INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CITY - CHELSEA

UPDATE Finala Champions League, în pericol! Decizie de ultimă oră: „UEFA e șocată!”

Chelsea a eliminat Real Madrid, foto: Guliver/gettyimages
Chelsea a eliminat Real Madrid, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 19:35 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 19:53

Aston Villa se oferă să găzduiască Manchester City - Chelsea, invocând situația gravă a pandemiei în Turcia. Dar UEFA insistă ca meciul să se joace la Istanbul, pe 29 mai.

UPDATE, ora 19:30. Delegațiile lui Chelsea și Manchester City intră în carantină după finală

Guvernul britanic tocmai a luat decizia de a adăuga Turcia pe „lista roșie” în privința călătoriilor. Concret, asta înseamnă că cei 12.000 de fani care ar urma să asiste la partidă, plus delegațiile lui Chelsea și Man. City vor intra 10 zile în carantină la întoarcerea în Marea Britanie. 

Guvernul a anunțat că noua măsură se va aplica din 17 mai și va fi valabilă pentru următoarele 3 săptămâni. Este exclusă o derogare pentru finala Ligii. „Decizia autorităților din Marea Britanie a șocat UEFA”, notează The Times.

Știrea inițială

A treia finală englezească din istoria Ligii s-ar putea disputa în Regat, ca un meci obișnuit de Cupă! Manchester City - Chelsea e programat pe 29 mai la Istanbul, dar situația pandemiei în Turcia provoacă îngrijorare în Marea Britanie. 

Din perspectiva deplasării de 3.000 de km, pe care și echipele calificate, dar și cei 8.000 de fani care ar trebui să asiste la duel, o au de făcut. Turcia este în lockdown temporar, până pe 17 mai, și a devenit epicentrul actual european al cazurilor de COVID-19, cu peste 20.000 de noi pozitive în ultimele 24 de ore.

Guvernul britanic propune Wembley pentru Manchester City-Chelsea

Rata infectării este de 12 ori mai mare decât în Anglia, astfel încât la întoarcerea de la Istanbul suporterii trebuie să intre în carantină, existând și riscul de a se îmbolnăvi și a aduce virusul în țară. 

Julian Knight, președintele Comisiei de Cultură și Sport, militează pentru mutarea finalei pe Wembley: „Este mult mai sigur din toate punctele de vedere, mai ales că stăm foarte bine la programul de vacinare, și experiența ar fi una deosebită pentru fani. Plus c-am mai beneficia de un test oficial important pentru relaxarea ulterioară a restricțiilor".

Varianta Villa Park pentru finala Ligii Campionilor

Pe lângă templul fotbalistic, există și varianta Birmingham. Aston Villa s-a oferit să organizeze finala. Chiar dacă pe „Villa Park" e nevoie de un upgrade la masa presei și în zona de facilități pentru TV, se poate rezolva în timp util. 

În rest infrastructura ar corespunde cerințelor, iar oficialii UEFA și toți spectatorii admiși au locuri de cazare suficiente în oraș. Totuși, UEFA nu vrea să audă de propunerea engleză și insistă ca finala să se dispute la locul, data și în condițiile stabilite de securitate, păstrând permanent legătura cu guvernul turc.

Chelsea are primă de 11,5 milioane

Miza de la Istanbul e mare și la capitolul financiar. Pentru calificarea în finală, jucătorii lui Chelsea vor împărți 5 milioane de lire sterline (5,75 milioane de euro). 

Dacă vor câștiga și trofeul, îi așteaptă încă o primă totală de 10 milioane £ (11,5 milioane €) și alt milion în cazul unui triumf în finala Cupei Angliei cu Leicester, pe 15 mai. „Cetățenii" lui Guardiola stau și mai bine: 15 milioane de pounds (17,2 milioane €) bonus acordat întregii echipei pentru un succes istoric pe 29 mai.

Citește și alte știri: 

Revanșa lui Thiago Silva și Thomas Tuchel. Excluși de PSG, ei sunt în finală cu Chelsea: „A fost trist”

Coincidență uluitoare pentru Chelsea: ce s-a întâmplat în toate cele 3 sezoane în care a ajuns în finala Ligii Campionilor + Recordul lui Thomas Tuchel

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (27)
1686525761599040
Mario Durm  •  07 Mai 2021, 22:05
Postat de paul801 pe 07 Mai 2021, 21:59

mai vedem, pana la finala mai e:)..sa nu comparam, ca aici a fost un balamuc total cu clownul asta de Boris...fac si astia favoritisme la greu

Daca Boris e clovn... ma intreb oare toti acesti politicieni din Europa si implicit Romania ce sunt? Suportul oferit de britanici populatiei nu se poate compara cu niciun alt ajutor oferit de orice alta tara sau vreun alt plan de redresare... Sunt numarul 1 si punct. Bravo lor ca au iesit din mizeria asta...

1ianuarie
1ianuarie  •  07 Mai 2021, 22:01

Pt UEFA e mai important să-și arate mușchii decât să apere sănătatea jucătorilor și susținătorilor.

paul801
paul801  •  07 Mai 2021, 21:59
Postat de Laurentiu Ion pe 07 Mai 2021, 21:56

In Anglia guvernul nu face excepții nici pt finala CL. În România se face excepție pt fcsb pentru ca joaca un amical cu o echipa de liga a 4 a din Turcia :)))

mai vedem, pana la finala mai e:)..sa nu comparam, ca aici a fost un balamuc total cu clownul asta de Boris...fac si astia favoritisme la greu

Vezi toate comentariile (27)
Comentează