INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCHALKE - STEAUA, MIERCURI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Steliştii au luat foc după decizia UEFA de a trimite un turc să arbitreze Schalke - Steaua: "Mai bine delegau un german!"

Articol de GSP - Publicat marti, 17 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2013 12:53

Steaua s-a arătat îngrijorată că UEFA a delegat o brigadă din Turcia într-un oraş în care locuiesc mulţi conaţionali ai "centralului" Cakir.

Reghecampf şi jucătorii lui oricum nu erau liniştiţi să debuteze contra unui adversar mult mai bine cotat, acum îi enervează şi numele arbitrului pe care l-a anunţat UEFA. Cuneyt Cakir va conduce partida de mîine seară.

L-a scos din minţi pe Ferguson
El a devenit un subiect de discuţie în sezonul trecut al Champions League, după ce o eroare a sa a decis eliminarea lui Manchester United din competiţie.

În returul decisiv cu Real Madrid, din "optimi", Cakir l-a eliminat greşit pe portughezul Nani, englezii s-au prăbuşit apoi, au pierdut cu 1-2 şi au părăsit competiţia. Ferguson s-a enervat după meci şi a boicotat conferinţa de presă.

Iar Cruyff a contestat a doua zi dreptul UEFA de a periclita un "clasic" al fotbalului european lăsîndu-l pe mîna unui arbitru nu foarte bine cotat: "Uitaţi-vă la decizia de a-l delega pe acest băiat turc la un meci dintre Manchester United şi Real Madrid! Probabil, înaintea jocului, mama lui Cakir era singura persoană care auzise de el!".

Petrescu: "A recunoscut că m-a furat"
Dar pe stelişti nu neapărat gafa aceea îi îngrijorează, ci mai ales contextul. Cuneyt Cakir va conduce Schalke- Steaua într-un oraş în care locuiesc foarte mulţi turci, fani ai albaştrilor. "Mai bine delegau un german decît un turc!", a reacţionat Mihai Stoica.

MM a argumentat amintind de o partidă Hamburg - Unirea Urziceni, din Europa League, sezonul 2008-2009. S-a terminat 0-0 atunci, "dar am fost clar dezavantajaţi de arbitru, care a fost tot un turc, ca şi acum", povesteşte actualul manager al Stelei, aflat atunci în conducerea ialomiţenilor.

Dan Petrescu a povestit şi el, la puţină vreme după acel joc, că a participat la congresul antrenorilor de elită, organizat de către UEFA, şi s-a întîlnit acolo cu Martin Jol, antrenorul care-o conducea pe Hamburg: "Mi-a recunoscut: «Mamă, mamă, ce v-am mai furat în tur! Incredibil cum a greşit arbitrul!»".

3-0 a fost scorul cu care a învins Steaua cînd l-a mai avut pe Cakir la centru. Roş-albaştrii au trecut de scoţienii de la Motherwell, în tururile preliminare ale Europa League

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
cineestecampioana
cineestecampioana  •  17 Septembrie 2013, 13:31
Postat de eucutine pe 17 Septembrie 2013, 09:36

unde esti tu, valentine, cu influentele pe care le aveai la uefa in perioada 85-89?

Serios?

stiinta76
stiinta76  •  17 Septembrie 2013, 12:44

ce nu pot sa ajunga la el si le e frica, daca nu era ajutata de arbitri nu ajungea in grupe , ofsaid la golu lu gaguta ala italian nesemnalizat + gol anula alora acolo la un ofsaid vazut doar de arbitru asa ca sa nu mai planga si sa se unfle in pene asa ca nu sunt miezu pizdi fara blaturi si arbitri erau zero barat

alexbibirica1
alexbibirica1  •  17 Septembrie 2013, 10:31
Postat de alexbibirica1 pe 17 Septembrie 2013, 10:31

se putea sa nu fie "opzantii" pe articolele Stelei ?

"opozanti"

Vezi toate comentariile (15)
Comentează