INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - INTER

Simone Inzaghi, explicații surprinzătoare după eliminarea din Champions League: „L-am ținut pe Dzeko pentru campionat”

Edin Dzeko nu a fost folosit în deplasarea cu Liverpool
Edin Dzeko nu a fost folosit în deplasarea cu Liverpool

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2022 13:15 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 14:05

După ratarea calificării în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Simone Inzaghi și-a vărsat frustrarea: „Nu am fost inferiori celor mai buni din Europa, dar plătim pentru eliminarea lui Sanchez și cele 15 minute din tur”. Inexplicabil, nu a mai riscat la 1-0.

Inter a părăsit Liga, deși a triumfat pe Anfield Road, scor 1-0, lăsând impresia că ține mai mult să își apere titlul în Serie A decât să avanseze în Europa. 

Golul lui Lautaro Martínez nu a fost de ajuns, dar Simone Inzaghi parcă voia să apere succesul la limită, nu să forțeze intrarea în prelungiri. „L-am ținut pe Džeko pentru campionat”, explică antrenorul nerazzurro.

Inter, „optimi” după 10 ani

Surprinzătoare alegerea de a-l folosi pe Correa în ultimul sfert de ceas, în locul epuizatului Lautaro, în condițiile în care celălalt atacant primise „roșu” în minutul 63: 

„Am plătit pentru eliminarea lui Sanchez și cele 15 minute mai slabe din tur, unde am pierdut nemeritat cu 0-2. Să nu uităm că de zece ani Inter n-a mai ajuns în «optimi». 

Totuși, am jucat de la egal la egal cu una dintre cele mai bune echipe ale Europei, și pe un stadion foarte dificil, și nu i-am fost inferioară per ansamblu. Iar duminică ne așteaptă un meci tare greu cu Torino", a comentat Inzaghi.

Simone Inzaghi e de părere că Inter a suferit doar la fazele fixe

Statistica spune că marți seară trupa lui Klopp a nimerit de trei ori barele porții lui Handanovici, de două ori prin Salah, a avut 61% posesie, 12 șuturi la poartă și 8 cornere, iar Inter n-a avut cifre mai bune decât la capitolul recuperări, kilometri parcurși și cartonașe primite. 

Poate că Inzaghi s-a temut să nu-l piardă și pe bosniac, care venea după trei meciuri la rând, după ce i s-au accidentat De Vrij și Brozovici. Și a ezitat să-l scoată pe Alexis, cum făcea de obicei cu jucătorii avertizați, convins că-l ajută în teren.

„Puteam marca și în 10 și rămânem cu regrete, pentru că eram în meci și am suferit doar la fazele fixe în fața lui lui Liverpool. Ieșim mai puternici din Ligă, e un pas important pentru club”, a conchis Simone.

16 luni fără gol marcat în Ligăavea Lautaro Martinez până la reușita cu Liverpool. Din cele 7 goluri în această competiție, șase au fost marcate în deplasare

7 victorii consecutiveera seria lui Liverpool în Champions, oprită marți de Inter. De 11 luni nu mai pierduse în Ligă, de la un 1-3 cu Real Madrid, în „sferturi”

Această eliminare este o lovitură dură, după două meciuri importante pe San Siro și Anfield. A fost entuziasm după gol, apoi a venit «roșul», iar aceste detalii sunt decisive în Ligă. Vrem acum titlul și Cupa Italiei.
- Lautaro Martínez, atacant Inter

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Neymar își liniștește fanii înainte de returul dintre Real Madrid și PSG: „Voi da totul, sunt 100% pregătit”

AC Milan vrea să-i prelungească contractul lui Zlatan Ibrahimovic » Cum arată propunerea clubului italian

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează