INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPE

TRAGERE LA SORȚI Iată grupele Ligii Campionilor: Messi vs. Guardiola, Barcelona pentru Mircea Lucescu, Real Madrid pentru Sheriff Tiraspol

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor
Tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2021 16:37 / Actualizat joi, 26 august 2021 20:57

Astăzi a avut tragerea la sorți pentru grupele sezonului 2021/2022 din Liga Campionilor. Avem multe dueluri spectaculoase, precum PSG - Manchester City, adică revederea Messi - Guardiola, Barcelona -Bayern, Chelsea - Juventus. 

Grupa A pare a fi cea a „morții”, cu Manchester City, PSG, RB Leipzig și Brugge. Duelul dintre englezi și francezi va consemna revederea Pep Guardiola - Lionel Messi și ar putea deveni și mai interesant în cazul în care Cristiano Ronaldo se transferă în următoarele ore la City. 

O altă grupă extrem de tare este grupa B, cu Altetico Madrid, Liverpool, FC Porto și AC Milan! La polul opus, cea mai echilibrată grupă pare a fi G, compusă din Lille, Sevilla, Salzburg și Wolfsburg.

Grupele Ligii Campionilor, sezonul 2021/2022 

  • Grupa A: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge 
  • Grupa B: Atletico Madrid, Liverpool, FC Porto, AC Milan 
  • Grupa C: Sporting CP, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas 
  • Grupa D: Inter, Real Madrid, Șahtior Donețk, Sheriff 
  • Grupa E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo Kiev
  • Grupa F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys 
  • Grupa G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg 
  • Grupa H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmo

Sheriff, egala FCSB-ului, în grupa D a Ligii Campionilor

Grupa D aduce un amănunt curios. În a patra grupă au fost repartizate Inter Milano, Real Madrid și Șahtior Donețk, echipe care s-au întâlnit și în ediția precedentă, în grupa B! Alături de cele 3, în grupa D a fost repartizată și Sheriff Tiraspol, campioana din Republica Moldova. 

Liniștită pe plan intern, Sheriff a început să performeze pe plan european, unde a bifat 4 prezențe în grupele Europa League înainte de a ajunge, în premieră, la masa bogaților din Ligă. 

Pașii făcuți înainte se regăsesc și în ierarhia coeficientului UEFA. Cu 17.500 puncte, moldovenii sunt pe locul 80, la egalitate cu FCSB-ul lui Gigi Becali, decăzut pe plan european de la un an la altul, începând din 2013, și cu BATE Borisov.

România n-a mai participat cu o echipă în cea mai importantă competiție intercluburi din lume din 2013. FCSB încheia atunci pe ultimul loc, într-o grupă cu Chelsea, Schalke și Basel.

Premiile acordate în cadrul galei UEFA - Jorginho, fotbalistul anului 

UPDATE ora 20:25 - Jorginho (29 de ani), mijlocașul italian al lui Chelsea, este jucătorul anului în viziunea UEFA! Jorginho a cucerit atât Liga Campionilor alături de Chelsea, cât și EURO 2020 alături de echipa națională a Italiei. „Îmi pare rău că nu pot fi acolo din cauza restricțiilor. Vreau să spun că sunt foarte fericit pentru câștigarea acestui premiu. Aș dori să le mulțumesc tururor persoanelor care au contribuit la asta. Un mare mulțumesc persoanelor care m-au ajutat, către prietenii mei, colegii mei, antrenorii mei, familia mea, chiar și pentru persoanele care nu au crezut în mine. Vă îmbrățișez pe toți”, a spus Jorginho.

UPDATE ora 20:23 - FC Barcelona dă și cea mai bună jucătoare a anului la fotbal feminin. Este vorba despre Alexia Putellas, mijlocaș și căpitan la echipa catalană.

UPDATE ora 20:17 - Cel mai bun antrenor al anului a fost numit Thomas Tuchel (47 de ani), tehnicianul care a cucerit Liga Campionilor alături de Chelsea. Cel mai bun antrenor al anului în fotbalul feminin a fost ales Lluis Cortes, cel care o pregătește pe FC Barcelona.

