INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

UEFA are un proiect revoluționar pentru Liga Campionilor » Ce schimbări majore se pregătesc

LIGA CAMPIONILOR. UEFA are două variante pentru proiectul cu 36 de formații: șase grupe de câte șase sau fiecare să joace cu zece adversari diferiți!
LIGA CAMPIONILOR. UEFA are două variante pentru proiectul cu 36 de formații: șase grupe de câte șase sau fiecare să joace cu zece adversari diferiți!

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2020 09:42 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 09:48

LIGA CAMPIONILOR. UEFA are două variante pentru proiectul cu 36 de formații: șase grupe de câte șase sau fiecare să joace cu zece adversari diferiți!

Teama de o nouă competiție paralelă îi face pe oficialii UEFA să acționeze pentru a avea o Ligă mai atractivă pentru cluburi.

Forul continental plănuiește să mărească numărul echipelor în grupele Champions, de la 32 la 36, începând din sezonul 2024-2025, anunță Daily Telegraph, care susține că fiecare formație va disputa câte zece meciuri în serii, cu patru mai multe față de actualul sistem.

UEFA vrea să mărească numărul echipelor în Liga Campionilor

Potrivit cotidianului britanic, UEFA are două opțiuni.

  • Prima: să împartă cele 36 de cluburi în șase grupe de câte șase (în loc de opt serii de câte patru, cum e acum), toate având de jucat 10 partide (cinci acasă, cinci în deplasare).
  • A doua: fiecare să dispute zece meciuri cu zece adversari diferiți (desemnați într-o tragere la sorți cu capi de serie și outsideri), o variantă similară "sistemului elvețian" folosit în șah. Jurnaliștii insulari afirmă că a doua opțiune are mai mulți susținători, fiind mai tentantă pentru televiziuni. Decizia se va lua în 2021.

Câștigă cel care adună cele mai multe puncte

Ce este „sistemul elvețian"? A fost folosit în premieră în 1895, la un turneu de șah din Zürich (de aici „elvețian"). Jucătorii nu sunt niciodată eliminați și sunt împerecheați la fiecare rundă. Numărul de etape este stabilit de la început și câștigă cel care adună cele mai multe puncte.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Samuel Eto'o, nemulțumit după ce au fost publicate nominalizările pentru cei mai buni fotbaliști ofensivi din istorie: „E lipsă de respect, France Football!”

Bogdan Stancu a încercat o „scăriță” din penalty, în fața lui Pantilimon! Ce s-a întâmplat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
remarque
remarque  •  20 Octombrie 2020, 14:05

puteau sa dea macar in linii mari principiile sistemului elevetian. Se face un prim tur cu imperechere aleatorie. Apoi echipele care au castigat se imperecheaza intre ele, cele care au facut egal intre ele. s.a.m.d. Se stabileste print-un algoritm un numar de tururi si cel care aduna cele mai multe puncte castiga. E ca un sistem de site care cerne. Joci mereu cu cei asemeni tie. Oricum e din ce in ce mai complicat si din ce in ce mai accesibil noua. Pentru ca e despre valoare

adiktedz
adiktedz  •  20 Octombrie 2020, 13:22

Poa' sa faca si la 100 de formatii in Champions League , atata timp cat se califica locul 9 din Anglia si Locurile 7-8 din Germania si Italia numele nu-i face cinste. Ar trebuii readusa Liga Campionilor Europeni inapoi. Cu TOATE formatiile campioane calificate direct in grupe, nu vrajeala asta de competitie.

bridges
bridges  •  20 Octombrie 2020, 12:54

In cazul asta sa se scoata prostia aia de Liga Natiunilor UEFA, o *** care incarca inutil agenda. E uimitor sa constati ca in timp de pandemie, cand calendarul UCL a fost comprimat in editia care tocmai s-a incheiat tu in loc sa cauti solutii pentru cazul in care situatia se va repeta, sa scurtezi lista participantelor, tu faci exact invers, te extinzi. Mai multe partide nu aduc mai multi bani, dimpotriva, va interveni acea suprasaturatie la tot ceea ce insemana fotbal, deja s-a instalat de cativa ani, care te va duce la efectul contrar asteptarilor. De cand este aceasta conducere UEFA numai decizii bizare, fanteziste,s-au dat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează