INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MALAGA - AC MILAN 1-0

Villarreal reloaded! » După 1-0 cu Milan, Malaga şi-a convins şeicul să nu mai vîndă clubul

După ce ratase un penalty înaintea pauzei, Joaquin (stînga, în duel cu Acerbi) a executat Milanul din acțiune // Foto: Reuters
După ce ratase un penalty înaintea pauzei, Joaquin (stînga, în duel cu Acerbi) a executat Milanul din acțiune // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 26 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 octombrie 2012 23:07

Antrenorul chilian Pellegrini a sfidat austeritatea impusă în vară de patronul qatariot Al Thani, construind o echipă fără mari vedete, care visează să calce pe urmele semifinalistei din 2006.

3-0 cu Zenit, cîştigătoarea Cupei UEFA în 2008. Acelaşi scor apoi cu Anderlecht, iar miercuri seară, 1-0 cu Milan, septupla campioană a Europei. Doar Barcelona, Man. United şi Porto au punctaj maxim după 3 etape. E unica fără gol primit, în 5 partide jucate (play-off şi grupe), chiar în sezonul de debut!

VIDEO: Vezi AICI rezumatul Malaga - AC Milan 1-0!

Malaga e noua senzaţie a Ligii. Neînvinsă niciodată acasă în eurocupe, trupa andaluză îi calcă serios pe urme lui Villarreal. Deloc întîmplător, tot creaţia inginerului Pellegrini, ce a navigat cu "Submarinul galben" pînă în semifinalele Ligii 2005-2006. Deşi neplătit, antrenorul chilian a refuzat să plece o dată cu exodul vedetelor Cazorla, Rondon, Mathijsen şi Van Nistelrooy, reuşind să facă minuni cu Joaquin, Saviola, Isco, Portillo şi Demichelis. Şi l-a convins pe şeicul Abdullah Al Thani să nu mai vîndă clubul!

Patronul qatariot, ce cumpărase Malaga în 2010 şi promitea să rupă dominaţia lui Real şi a Barcei, a tăiat în vară bugetul la jumătate, la 80 de milioane de euro, de trei ori mai puţin decît al Milanului şi de două ori mai mic ca al lui Zenit. A adus doar jucători liberi ori împrumutaţi şi s-a ascuns de fani. Vărul proprietarului de la PSG a revenit miercuri pe La Rosaleda, fiind martorul consacrării noului Villarreal.

"Voi continua să investesc la club, pentru că are viitor. Vreau să-i felicit pe jucători, antrenor şi pe toţi fanii care au venit la meci" (Abdullah Al Thani, patron Malaga)

14 meciuri în cupele europene adunase Malaga pînă miercuri. Tot atîtea trofee cîte a cucerit Milan în Europa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează