INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ASTRA - FC COPENHAGA, AZI, ORA 20:30, GSP.RO ȘI DIGI

Solbakken, antrenorul lui Copenhaga, a aflat la București că va întâlni un adversar lipsit de conducere tehnică: ”N-aveți antrenor nici în Europa?”

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2016 00:00

FC Copenhaga a făcut scouting pentru primul duel cu Astra din turul al treilea preliminar al Champions League.

Nu s-a documentat suficient, nu cât să afle și că va avea în față o formație care se antrenează singură. Stale Solbakke, tehnicianul campioanei Danemarcei, s-a mirat când a aflat că Șumudică e exclus și din Europa.

"E suspendat și în Liga Campionilor? Credeam că doar în liga din România!", a reacționat fostul internațional norvegian. Astra a bătut-o pe Copenhaga într-un amical disputat în vara asta în cantonamentul din Slovenia. Solbakken a rămas impresionat de Teixeira, autorul singurului gol din amical: "Am pierdut cu un supergol al lui Teixeira. Portughezul mi s-a părut printre cei mai buni, dincolo de execuția cu care a făcut diferența. Cred că echipele se aseamănă și prima manșă nu va face diferența. Calificarea se va decide în Danemarca".

I-au spionat pe rând

Șumudică a condus echipa în presezon, înainte să intre în vigoare pedeapsa pe care a primit-o pentru că a pariat pe meciuri de fotbal. UEFA l-a suspendat două luni, la sesizarea FRF. Federația din România a mers mai departe, i-a interzis să mai ia contact cu echipa. Nu are voie să participe la antrenamente, nici măcar să zboare în Danemarca în același avion cu jucătorii. Pe bancă se va afla diseară asistentul Cristian Petre.

Șumi a apucat s-o spioneze pe Copenhaga și în jocul-test din Slovenia, și din alte surse: "Staff-ul meu a dus mai departe documentarea despre danezi, oamenii știu foarte bine cum pregăteam meciurile. Va fi foarte complicat, în primul rând fiindcă adversarii sunt extrem de puternici din punct de vedere fizic. Joacă un 4-4-2 clasic și media de înălțime a vârfurilor e de 1,90 m. Au șase jucători peste 1,85. Foarte greu de blocat!".

Schimbă apărarea

Atacul danez este, într-adevăr, o distribuție rar întâlnită în fotbal. Solbakken alege de obicei doi dintre Cornelius, Santander și Pavlovici, vârfurile pe care le are la dispoziție. Primul e înalt de 1,93 m, al doilea are 1,87, iar ultimul, 1,89. Amenințări pentru defensiva Astrei, care s-a comportat horror în prima etapă din campionat, la 1-4 cu Dinamo. Deși nu la fel de înalt ca atacanții lui Copenhaga, Gnohere e tot genul de vârf de forță și s-a distrat cu apărătorii giurgiuveni. Față de partida cu "câini", ar putea apărea în formula de start brazilianul Fabricio în locul portughezului Geraldo. Geri a fost printre cei mai slabi sâmbătă, când nou-venitul Fabricio a rămas pe bancă, menajat.

"Am depus memoriu acum cinci luni, din cauza salariilor neplătite, dar îmi fac datoria pentru club până la capăt. Mă antrenez zi de zi pentru calificarea în Champions League"
Filipe Teixeira, mijlocaș Astra

caseta

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  27 Iulie 2016, 19:31

scor final 1-1,pacat pt astra

Vezi toate comentariile (1)
Comentează