INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BARCELONA, AZI, 21:45, DIGI SPORT 1, DOLCE ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO & FOTO Messi sau Ibrahimovici? » Cum şi-a motivat Vilanova elevii şi istoria duelurilor PSG - Barcelona

Coperta de azi a ziarului L'Equipe +3   FOTO
Coperta de azi a ziarului L'Equipe

Articol de GSP - Publicat marti, 02 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 02 aprilie 2013 19:08

PSG şi Barcelona se întîlnesc în această seară de la 21:45, în prima manşă a sferturile de finală din Liga Campioniul. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, Dolce şi liveTEXT pe GSP.RO.


Tito Vilanova va asculta din nou imnul Ligii


Personajele cheie în acest duel sunt Ibrahimovici şi Tito Vilanova. Antrenorul Barcelonei s-a întors la antrenamente, după două luni de absenţă, în care s-a tratat de cancer la New York. Tehnicianul catalanilor şi-a motivat elevii la sedinţa de pregătire. ”Calificarea se decide azi la Paris” a fost fraza pe care Tito a repetat-o jucătorilor săi pe durata antrenamentului, conform El Mundo Deportivo. Vilanova i-a avertizat pe catalani că nu îşi doreşte o partidă precum cea cu Milan şi le-a cerut ”să se concentreze la maxim pentru a nu comite din nou erori defensive”.

Revanşa lui Ibrahimovici

O seară mare va fi şi pentru atacantul celor de la PSG, Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a jucat pentru Barcelona în sezonul 2009-2010 şi s-a arătat dezamăgit în nenumărate rînduri de faptul că nu i s-a acordat încredere. Ibrahimovici trebuia să fie suspendat în prima manşă, dar UEFA i-a redus sancţiunea şi va putea juca ambele partide contra fostei sale echipe. Zubizarreta, directorul sportiv al Barcelonei a criticat decizia, spunînd că se creează un precedent.

În lotul actual al PSG-ul se mai află doi jucători care au trecut pe la Barcelona. Este vorba de Thiago Motta şi Maxwell. Motta a venit la Paris în 2012, de la Inter, iar Maxwell a fost transferat în perioada de mercato din iarna sezonului 2011-2012.

Istoria confruntărilor PSG - Barcelona

PSG şi Barcelona nu s-au întîlnit de multe ori pînă acum. În sezonul 1994-1995, cele două echipe s-au întîlnit în sferturile de finală ale Ligii, cînd PSG s-a calificat. Doi ani mai tîrziu, PSG şi Barcelona s-au întîlnit în finala Cupei Cupelor, unde Barcelona s-a impus. 
Cea mai recentă confruntare între cele două echipe a fost amicalul din august anul trecut, cînd PSG şi Barcelona la egalitate, 2-2, dar catalanii s-au impus la penalty-uri.

Presa franceză a avut ca principal subiect duelul din Ligă. Cotidianul L' Equipe a dedicat prima pagină de azi meciul din Ligă: o poza cu Ibrahimovici şi Messi, alături de titlul ”Cine e mai bun?”. (Vezi FOTO)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
rsalexander
rsalexander  •  02 Aprilie 2013, 23:56

Sunt sanse mari ca Messi sa nu joace in retur. Ce fain, bag picioarele...

rsalexander
rsalexander  •  02 Aprilie 2013, 23:34

Oricum, greu fara Messi...

rsalexander
rsalexander  •  02 Aprilie 2013, 23:22
Postat de rsalexander pe 02 Aprilie 2013, 23:21

Ce-am zis...

Offside un metru. UEFALONA?

Vezi toate comentariile (43)
Comentează