LIGA CAMPIONILOR    •   AS ROMA - LIVERPOOL 4-2 (6-7 LA GENERAL)

SPECIAL GSP. Cei 3 muschetari: Salah - Firmino - Mané » SFM, cel mai prolific trident din istoria Ligii Campionilor! Cel mai bun și din istoria lui Liverpool?

FOTO: Reuters

FOTO: Reuters

Articol de — Theodor Jumătate Joi, 03 Mai

Liverpool este după 11 ani în finala UEFA Champions League, după ce a trecut de AS Roma cu 7-6 la general, 5-2 în tur și 2-4 în retur. Trio-ul lui Liverpool, Salah, Mane, Firmino, a marcat 29 de goluri, o premieră în Champions. Fiecare dintre cei trei a reușit minimum 9 goluri, alt record al competițieiLiverpool va juca a 8-a oară finala celei mai importante competiții mondiale. Are trei mai mult decât orice altă echipă engleză, următoarea fiind Manchester United cu cinci. Iar performanța din acest sezon i se datorează în primul rând acestui trident extraordinar: Salah - Firmino - Mané. SFM, noul acronim exploziv din fotbal.

Aceeași vârstă, aceeași sumă

Totul părea scris pentru ca acești trei jucători formidabili, un sud-american și doi africani, să se reunească pe Anfield Road și să cucerească Europa într-un an de colecție. Cei trei sunt aproape de aceeași vârstă și au costat aproape aceeași sumă. Au venit unul după altul în templul roșu:

2015 - Roberto Firmino, atacantul brazilian în vârstă de 26 de ani, a fost cumpărat cu 41 de milioane de euro de la Hoffenheim

2016 - Sadio Mané, aripa stângă senegaleză, tot 26 de ani, a lăsat în urmă Southampton pentru LFC în schimbul a 41,2 milioane

2017 - Mohamed Salah, aripa dreaptă egipteană, 25 de ani, a abandonat Roma ca să joace la "cormorani": 42 de milioane!

100 de milioane sub prețul lui Neymar

Liverpool a plătit în total 124,2 milioane de euro în 3 ani, cu aproape 100 de milioane mai puțin decât clauza achitată de PSG pentru Neymar, și a format cel mai valoros trio. Cel mai prolific din istoria Champions League.

  • Niciodată până acum, trei jucători ai unei formații nu mai marcaseră împreună 29 de goluri în Ligă. Au depășit cifra atinsă de faimosul BBC blanco (Benzema 5 - Bale 6 - Cristiano 17) în 2013-2014: 28;
  • Niciodată până acum, un club nu mai avusese trei jucători care să înscrie fiecare minimum 9 goluri: Salah 10, Firmino 10, Mané 9.

Prietenia care face echipa mai puternică

Ei sunt cei trei muschetari, cum îi alintă presa britanică. Nu doar trei mari valori, ci trei prieteni, care joacă, luptă unul pentru celălalt și toți pentru echipă. "Ne înțelegem foarte bine și încercăm să ne mișcăm mereu împreună pe teren", explică Sadio Mané secretul SFM. "Principalul nostru punct de legătură este că ne place la nebunie să ne căutăm în timpul meciului, să ne pasăm, să ne oferim mingi de gol unul altuia. Această prietenie, în joc și în afara stadionului, face echipa mai puternică".

Fab Four nu mai există. Și Coutinho regretă

Cineva regretă totuși. Philippe Coutinho era inclus în toamnă în Fab Four pe Anfield. În ianuarie, a părăsit Liverpool, semnând cu Barcelona pentru 120 de milioane de euro. În cinci ani, nu cucerise niciun trofeu. A plecat însă în cel mai nepotrivit moment. The Reds sunt în finala Ligii după 11 ani. Și o pot câștiga pentru prima oară după 13 ani. Ar fi a 6-a cupă cu urechi mari a clubului roșu. 

43 de goluri și 15 pase decisive (10+5 în Ligă) a adunat Salah la Liverpool în toate competițiile

27 de goluri și 17 assisturi (10+8 în Ligă) a reușit Firmino în acest sezon

19 goluriși 9 pase decisive (9+1 în Ligă) a strâns Mané în actuala stagiune

40 de goluri a marcat Liverpool în acest sezon de Ligă; recordul îi aparține lui Real (41, în 2013-2014)

 "Noi trei suntem foarte serioși când trebuie, dar ne și bucurăm de fiecare clipă petrecută împreună pe teren. Fotbalul e ceea ce iubim" Sadio Mané, atacant Liverpool

"Ceea ce a reușit acest grup este excepțional. Am trecut de baraj și iată-ne în finală. Sunt fericit pentru băieți, pentru club. Ne-a mai rămas un meci de câștigat. Iar în față o vom avea pe Real Madrid, echipa care câștigă toate finalele. Sau aproape pe toate" Jürgen Klopp, manager Liverpool

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului AS Roma - Liverpool

Citește și: Roma face scandal: "Ni s-au refuzat două penaltyuri șocant de clare. Asemenea prostii sunt inacceptabile și cădem în ridicol"

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

samertx  •  03 Mai 2018, 11:47

felicitari

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase