INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OLYMPIAKOS - DORTMUND, AZI 21:45

Ziarele greceşti încing spiritele înaintea ”şocului” Olympiakos - Dortmund: cancelarul Angela Merkel în costum nazist

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 17:36

E fierbere mare la Atena înaintea meciului dintre Olympiakos Pireu şi Borussia Dortmund, programat în această seară în Ligă.

Cum sînt singurii care se opun atunci cînd la Uniunea Europeană se pune problema unor noi ajutoare financiare pentru Grecia, nemţii au devenit duşmanii de moarte ai poporului elen.

Iar politicul s-a răsfrînt şi asupra fotbalului, astfel că meciul împotriva Dortmundului a fost transformat într-o demonstraţie de ură la adresa Germaniei.

Al doilea cel mai bine vîndut ziar de sport al Greciei, Gravos, a publicat deunăzi pe prima pagină un fotomontaj în care antrenorul oaspeţilor, Jurgen Klopp, apare alături de cancelarul Angela Merkel.

Aceasta din urmă e îmbrăcată într-o uniformă militară din vremea celui de-al treilea Reich. Iar în loc de zvastică, grecii i-au pus pe banderolă simbolul euro.

Gravos titrează: " Borussia Dortmund e ca Merkel. Trebuie să-i batem pe nemţi, astfel încît Grecia să poată rîde, iar a patra putere economică a lumii să fie umilită. Grecilor nu le plac germanii - pentru noi, acest meci e ca o finală".

Autorităţile de la Atena au luat măsuri speciale pentru protecţia suporterilor şi a echipei din Dortmund. Inclusiv la ambasada germană s-a dublat paza.


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
resme78
resme78  •  19 Octombrie 2011, 18:34

greci... si atat!n-au muncit toata viata lor si acum asteapta salvarea de la cei pe care-i injura.cea mai proasta natie din europa(dupa romani desigur).

viviantur
viviantur  •  19 Octombrie 2011, 18:15

D-le Botezatu ziarul se numeste GAVROS(guvidul)si este un ziar cu tiraj mic ,fiind ziarul de casa al lui Olimpyacos nicidecum un ziar de mare tiraj,mai documentati-va!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează