INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - STROMSGODSET

Strømsgodset şi-a pierdut antrenorul pe care l-a avut în ultimii 6 ani în această vară » L-a înlocuit cu un tehnician controversat

Ronny Deila (foto stînga) a plecat la Celtic în această vară. David Nielsen (în spate) a avut o carieră extrem de agitată
Ronny Deila (foto stînga) a plecat la Celtic în această vară. David Nielsen (în spate) a avut o carieră extrem de agitată

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 23 iunie 2014 15:43

Strømsgodset IF va fi adversara Stelei din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Norvegiei este practic cel mai greu adversar pe care roş-albaştrii îl puteau întîlni în această fază a competiţiei. 

Adversara Stelei se află într-o ascensiune continuă. Din 2007, atunci cînd a promovat, Stromsgodset a avut clasări la mijlocul clasamentului, iar în ultimii 2 ani a devenit o echipă tare a campionatului. Vicecampioană în 2012, în 2013 Stromsgodset a reuşit să cîştige titlul după o luptă crîncenă pînă în ultima etapă cu Rosenborg.

Ronny Deila e artizanul
Toată ascensiunea celor de la Stromsgodset se leagă de numele lui Ronny Deila. Antrenorul de 38 de ani a condus-o pe Stromsgodset în ultimii 6 ani însă în această vară a plecat.

I-a luat locul lui Neil Lennon pe banca lui Celtic Glasgow. Practic, Stromsgodset se află cam în aceeaşi situaţie cu Steaua la nivelul băncii tehnice, după ce Laurenţiu Reghecampf a ales să lase clubul din Ghencea pentru Al Hilal.

I-a luat locul secundul său
Locul lui Ronny Deila a fost luat de David Nielsen, tehnician de 37 de ani lipsit de experienţă. A fost secund la Lov-Ham, iar în perioada 2011-2013 a condus-o pe Nest-Sotra, formaţie din a 3-a ligă norvegiană. Din noiembrie 2013 a fost luat ca secund la Stromsgodset, pentru ca peste doar 7 luni să devină principal.

Antrenor controversat
În aprilie 2004, pe cînd Nielsen juca la Aalborg, el alături de colegul său Jimmy Nielsen, au "strîns" o datorie de 201.000 euro către o casă de pariuri. Pentru a-i ajuta, directorul clubului Aalborg, Lynge Jacobsen, a decis să le ofere bani şi i-a programat pentru şedinţe psihologice pentru a scăpa de dependenţa jocurilor de noroc.

În autobiografia sa, Nielsen a recunoscut că a pierdut în mod deliberat un meci din prima ligă între Aalborg şi FC Copenhaga, în mai 2004. În februarie 2005 Nielsen a fost dat afară de la Aalborg după ce l-a bătut pe coechipierul său, Allan Gaarde, lăsîndu-i acestuia urme serioase. De asemenea, şi acest episod a fost explicat în cartea sa autobiografiă, într-un mod destul de haios. 

"Dubla" din turul doi preliminar al Ligii dintre Steaua şi Stromsgodset se va disputa pe 15/16 iulie, respectiv 22/23 iulie.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (22)
a.c.a.b_st
a.c.a.b_st  •  23 Iunie 2014, 17:03
Postat de ortega pe 23 Iunie 2014, 16:52

DA ! Și Renault - ul ! Tu nu trebuie să dai decât o bere ! Te ține ?

renault nu-mi mai trebuie cat traiesc.,imi bag bola in greierii lor :)))))

cinzy
cinzy  •  23 Iunie 2014, 16:54
Postat de ipocritul pe 23 Iunie 2014, 16:07

Pai nici anul trecut n-a fost o echipa de liga 1 , de vreo 10 ani cam asa , Steaua nu e dinamo.

Bai manelistule, cumatru esti cu familia ta!daca te duce capul ce inseamna cumetrie?Steaua va ajunge probabil in grupe(probabil)înseamnă o îndoială,dar ma rog.Vitejii ca tine am fumat ,iar tu (probabil) erai scrumiera.Cănd o iei in mana si ti-o freci taie-ți unghiile și spalate pe mâinii!Comentezi inainte de primul joc,pai bai,șoarece opărit poate una din echipele venite din calificări ajunge în finală.Probail î-ți sugi degetele citind comenteriul meu!Uită-te la tine înainte de a gândi,scris!

ortega
ortega  •  23 Iunie 2014, 16:52
Postat de a.c.a.b_st pe 23 Iunie 2014, 16:31

esti gata sa-ti pui cortul la pariu ca Steaua nu trece de norvegieni?

DA ! Și Renault - ul ! Tu nu trebuie să dai decât o bere ! Te ține ?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează