INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHAMPIONS LEAGUE

Unde se joacă următoarele finale din Champions League și Europa League » Cadou pentru Budapesta

UEFA a anunțat astăzi stadioanele care vor găzdui finalele Champions League în următorii patru ani / foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
UEFA a anunțat astăzi stadioanele care vor găzdui finalele Champions League în următorii patru ani / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 iulie 2021 21:12 / Actualizat vineri, 16 iulie 2021 21:38

UEFA a anunțat astăzi stadioanele care vor găzdui finalele Champions League în următorii patru ani. 

Astfel, în 2022, finala Ligii Campionilor se va disputa în Rusia, la Sankt Petersburg, pentru ca în 2023 trofeul să fie decernat la Istanbul. Fiindcă Istanbul a pierdut finala UCL din acest an din cauza situației epidemiologice, stadionul Atatürk a primit în cele din urmă finala din 2023.

 Finala ediției din 2024 va avea loc la Londra, pe Wembley, urmând ca ultimul act din 2025 să aibă loc la Munchen, în Germania.

Budapesta găzduiește finala Europa League din 2023

În ceea ce privește Europa League, următoarea finală (2022) va fi găzduită de Sevilla, în timp ce finala ediției din 2023 se va desfășura pe Puskas Arena din Budapesta. În 2024, finala Europa League va fi găzduită de Dublin, în timp ce Bilbao va avea această oportunitate în 2025.

Budapesta a găzduit meciuri la EURO 2020, iar succesul maghiarilor a fost unul real. Fiindcă pandemia a fost ținută sub control în Ungaria, Budapesta a fost singurul oraș unde meciurile s-au jucat la capacitate maximă.

+26 FOTO

VIDEO Țiriac, opinie fermă despre Super Liga Europei: „Sportul e un businees, cine nu recunoaște înseamnă că e orb”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dennis Man și-a decis viitorul: „Sunt fericit cu alegerea mea, vreau performanță!”

Scandal pentru transferul lui Stanciu » Turcii au luat foc! Ce a făcut Slavia Praga, după ce Galatasaray a acceptat toate pretențiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
petschovschi
petschovschi  •  16 Iulie 2021, 22:18

Budapesta obținuse dreptul de a găzdui finala Europa League din 2023 anul trecut, nu acum. Nu e niciun cadou decis acum. Astăzi s-a decis doar ca, în compensație pentru pierderea meciurilor de la EURO, Dublin și Bilbao să fie gazdele Europa League în 2024, repectiv 2025. De asemenea, tot ca o recompensă fiindcă i s-a luat finala Champions League de anul acesta, azi s-a decis că Istanbul va găzdui finala Champions League din 2023 (cînd turcii aniversează 100 de ani de la Tratatul de la Lausanne). În consecință, Munchen va găzdui finala Champions League în 2025 (nu în 2023, cum era programat inițial). Asta trebuiau să scrie marii jurnaliști de la GSP.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează