INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - ATLETICO 2-0 (ÎN TUR 1-0)

Cel mai bun debut albastru! Thomas Tuchel este managerul cu cel mai puternic start în istoria lui Chelsea

Thomas Tuchel este managerul cu cel mai puternic start în istoria lui Chelsea +9   FOTO
Thomas Tuchel este managerul cu cel mai puternic start în istoria lui Chelsea

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 16:35 / Actualizat joi, 18 martie 2021 16:47

Thomas Tuchel are 13 meciuri, 11 fără gol primit, zero eșecuri la Chelsea!

Pe 26 ianuarie, când a semnat un contract de 18 luni la Chelsea, înlocuindu-l pe Frank Lampard, Thomas Tuchel nu era privit cu încredere maximă în Anglia. Și primul rezultat, 0-0 acasă cu Wolverhampton, nu era cel mai puternic început. Ce a urmat însă nu doar că a îndepărtat orice îndoială, ci i-a și cimentat statutul tehnicianului german.

În "sferturi" după 7 ani

Miercuri seară, în Ligă, albaștrii au câștigat încă o dată în fața lui Atlético (2-0 la Londra, după 1-0 la București), și s-au calificat în "sferturile" Ligii, o premieră din 2014 (atunci, au disputat semifinalele cu Mourinho pe bancă). Iar în Premier League sunt momentan pe 4, loc ce asigură prezența în Champions și sezonul viitor.

Pentru Tuchel, a fost cea de-a 13-a partidă fără înfrângere. Este managerul cu cel mai bun start în istoria clubului londonez. Are 9 victorii și 4 egaluri (golaveraj 15-2), în 11 din cele 13 jocuri neprimind gol! 

Italienii au pierdut toate echipele

Ce sezon! Italienii au pornit cu patru echipe, iar acum nu mai au nici măcar una! Dacă Inter a fost eliminată încă din faza grupelor (a patra într-o serie cu Real, Gladbach și Șahtior), celelalte trei au dispărut după "optimi": Juventus (1-2, 3-2 cu Porto), Atalanta (0-1, 1-3 cu Real) și Lazio (1-4, 1-2 cu Bayern). Este pentru prima oară din 2016 când peninsularii nu au nicio reprezentantă în "sferturi". 

Spaniolii, o singură reprezentantă

Spaniolii au și ei probleme mari în Ligă. Una după alta, au ieșit trei formații iberice: Barcelona (1-4, 1-1 cu PSG), Sevilla (2-3, 2-2 cu Dortmund) și Atlético (0-1, 0-2 cu Chelsea). A rămas o singură echipă în "sferturi", Real Madrid. Ultima dată când s-a întâmplat a fost în 2018-2019. Atunci, numai Barça mai era în Champions din LaLiga. 

3echipe au reușit această performanță în fața lui Atletico, în secolul XXI. Chelsea a eliminat-o în dublă manșă fără gol primit, după Real Madrid în 2015 și Bolton în 2008 (ultima e acum în liga a patra)

Ștefan Radu, o dedicație superbă făcută la Lazio: „Cât fac 26x400? Il Boss!”

Sir Alex Ferguson, speriat de un jucător român înainte de un meci din Liga Campionilor: „El este singurul pericol”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează