INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - CHELSEA 0-0

VIDEO I-a lăsat fără Mouniţie! » Jose Mourinho i-a dat şah etern trupei lui Diego Simeone: calificarea se joacă la Londra

Schwarzer l-a înlocuit cu brio pe Cech, neutralizînd toate centrările și ocaziile madrilenilor // Foto: Reuters
Schwarzer l-a înlocuit cu brio pe Cech, neutralizînd toate centrările și ocaziile madrilenilor // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat miercuri, 23 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 00:35

Scenariu previzibil, rezultat aşteptat şi verdict amînat. Londonezii au parcat autocarul blindat în careu şi au respins toate gloanţele şi asalturile madrilenilor, în ciuda pierderilor de efectiv.

Echipele ce eliminaseră Barca şi PSG au oferit aseară cea mai nesărată semifinală din istoria recentă a Ligii. Atletico a bombardat zadarnic autocarul lui Chelsea, amînînd astfel verdictul pentru retur (0-0).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mourinho a intrat ultradefensiv. Deşi lipsit de Hazard, a renunţat şi la fantezistul Oscar, pentru a betona mijlocul cu Mikel, Luiz şi Lampard. Şi a împins în faţă pionul otrăvit, "El Nino" Torres, întors după 7 ani pe Calderon în premieră ca adversar! Şi Simeone, cu Turan (nerefăcut) pe margine, a fost precaut: l-a preferat pe Diego lui Villa, mutîndu-l pe Raul Garcia lîngă celălalt Diego, golgeterul recuperat Costa.

Spaţii comprimate, ocazii rare
Startul tacticizat, axat pe dueluri fizice, nu surprinde pe nimeni. Chelsea comprimă spaţiile, iar Atletico nu se descurcă. Poate la fazele fixe, unde e specialista Ligii. Al doilea corner aduce prima ocazie, dar şi abandonul lui Cech, care salvează eroic golul de sub bară.

"Negrii" lui Mou ies greu la lumină şi fără scînteie la contraatacul lui Ramires. Stadionul clocoteşte, galvanizat de spiritul lui Aragones, numai că londonezii absorb presiunea şi rezolvă toate centrările. Pe unde şi cum să spargi cazemata?

Suarez încearcă de la distanţă, Schwarzer deviază. Diego trage slab şi central, în braţele australianului. 0-0 la pauză, logic, deşi cifrele diferă clar: 63-37% posesie, 10-2 şuturi, 223-76 pase şi 9-31 mingi respinse.

Ploaie de centrări, fără efect
Uite că joacă şi Courtois! Nu doar pentru că UEFA s-a opus clauzei din împrumutul de la Chelsea, dar portarul belgian trebuie să prindă primul şut, trimis de Lampard, abia-n minutul 48! Se deschide jocul? Diego trage tot pe centru, iar autocarul londonez trece parcă mai des centrul.

Se vede şi Torres, care nu şi-a reglat tirul în diagonală. E nevoie de forţă la mijloc şi Simeone îl ridică de pe bancă pe Turan. Toate mingile îl caută fără succes pe Diego Costa, mereu în inferioritate la duelurile aeriene. E nevoie şi de viteză. Atletico deschide jocul pe flancuri, pasează ca pe semicerc la handbal. Ocazia meciului pică tîrziu (75), din fază fixă.

Căpitanul Gabi execută jos, la colţ, dar Schwarzer are încă reflexe bune. Ieşirea lui Terry şi retragerea lui David Luiz oferă mai multe culoare, marcajul e mai larg. Raul Garcia nu profită şi reia de două ori "peste" cu capul, şi nici măcar Diego Costa nu găseşte finalizarea letală.

Şoc pentru Chelsea! Cech KO
Nu trecuse nici un sfert de oră din meci şi Mourinho era nevoit să-l înlocuiască pe Cech. La un corner al madrilenilor, portarul ceh a sărit să respingă balonul peste transversală, dar, împins de David Luiz, Raul Garcia a intrat în el, dezechilibrîndu-l.

Goalkeeperul albaştrilor a căzut pe cotul drept şi imediat a făcut semn să fie înlocuit. Medicul Eva Carneiro şi colegul acesteia i-au dat imediat primul ajutor, iar ulterior, acuzînd dureri mari, Cech a fost transportat la spital. Diagnosticul îl scoate din calcule pentru retur: luxaţia umărului, 3-4 săptămîni pauză.

Decimaţi în retur
Simeone şi Mourinho, mai ales Mourinho, vor trebui să-şi regîndească echipele pentru returul de miercuri. Antrenorul lui Atletico nu va putea miza pe Gabi, Jose pe Obi Mikel şi Lampard, toţi suspendaţi, plus Cech, accidentat. La albaştri, semne mari de întrebare sînt şi în dreptul lui Terry, care a suferit o entorsă după ce a aterizat pe piciorul lui David Luiz.

62 la sută a avut posesie Atletico. N-a materializat-o. E prima oară în acest sezon de Ligă cînd nu dă gol

26-5 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea spaniolilor (10-3 cadrate)

15 semifinale ale Ligii s-au încheiat pînă acum 0-0 în tur. În zece cazuri s-a calificat echipa care a jucat returul acasă

41 de ani şi 198 de zile avea Schwarzer aseară, cînd l-a înlocuit pe Cech. Cel mai bătrîn jucător all-time din fazele KO ale Ligii

"Mourinho probabil se bazează pe forma nemaipomenită a echipei sale acasă. Chelsea n-a mai pierdut pe Stamford Bridge de trei zile" (Gary Lineker, fost internaţional englez)

ATLETICO - CHELSEA     0-0

ATLETICO: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe - Gabi, M. Suarez (79 Sosa), Koke, Diego (60 Arda Turan) - Raul Garcia (86 David Villa), Diego Costa. Antrenor: D. Simeone

CHELSEA: Cech (18 Schwarzer) - Azpilicueta, G. Cahill, Terry (73 Schurrle), Ashley Cole - Obi Mikel, David Luiz, Lampard - Ramires, Willian (90Ă4 Ba) - F. Torres. Antrenor: J. Mourinho

A arbitrat Jonas Eriksson (Suedia)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
whitecollar
whitecollar  •  23 Aprilie 2014, 17:32
Postat de tandd pe 23 Aprilie 2014, 10:27

fotbalul se joaca ptr spectatori in primul rand nu ptr rezultate,daca o echipa in care bagi 800mil de lire baga autobaza in careu atunci ar trebui restul sa trecem la badminton.Meci urat,inchis,neatractiv ptr nimeni,bani pierduti si ptr televiziuni si ptr spectatori.De fapt asta e mourinho,spune-mi cnd vreodata a construit el ceva in fotbal?are rezultate,dar atletico,barcelona,city,liverpool,bayern si chiar si shahtior sunt echipe care construiesc,pe cand el e doar un distrugator.Pana si steaua a jucat mai bine in Germania decat Chelsea la madrid

banii bagati in echipa se scot cu rezultate, cu imbunatatirea palmaresului, nu cu joc frumos. intreaba-i pe fanii lui arsenal, ce nu ar da sa castige campionatul sau liga cu 1-0 in fiecare meci? italia a castigat vreun mondial sau european jucand pe atac? dar mai tine cineva minte cum au facut-o? au 4 mondiale si un european, mai conteaza cum joci? diferenta intre mou si alti antrenori este ca mou e flexibil. cand trebuie sa se apere, o face extraordinar iar cand trebuie sa iasa la atac, stie sa schimbe sistemul ca sa inscrie. tu crezi ca mou ar fi pierdut meciuri de la 4-1 sau 3-0 cum a facut-o ancelotti?

tandd
tandd  •  23 Aprilie 2014, 16:04
Postat de supersolo pe 23 Aprilie 2014, 15:41

Nu mai plangeti.....Mou si-a facut strategia pentru a ajunge in finala champions indiferent pe cine intalneste ...asa a facut si cu PSG ..asa face si cu Atletico....inafara de antifotbalul facut ...va aduceti aminte ce i-a spus Mou lui Adrian Mutu?? ca numai performantele raman in istorie....:))) si asa este ...in afara de autobuzul parcat cu Atletico....Chelsea cu acest 0-0 a mai adus clubului 800.000 de €...crezi ca daca sunt englezi nu se uita la bani???:))) si in al doilea rand cred ca sunt ceva mai buni acasa decat in deplasare...echipa care va trebui sa se deschida va fi Atletico daca nu vrea sa aiba emotii....

pai cine-I englez acolo?abramovich?sau mourinho?))))))realul poate n-a vrut sa ramana in istorie ca fiind echipa cu cel mai urat joc din lume de aia I-a cam facut bagajele indirect ,e un antrenor foarte bun,dar jocul asta e valabil ptr echipe mici nu ptr cele care baga bani fara numar in jucatori

supersolo
supersolo  •  23 Aprilie 2014, 15:53

Atletico va fi cea care va trebui sa riste la Londra ...si tentatia acum e mai mare ca niciodata ...dupa acest 0-0...golurile date de Atletico ...in caz de egalitate se dubleaza ....Chelsea crezi ca va juca mai bine acasa ? eu inclin sa cred ca da ....chiar daca vor avea ceva noutati nevazute si necunoscute la echipa...vor fi periculosi ...au o saptamana la dispozitie sa-si definitiveze strategia...insa pana atunci apare Liverpool la orizont ...in meciul de campionat..in lupta pentru titlu in Premier League....in mos sigur Simeone va fi prezent...dupa care ...fiecare cu bafta lui si strategia sa....cei mai castigati vom fi noi spectatorii....sunt sigur ca vom asista la ceva maret la Londra..

Vezi toate comentariile (23)
Comentează