INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  STEAUA - AJAX, JOI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dispare Rîpă? » Reghe are două variante de echipă pentru returul cu Ajax

Articol de , - Publicat duminica, 17 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 februarie 2013 19:41

Reghecampf se gîndeşte să-l folosească pe Chipciu pe postul de fundaş dreapta pentru a-i face astfel loc lui Popa în primul "11", iar Gardoş ar putea apărea la mijloc


Prestaţia bună a lui Adi Popa la Amsterdam îl obligă pe Laurenţiu Reghecampf să-l titularizeze şi în partida retur, cea de la Bucureşti, programată joi pe Arena Naţională. În Olanda, mijlocaşul de 24 de ani i-a luat locul în primul "11" lui Cristi Tănase, care a fost suspendat, şi s-a descurcat foarte bine, fiind cel mai bun stelist de pe teren în cele 82 de minute cît s-a aflat pe teren. Acum, "Dodel" are drept de joc şi, în mod normal, Popa ar trebui să-i cedeze locul, însă prestaţia sa de pe Amsterdam Arena face ca Reghe să-l trimită şi joi pe gazon încă din primul minut.

Chipciu ar ajuta mai mult atacul
În aceste condiţii, tehnicianul va avea la dispoziţie 3 mijlocaşi laterali, din care va trebui să sacrifice unul. Gazeta a scris ieri despre o formulă la care se gîndeşte antrenorul, cu Cristi Tănase în centru, alături de Rusescu, şi cu un singur închizător, Prepeliţă. În această situaţie, Popa ar fi mijlocaşul dreapta, iar Chipciu, cel stînga.

Reghe mai are însă o alternativă. Avînd în vedere că steliştii trebuie să înscrie de minimum două ori, iar olandezii şi-au dovedit limitele în benzi, antrenorul roş-albaştrilor ar putea miza pe Chipciu pe postul de fundaş dreapta, mai ales că evoluţia lui Rîpă în meciul tur a fost una modestă.

În plus, avînd avantajul scorului de 2-0, elevii lui Frank de Boer nu se vor mai arunca în atac, în vreme ce Steaua e obligată să fie ofensivă încă din startul partidei, iar fotbalistul venit de la Braşov poate ajuta mult mai mult atacul decît Rîpă.

Gardoş, la centru
Laurenţiu Reghecampf mai are însă o dilemă. Dacă va miza pe acelaşi sistem de joc, 4-2-3-1, cine va face cuplu în centrul liniei mediane cu Prepeliţă, avînd în vedere că Bourceanu şi Pintilii sînt suspendaţi? Singurul fotbalist din lot pe acel post e Filip, însă acesta are puţine meciuri în picioare, iar tehnicianul nu are încredere în el că ar face faţă unei partide atît de importante.

În locul său, l-ar putea folosi pe Florin Gardoş, care a mai evoluat de 7 ori pe postul de mijlocaş central pentru formaţia din Ghencea, însă ultima oară a făcut-o în mai, anul trecut.

Steaua a cîştigat doar de două ori cu Gardoş "închizător"
28.11.2010 Steaua - CFR 2-2
15.12.2010 Napoli - Steaua 1-0
02.04.2011 Poli Timişoara - Steaua 0-0
05.04.2011 Steaua - Urziceni 5-0
10.04.2011 Astra - Steaua 1-0
28.04.2011 Pandurii - Steaua 1-1
10.05.2012 Steaua - Ceahlăul 1-0

Ce variante are Reghecampf
Echipa 1: Tătăruşanu - Rîpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă - Ad. Popa, Rusescu, Cr. Tănase, Chipciu - Nikolici

Echipa 2: Tătăruşanu - Chipciu, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă, Gardoş (Filip) - Ad. Popa, Rusescu, Cr. Tănase - Nikolici

"Eu am alte aşteptări de la un fundaş dreapta la Steaua! Rîpă a venit la o echipă cu mari pretenţii, dar a venit nepregătit şi asta se vede în jocul lui"
Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua

"În retur, cred într-un joc mult mai bun. Dacă va juca mai curat şi lasă prudenţa la o parte, Steaua se poate califica, fiindcă Ajax nu e o formaţie mult superioară. S-a văzut în repriza a doua"
Ştefan Iovan, fost fundaş Steaua

"Veţi vedea că vom marca pe Arena Naţională. Sper să o facem cît mai repede, ca apoi să ne luptăm pentru calificare. Important e să rămînem optimişti, putem merge mai departe"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (24)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  17 Februarie 2013, 17:33

dlor, normal rape;le au cam disparut de mult, doar in capul vostru ele continua sa existe! acolo trebuie plombat, dar cu creier se plombeaza nu!

cobra234
cobra234  •  17 Februarie 2013, 15:01
Postat de varanga53 pe 17 Februarie 2013, 13:19

Tatarusanu-Chipciu-Gardos-Szukala-Latovlevici-Chiriches-Prepelita-Adi Popa-Rusescu-Tanase-M.Costea ! Chiriches nu are ce cauta fundas central : nu stie sa dea cu capul ! E mai folositor la inchidere pentru ca e destul de tehnic !

DE ACEIASI PARERE SANT SI EU,MULT MAI BUN E LA INCHIDERE,,DAR NOI NE DAM CU PAREREA,EI STIU CE AU DE FACUT

blue_sky
blue_sky  •  17 Februarie 2013, 13:21

Iar joaca momaia de Nikolici titular?Asta trebuia sa plece demult de la Steaua, nu inteleg de ce mai este tinunt si bagat titular.Parca ar fi Arthuro sau Bilasco, care desi erau maini moarte au jucat multe meciuri ca titulari, fara sa dea goluri.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează