INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - REAL MADRID (1-2, 1-1 ÎN TUR)

VIDEO United are partea sa de vină pentru eliminarea din optimile Ligii: ”Nu vă ascundeţi în spatele arbitrajului!”

"Centralul" turc Cakir îi arată "roșu" lui Nani pentru intrarea cu talpa la madrilenul Arbeloa

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 martie 2013 20:20

Cotidianul Daily Mail consideră că, deşi în zece, Manchester n-avea voie să încaseze două goluri în 12 minute. Iar fostul arbitru Graham Poll susţine că ”diavolii” ar fi trebuit să rămînă oricum în inferioritate.

Pînă în minutul 57 al returului cu Real (1-2), Manchester United a avut toate atuurile calificării în propriile-i mîini. Rezultatul favorabil de la Madrid, 1-1, avantaj pe tabelă, 1-0, şi o superioritate evidentă în joc. Dar a venit faultul lui Nani la Arbeloa, urmat de eliminarea portughezului, şi totul s-a dus pe apa sîmbetei.

VIDEO: Vezi AICI faza din care Nani a luat roşu!

Nervii lui Ferguson
Sir Alex Ferguson l-ar fi mîncat cu fulgi cu tot pe "centralul" Kuneyt Cakir. De altfel, de nervi nici n-a mai apărut la conferinţa de presă. Omologul Jose Mourinho, la rîndu-i, i-a dat dreptate: "Incidentul se putea soluţiona cu un «galben»". Iar căpitanul Rio Ferdinand l-a aplaudat ironic pe arbitrul turc la final şi riscă acum o suspendare.

Adevărul care doare
Dacă United dă vina pe Cakir pentru eliminare, presa britanică e împărţită. Daily Mail e de acord că "roşu" direct lui Nani e o decizie prea aspră: "A fost, într-adevăr, o intrare periculoasă, dar jucătorul urmărea mingea, nu adversarul".

Insinuează însă că reacţia "diavolilor" a fost catastrofală: "Doar pentru că ţi s-a eliminat un om nu înseamnă că trebuie să încasezi două goluri în următoarele 12 minute. United n-a fost forţată să joace fără un fundaş central sau fără portar. Iar Nani n-a fost considerat niciodată vital pentru jocul defensiv al echipei".

Fuseseră avertizaţi
Şi încă ceva. Tot în Daily Mail, fostul arbitru internaţional Graham Poll îi avertizase pe "diavoli" în privinţa "centralului" turc: "Cuneyt Cakir are o predispoziţie în a elimina jucători de la echipele engleze. În trecut au păţit-o Terry, Balotelli şi Gerrard".

Acelaşi Poll a ţinut să-i amintească totodată lui Ferguson că oricum ar fi trebuit să aibă un jucător eliminat: "Cîteva minute după incidentul cu Nani, Rafael a respins un balon cu mîna de pe linia porţii. Era penalty pentru Real şi cartonaş roşu!".

Rooney la PSG?
A surprins pe toată lumea, miercuri, absenţa lui Wayne Rooney dintre titularii lui United. Alex Ferguson l-a preferat pe "bătrînul" Giggs, 39 de ani, şi a făcut o alegere bună. Dar presa britanică suspectează mai mult decît o decizie tactică. "Sir Alex a mai procedat aşa cînd a vrut să scape de Beckham şi de Van Nistelrooy. S-a lipsit de ei tocmai în meciuri importante", a comentat The Sun, care vehiculează un posibil transfer al lui Rooney la PSG.

L-a depăşit pe Eusebio
Deşi n-a fost la înălţimea momentului, "atmosfera m-a copleşit", Ronaldo nu i-a iertat nici acum pe foştii coechipieri, înscriind golul victoriei Madridului. "Sînt bucuros că ne-am calificat, dar îmi pare rău pentru modul cum a pierdut United", a spus CR 7, care, cu un total de 47 de reuşite, l-a depăşit pe Eusebio (46) în ierarhia marcatorilor portughezi din Ligă. În actuala ediţie, atacantul Realului a punctat de 8 ori.

"O decizie nebunească. Ne-a ruinat seara. Balonul era în aer, Nani se uita la el, nu la adversar. OK, a fost contact, dar nu-l putea evita" (Mike Phelan, secund Man. United)

"Cred că arbitrul a luat decizia potrivită. A fost joc periculos şi cartonaş roşu. Pe teren trebuie să fii atent la jucătorii din jur" ( Roy Keane, fost jucător Man. United)

111 ani de existenţă a împlinit ieri Real. Un jubileu marcat printr-o săptămînă de aur: 3-1 şi 2-1 cu Barcelona, 2-1 cu United

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
yo_yo
yo_yo  •  07 Martie 2013, 15:24
Postat de rapidistul85 pe 07 Martie 2013, 09:51

Stau si ma intreb daca gheata ii venea in figura lui Arbeloa, si nu in piept. Tot galben cerea Ferguson?

In prima repriza arbeloa i-a pus crampoanele pe genunchi lu evra, nu a avut nici cea mai mica intentie sa joace mingea, direct pe genunchi, acolo de ce dreaq nu a mai dat rosu??? Referitor la rosul pe care l-a dat... Pai daca dobitocu se ducea cu figura in gheata aluia nu trebuia nimic. S-a dat directiva de la fifa... daca tu bagi capu in gheataa adversarului poti sa mori linistit. Una e lovitura alta e cand tu te duci in piciorul aluia. Hai ba ca deja e prea mult. Trebuie sa fi orb ca sa nu iti dai seama. Nu a fost rosu si gata, erau bineinteles circumstante dar nu trebuia acordat rosu. Adevaru e ca se aseamana putin faza cu cea unde cadu a luat rosu =))

rapidistul85
rapidistul85  •  07 Martie 2013, 09:51
Postat de rapid_forever_1923 pe 07 Martie 2013, 01:15

Cat fair play poate avea Roy Keane!,nu mai trebuie amintit ce reprezinta Keane pentru Manchester United si nimeni nu l-ar acuza daca ar fi subiectiv si totusi are o pozitie supercorecta...intr-adevar a fost fault de rosu clar al lui Nani si rosu lua si in Anglia pentru faultul ala,arbitrajul a fost slab insa la faza aceea arbitrul a avut dreptate...

Stau si ma intreb daca gheata ii venea in figura lui Arbeloa, si nu in piept. Tot galben cerea Ferguson?

tandd
tandd  •  07 Martie 2013, 09:27
Postat de flo_ax pe 07 Martie 2013, 08:55

eu zic ca United a gresit alegand stilul Chelsea/Inter din meciurile cu Barca din UCL... Real Madrid a fost pusa in dificultate cand United a atacat si a pus presiune. La eliminarea lui Nani, sir-ul n-a avut nicio reactie tactica, a fost rigid, mai degraba preocupat sa comenteze cu arbitrul si sa dialogheze cu Mourinho (care a mutat decisiv). La rosul lui Nani se poate discuta mult si bine, dar cand te bagi la elicoptere gen high-kicks, foarfeci etc iti asumi niste riscuri, poti lovi un adversar si, implicit, un rosu. Arbitrul te poate ierta, dar poate interpreta si altfel situatia. Nu era nevoie de asa ceva la o faza banala la mijlocul terenului

corect si in plus din price unghi ai privi cartonasul corect la nani e rosu,e atac cu piciorul foarte sus care-si pune in pericol adversarul.Nu conteaza intentia la astfel de faulturi si in plus la ce inaltime are piciorul nici macar intensitatea nu mai conteaza,e rosu,cand faci un asemenea atac trebuie sa te informezi in privinta pozitiei adversarului altfel platesti.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează