INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1, 5-3 LA PENALTYURI

VIDEO UndeciMadrid! Real a cucerit a 11-a sa Ligă a Campionilor după o finală electrizantă decisă la penalty-uri cu Atletico

Real și al 11-lea său trofeu din Ligă // Foto Reuters +13   FOTO
Real și al 11-lea său trofeu din Ligă // Foto Reuters

Articol de , - Publicat duminica, 29 mai 2016 00:00

Real e campioana Europei a 11-a oară! Zidane l-a învins pe Simeone, care pierde a 2-a finală. Francezul e eroul neașteptat. Antrenorul care cucerește Liga la debutul în competiție.

  • Ronaldo, care n-a existat în 120 de minute, a transformat penaltyul victoriei.
  • Zidane, campion în 5 luni, primul antrenor francez care ia Liga

Viva Espana! Oricine va câștiga, Spania, ca țară, oricum va fi fericită. E al treilea an la rând când ibericii iau ambele trofee continentale. Și Liga, și Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Într-o parte, numai Sevilla. Sus, la cel mai înalt nivel, Real, Barcelona și... Real sau Atleti, când se împlinesc 60 de ani de la prima finală a competiției?

Regele, din dragoste. Și din respect

La oficială, pe San Siro, Regele Felipe nu putea lipsi. E acolo, din dragoste pentru los colchoneros și respect pentru los blancos. Peluzele fierb în așteptarea finalei.

În stânga, ultrașii albi au afișat o pancartă imensă: "Hasta el final, vamos Real". Hai, Real! Până la capăt! Fanaticii alb-roșii au și ei un mesaj, mai puternic: "Tus valores nos hacen creer". Valorile tale ne fac să credem.

Beckenbauer: "1-1 și penaltyuri"

La masa presei, un englez, Jamie Carragher. Fost fotbalist la Liverpool, care a gustat din șampania victoriei în cea mai nebună finală de Champions, 0-3, 3-3 și 3-2 la penaltyuri cu Milan în 2005, dar care a și suferit după eșecul dureros din 2007.

"Îmi doresc să triumfe Atletico. Am fost în urmă cu doi ani în mijlocul suporterilor săi. Le-am simțit deziluzia și o păstrez încă în suflet ca pe o pată neagră. Acum, ei au ocazia să pună lucrurile la punct", a scris insularul ieri în Daily Mail.

Franz Beckenbauer, mult mai mare jucător decât Carragher, anunță ce se va întâmpla, la o televiziune germană: "Va fi 1-1 după 90 de minute și prelungiri. Trofeul se va decide la penaltyuri".

Mereu Ramos

Start la Milano. Atleti se repede spre adversari, feroce ca un animal de pradă, vrea să muște din ei. Presing avansat din prima clipă, încercând să-i supună unei presiuni extraordinare. Dar Madridul blanco știe să-i răspundă, e conectat la joc și iese din încercuirea agresivă a rivalilor.

Are prima ocazie, Benzema reia la centrarea lui Bale, dar mingea îl lovește pe Oblak și ocazia se risipește. Altă fază fixă și Atletico nu mai rezistă. Kroos, balon în careu, deviere Bale și Sergio Ramos trimite în plasă din ofsaid.

1-0, după primul sfert de oră. Același Ramos (9 goluri în 92 meciuri de CL), care egala în 2014 în minutul 90+3 al ultimului act de la Lisabona și deschiderea calea spre La Decima. Vine și La Undecima?

Griezmann, bară de la 11 metri!

Acum, Simeone trebuie să inventeze altceva, nu și-a învățat echipa să creeze, doar să reacționeze furtunos pe spațiile libere ale adversarilor. Iar colchoneros nu au ocazii de gol până la pauză. Însă, imediat după reluare, la 55 de secunde, au penalty!

Intră Carrasco, jocul devine mai alert, iar Torres e agățat de Pepe. Bate francezul Griezmann și ratează! E primul care irosește un 11 metri în finala Ligii de la Robben, în 2012. Și unicul din istoria întrecerii care trage în bară (11 lovituri de pedeapsă eșuate)!

Unde a fost Cristiano?

Dar Atletico nu se predă. "Luptăm până la moarte!" e crezul lui Cholo și se transmite mereu războinicilor lui. Care au două șanse mari. Primul, Savici. Al doilea, Saul. Mingea nu atinge însă poarta.
Totuși, ce se întâmplă cu Ronaldo? Aproape că nu există!

Chinuit de accidentări în ultima vreme, e ținut ca într-o cușcă de fundașii din fața lui. O statistică ne arată că, după finala din 2014, Cristiano n-a marcat decât o singură dată în 10 meciuri cu Atletico! Acum ar fi a 11-a confruntare directă.

Gol, Carrasco! Prelungiri!

Simeone ia foc pe tușă, se agită, nu acceptă înfrângerea. Scapă de Benzema, care trage direct în portar, scapă și de dubla ocazie Ronaldo - Bale, și sare ca un nebun de fericire când Carrasco împinge mingea în plasă la centrarea formidabilă a lui Juanfran. 1-1. Prelungiri, cum zicea Beckenbauer.

O finală Real - Atletico trebuie să aibă și prelungiri. Așa a fost în 2014, așa e și în 2016. Și penaltyuri? Da. Ca în șapte din ultimele opt finale de Ligă cu extra time! Când ești istovit și măcinat de crampe (mai ales albii), nu-ți poți păstra luciditatea să marchezi!

Primul antrenor francez care ia Liga

Ce va fi la 11 metri? Real are portar mai bun. Navas are un penalty din 3 apărate. Oblak, doar 1 din 7. Albii transformă primii, Lucas, dar Griezmann își ia revanșa și egalează imediat. 1-1, ca după 120 de minute. Toți marchează până la Juanfran. Bară! Și s-a terminat! 5-3 Real, cu gol decisiv Ronaldo.

