INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Vinicius, victima rasismului două zile la rând în Liga Campionilor » Ce s-a strigat + Reacția dură a brazilianului

Vinicius, 23 de ani, extrema lui Real Madrid Foto: Guliver/GettyImages
Vinicius, 23 de ani, extrema lui Real Madrid Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 19:54 / Actualizat joi, 14 martie 2024 20:10

Vinicius Junior, 23 de ani, atacantul brazilian al lui Real Madrid, a fost abuzat rasist de fanii Barcelonei și ai lui Atletico înaintea meciurilor jucate marți și miercuri de echipele lor în Liga Campionilor.

Mereu atacat, mereu provocat, victimă a rasismului pe multe stadioane din Spania, Vinicius Junior a protestat încă o dată împotriva discriminării. În ultimele zile, brazilianul în vârstă de 23 de ani a fost lovit chiar dacă el nici nu era acolo. Nu juca.

Fanii Barcelonei: „Vinicius, mori!". Suporterii lui Atletico: „Ale, ale, ale, Vinicius chimpanze"

Marți, Barcelona a înfruntat Napoli (3-1) în returul „optimilor" Ligii Campionilor. Miercuri, Atletico s-a duelat cu Inter Milano (3-2 la penaltyuri) în aceeași fază a competiției.

Belgienii nu ne pot înfrunta la Euro cu fotbalistul pe care ar fi vrut să-l „fure
EURO 2024
Belgienii nu ne pot înfrunta la Euro cu fotbalistul pe care ar fi vrut să-l „fure" Serbiei! + Ce se întâmplă cu De Bruyne și cu selecționerul

Ambele s-au calificat. Real Madrid nu mai era implicată, își asigurase încă de săptămâna trecută locul în „sferturi" .

Și totuși, fanii spanioli au scandat contra atacantului sud-american, l-au insultat, l-au amenințat înaintea meciurilor disputate de echipele lor.

În apropiere de Montjuic, marți, suporterii catalani au strigat marți „Vinicius, mori!", s-a dezvăluit în emisiunea Carrusel Deportivo, la postul de radio Cadena SER.

În fața Metropolitano, miercuri, susținătorii rojiblancos au urlat: „Ale, ale, ale, Vinicius chimpanze".

Vinicius: „Sper că v-ați gândit deja la pedepsirea lor"

Vinicius a reacționat pe rețelele de socializare. „Sper că v-ați gândit deja la pedepsirea lor", a comentat extrema lui Real pe X (fostul Twitter). "E trista realitate, chiar și la meciuri în care eu nu sunt prezent".

A postat și înregistrarea cu fanii lui Atletico numindu-l „cimpanzeu" pe jucătorul brazilian.

Vinicius, insultat de peluza Valenciei. Reacția sa: „Spania e o țară rasistă"

Și în actualul sezon a fost abuzat rasist, mai ales la Sevilla și Barcelona. În ediția precedentă de LaLiga, la Valencia - Real (1-0), pe 21 mai, spectatorii valencieni din peluza de pe Mestalla i-au strigat de mai multe ori „mono" ("maimuță"). El a amenințat că iese de pe teren. „Dacă ei nu se opresc, mă opresc eu. Refuz să mai joc", i-a spus Vinicius arbitrului.

După acea partidă, sud-americanul a afirmat: „Spania e o țară rasistă". A adăugat: „Campionatul care le aparținea cândva lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano și Messi este astăzi terenul rasiștilor".

Au spânzurat de un pod un manechin cu tricoul lui Vinicius

Trei persoane au fost suspendate pe viață de Valencia. În iunie, patru ultrași ai lui Atletico au fost interziși pe stadioane doi ani. Au fost acuzați că au spânzurat de un pod un manechin îmbrăcat cu tricoul lui Vinicius.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Va fi licitație pentru Greenwood » Jucătorul anchetat un an pentru viol, ținta marilor cluburi ale Spaniei + Prețul cerut de Manchester
ANGLIA
Va fi licitație pentru Greenwood » Jucătorul anchetat un an pentru viol, ținta marilor cluburi ale Spaniei + Prețul cerut de Manchester
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
FRANȚA
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
romi59
romi59  •  15 Martie 2024, 12:28

Nu cred că este vorba de rasism, în campionatul din Spania joacă zeci de jucători de culoare dar care n-au parte de manifestările împotriva luiVinicius, de ce? Oare Vinicius prin comportarea și manifestările din teren la anumite momente din meci nu are o contribuție? Cred ca da, este sfidător și arogant.

brujo
brujo  •  15 Martie 2024, 07:28

jucator bunicel, dar care instiga si provoaca non stop, apoi tot el se plange. Karma, eh ?

vasile_00
vasile_00  •  15 Martie 2024, 07:20
Postat de fzoltan pe 14 Martie 2024, 22:19

De la început punctez ca sunt total impotriva rasismului! Dar acest fotbalist arogant, provocator si fara sa jignesc , cu inteligenta mult sub medie ar trebui sa-si puna serios următoarea intrebare: de ce doar el dintre zecile de jucatori de culoare din La Liga pateste asa ceva?1

Exact! N-are nimeni treabă cu el pt că e negru, ci pt că se comportă ca o maimuță. De ce nimeni n-are treabă cu Camavinga sau cu Rodrigo, cu Mendy sau alți jucători de culoare? De ce ai abuza un jucător de culoare a adversarilor când printre jucătorii adulați ai echipei tale se află jucători de culoare?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează