LIGA CAMPIONILOR  ·  TOTTENHAM - LIVERPOOL 0-2

Tottenham - Liverpool 0-2 // Revanşa „Faraonului” Mo Salah: „Trofeul e pentru satul meu. M-am sacrificat atât să ajung aici”

Mo Salah, Liverpool FC
Mo Salah, Liverpool FC

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2019 11:32

Mo Salah a uitat de drama finalei din 2018, devenind al cincilea african ce înscrie într-o finală de Ligă şi primul egiptean campion al Europei: "A contat mai mult jocul echipei decât individualităţile".

Mo Salah a plâns la Madrid, însă după finala cu Tottenham nu au mai fost lacrimile disperării şi durerii, cum i se întâmplase la Istanbul anul trecut. Atacantul lui Liverpool a reuşit să termine finala Ligii şi nu a mai întâlnit niciun Ramos să-i luxeze umărul în drumul spre trofeul mult visat. Şi golul din penaltyul blitz i-a oferit o dulce răzbunare întâiului egiptean rege al Europei şi celui de-al cincilea african marcator în istoria finalelor Ligii. Al patrulea fusese Sadio Mané, inutil cu Real Madrid în 2018, dar decisiv în startul de pe Wanda Metropolitano. 

A donat 450.000 $ pentru a-şi salva Nagrigul

"Sunt mulţumit în primul rând c-am reuşit să joc toate cele 90 de minute la a doua mea finală. Am făcut mari sacrificii pentru a-mi construi o carieră plecând din micul meu sat egiptean. Ca să ajung la Cairo călătoream patru ore şi jumătate. Apoi, am traversat Europa, prin Elveţia, Italia, Anglia pentru a ajunge aici. Triumful are o semnificaţie incredibilă pentru mine. Acum a contat mai mult jocul echipei decât individualităţile", a explicat Faraonul din Nagrig, sat căruia i-a şi donat 450.000 $ pentru un sistem de irigaţie fundamental supravieţuirii.

Urmează Balonul de Aur?

Şi vara fierbinte abia începe pentru Salah. Urmează Cupa Africii, mutată din Camerun chiar în Egipt. O nouă provocare pentru Momo, ce poate spera, în cazul altui succes, să ia şi Balonul de Aur. Ar fi al doilea african după liberianul George Weah. În 2017, Egipt pierdea (1-2) finala cu Camerun. Vendeta poate fi completă.

27de goluri a reuşit Mo Salah în actualul sezon pentru Liverpool. Ultimul a fost al cincilea în această ediţie a Ligii şi al şaselea contra lui Tottenham, victima sa preferată în Europa

Spectacol după finala Champions League: cum au petrecut jucătorii și Jurgen Klopp + Moment emoționant cu Henderson

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Și-a drogat rudele, apoi le-a tăiat gâturile cu un topor. Anunțul făcut acum despre femeia care și-a ucis familia pentru că s-a opus relației ei cu un tânăr mai sărac
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
17:30 Fotbal, Liga 1
Poli Iași - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
CFR Cluj - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2
St.Pauli - Hamburger
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League
Everton - Southampton
Eurosport
Program TV complet
Liga 1