Simeone pierde a doua sa finală de Ligă. O câștigă Zidane, la întâia sa tentativă. Nimeni nu credea în el când l-a înlocuit pe Benitez, în ianuarie, și totuși i-a oferit Realului La Undecima.

A debutat în Ligă și a cucerit-o! Doar Guardiola a mai reușit această performanță, în 2009, cu Barca. Dar francezul (primul antrenor din Hexagon campion în CL) a venit la mijlocul sezonului. Ca Di Matteo, la Chelsea, în 2012.

OFSAID LA REAL!

Brigada engleză a greșit la golul din minutul 15. Sergio Ramos era în poziție afară din joc (un pic în spatele lui Savici) în momentul în care Bale a deviat cu capul mingea centrată de Kroos din lovitură liberă. Tușierul nu a ridicat steagul însă și "centralul" Clattenburg a validat reușita.

02 ofsaid gol

Ramos, MVP-ul finalei

Cel mai bun om al meciului a fost ales Sergio Ramos. Căpitanul lui Real a deschis scorul, cu al doilea său gol în ultimele două finale ale Ligii, și a transformat sigur lovitura de departajare, chiar înaintea de ratarea decisivă a lui Juanfran.

Alarmă cu bombă. Erau jucării!

În dimineața finalei s-a dat o alarmă în Milano. Circulația pe linia metropolitană de metrou a fost oprită 53 de minute, din cauza unui pachet suspect uitat de o femeie pe una din scările de acces în stația din Piazza Cadorna.

După ce au fost evacuate toate persoanele, poliția nu a descoperiit nimic periculos, traficul reluându-se normal. În bagajul vizat se aflau numai jucării pentru copii.

Au deschis Alicia Keys și Bocelli

Italienii au făcut spectacol înaintea meciului, finala de la Milano fiind cel mai urmărit eveniment în 2016. În premieră pentru Ligă s-a organizat un miniconcert susținut de solista newyorkeză Alicia Keys, iar imnul competiției a fost cântat de tenorul Andrea Bocelli.

La spectacol au luat parte 400 de artiști, între care 20 de muzicieni și balerine. Trofeul a fost adus pe San Siro-Meazza de două uriașe legende ale cluburilor din Milano, milanistul Franco Baresi și interistul Javier Zanetti.

11.000 euro, biletul pe piața neagră

Un italian a făcut un profit foarte frumos la finală. Alessio Conti a renunțat să-l mai vadă pe viu pe Cristiano Ronaldo și i-a vândut biletul unui suporter spaniol (au fost aproape 20.000 fără tichet veniți la Milano), care era disperat să intre la Real - Atletico. Și a încasat pe el 11.000 de euro!

"E un moment magic. Am avut o viziune. I-am cerut lui Zidane să bat al cincilea penalty pentru că știam că eu voi marca golul victoriei"
Cristiano Ronaldo, atacant Real

220 de țăriau transmis aseară ultimul act al Ligii, între care 162 au fost conectate în direct

350.000.000a fost audiența meciului de la Milano, record sportiv al anului

350.000.000 €e impactul economic înregistrat de orașul Milano cu ocazia finalei

53.500.000 €a câștigat Real numai din bonusurile de performanță oferite de UEFA

50.000.000 €a câștigat Atletico doar din bonusurile de performanță oferite de UEFA

REAL MADRID - ATLETICO    1-1, 5-3 la penalty-uri

  • Goluri: Sergio Ramos 15 - Ferreira Carrasco 79
  • Au transformat: Lucas Vazquez, Marcelo, Bale, Sergio Ramos, Ronaldo - Griezmann, Gabi, Saul
  • A ratat: Juanfran

REAL: Keylor Navas - Carvajal (52 Danilo), Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Kroos (72 Isco), Casemiro, Modrici - Bale, Benzema (76 Lucas Vazquez), C. Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Godin, Savici, Filipe Luís (109 L. Hernandez) - Koke (116 Partey), Gabi, A. Fernandez (46 Ferreira Carrasco), Saul - Griezmann, F. Torres. Antrenor: D. Simeone

A arbitrat Mark Clattenburg (Anglia)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
dchldiu
dchldiu  •  29 Mai 2016, 17:37

A fost un meci urat, insa as dori ca nu greselile de arbitraj sa decida ce se alege din munca de un sezon intreg al echipelor. Asa cum s-a introdus "goal line technology" asa ar trebui sa se introduca, le fel ca la fotbal american sau hochei, judecata arbitrului pe reluare la fazele cu adevarat litigioase. Fiecare echipa sa aiba dreptul la 2-3 contestatii pe repriza si doar daca contestatia e valida sa nu se scada din numarul de contestatii ramas, pentru a se evita abuzurile. Atunci si doar atunci "oamenii in negru" isi vor avea locul potrivit in economia jocului.

neaga1900
neaga1900  •  29 Mai 2016, 09:58
Postat de iulian1952 pe 29 Mai 2016, 09:43

UN MECI ANOST CU NISTE COMENTATORI PENIBILI. REAL NU MERITA CUPA. INTERESUL POARTA FESUL. RUSINE .

Daca imi spui, ca merita Atletico- esti dus si tu! Finala a fost un fiasco total- cupa nu trebuia acordata!

iulian1952
iulian1952  •  29 Mai 2016, 09:43

UN MECI ANOST CU NISTE COMENTATORI PENIBILI. REAL NU MERITA CUPA. INTERESUL POARTA FESUL. RUSINE .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează