, asta e masa bogatilor! Si ne miram pe urma ca EL devine o competitie de elita. Pai normal, daca in Liga Sampionilor participa numai "elita elitelor"... elita si dpdv financiar, bineinteles!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close