UPDATE ora 20:05 - Erling Haaland (21 de ani, Borussia Dortmund) este atacantul sezonului 2020/2021 din Liga Campionilor! La feminin a câștigat Jenni Hermoso, FC Barcelona.

UPDATE ora 19:50 - N'Golo Kante (30 de ani, Chelsea) este cel mai bun mijlocaș al sezonului trecut din Liga Campionilor! La fotbal feminin, aleasa este Alexia Putellas, de la FC Barcelona. 

UPDATE ora 19:45 - Ruben Dias (24 de ani) a fost ales cel mai bun fundaș al sezonului 2020/2021 în Liga Campionilor. Stoperul portughez a ajuns în finala competiției alături de Manchester City. „Sunt foarte fericit să primesc acest premiu, înseamnă mult pentru mine”, a spus el. În competiția feminină, cea mai bună apărătoare a fost numită Irene Paredes, de la FC Barcelona.

UPDATE ora 19:30 - Edouard Mendy (29 de ani), portarul lui Chelsea, a fost numit cel mai bun portar al sezonului 2020/2021 din UEFA Champions League. În competiția feminină, câștigătoarea distincției este Sandra Panos, de la FC Barcelona.

UPDATE ora 19:10 - În începutul ceremoniei, medicii care au intervenit prompt pentru a-l resuscita pe Christian Eriksen - prăbușit pe teren în meciul dintre Danemarca și Finlanda de la EURO - au fost premiați de președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Premiat a fost și Simon Kjaer, căpitanul reprezentantivei Danemarcei, care a intervenit imediat ce și-a văzut colegul prăbușit pe gazon. 

Ne-au demonstrat că viața este mai importantă decât orice altceva, precum un meci. Au pus lucrurile în perspectivă pentru noi toți. Merită cu prisosință acest premiu, nu am avut niciun dubiu. 

- Aleksander Ceferin, președinte UEFA

Aș vrea să vă mulțumesc pentru acest premiu din partea întregii echipe a Danemarcei. Din postura de căpitan, mă simt obligat să primesc acest premiu doar alături de echipa mea. Mulțumim, apreciem. 

- Simon Kjaer, căpitan Danemarca

Când se vor disputa partidele din grupele Ligii Campionilor:

  • Etapa I - 14/15 septembrie
  • Etapa II - 28/29 septembrie
  • Etapa III - 19/20 octombrie
  • Etapa IV - 2/3 noiembrie
  • Etapa V - 23/24 noiembrie
  • Etapa VI - 7/8 decembrie

Cum au arătat urnele: 

  • URNA 1: Chelsea, Villarreal, Atletico, Manchester City, Bayern, Inter Milano, Lille, Sporting
  • URNA 2: Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla, Dortmund
  • URNA 3: FC Porto, Ajax, RB Leipzig, Salzburg, Benfica, Atalanta, Zenit, Șahtior
  • URNA 4: Dinamo Kiev, Beșiktaș, Club Brugge, Young Boys, AC Milan, Malmo, Sheriff, Wolfsburg

4 românivom avea în grupe: portarii I. Radu (Inter) și Tătărușanu (Milan), fundașul Drăgușin (Juventus), plus antrenorul Mircea Lucescu (Dinamo Kiev)

15,64 milioane de euroa primit fiecare echipă pentru accederea în grupele Ligii Campionilor

Citește și alte știri despre Liga Campionilor: 

Bale, victimă colaterală în războiul Real Madrid - PSG pentru Mbappe » Cum a fost ironizat galezul

„Sheriffi” peste tot! Egala FCSB-ului la coeficientul UEFA, calificare istorică în Liga Campionilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
cirus11
cirus11  •  26 August 2021, 23:17

Proverbialul noroc al lui Lucescu ...

ge0x
ge0x  •  26 August 2021, 21:56

Cica grupa morții. Nu stiam ca Leipzig si Brugge sunt echipe de grupa morții. Leipzig si Brugge sunt echipe medii. Nici top class, nici world class.

88gore88
88gore88  •  26 August 2021, 21:46

Fac pariu ca nici unul.din cei 4 romani din liga nu va atinge mingea!Nea Mircea are o scuza,varsta...:)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează