INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Frank de Boer a amintit de meciul în care Steaua a fost umilită în toamnă: "30 de minute teribile cu Stuttgart"

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 22:54

Antrenorul lui Ajax susţine că "am auzit de numele Chipciu de-abia marţi" şi încheie glumeţ-ironic: "O să-l sun astăzi pe Ogăraru să-mi zică titularii Stelei cu noi".

Frank de Boer, fostul mare apărător al Ajaxului, degajă siguranţă cînd vorbeşte, la fel ca pe vremea cînd intuia fiecare mişcare a atacantului advers şi lansa faimoasele sale pase lungi milimetrice. A văzut Steaua, şi meciurile bune ale ei, dar şi pe cele mai slabe, cum a fost cel cu Stuttgart, cînd a pierdut cu 5-1 acasă.

"Aveţi un fundaş stînga puternic"
"Mi-a fost util acel joc. Steaua a început cu trei fundaşi şi, după 30 de minute, deja primise patru goluri. Teribil", afirmă tehnicianul olandezilor. "Imediat, a renunţat la 3-4-3, revenind la sistemul clasic pentru antrenorul său, 4-2-3-1, dar jocul era pierdut".

Totuşi, De Boer nu se lasă păcălit de acel rezultat: "A avut şi partide în care s-a remarcat, le-am văzut şi pe acelea. Steaua e bună, are un fundaş stînga puternic şi mijlocaşi interesanţi".

Frank nu ascunde că "am vorbit puţin cu Ogăraru în decembrie despre Steaua", însă răspunde ironic la întrebarea dacă a discutat şi acum cu George: "O să-l sun astăzi pe Ogăraru să-mi zică la telefon titularii Stelei cu noi".

Şi încă o replică înţepată imediat. "Se zvoneşte că Ajax îl urmăreşte pe Chipciu. Sînteţi interesat de el?", doreşte să afle un reporter român. "Am auzit de numele Chipciu de-abia marţi. Cum să fiu interesat de un jucător al cărui nume nu-l cunosc?".

Pierdută prin fotbal
Traducătoarea de la conferinţa de presă, o româncă stabilită de 20 de ani în Olanda, a avut mari dificultăţi. Nu cu limba olandeză, pe care o stăpîneşte foarte bine, ci cu numele jucătorilor lui Ajax, pe care nu le ştia absolut deloc. Iar termenii fotbalistici păreau OZN-uri.

Frank de Boer, Eriksen şi ofiţerul de presă al lui Ajax s-au amuzat copios auzind că Sigthorsson e Sigson, că Fischer e botezat Fisen sau Lukoki devine Bukoki. "Este translator acreditat la UEFA", a precizat purtătorul de cuvînt al olandezilor. Femeia a oferit însă explicaţia: "Sînt specializată pe juridic".

"S-a spus în România despre noi că sîntem o echipă de copii? Poveşti! Nu mă interesează" (Frank de Boer)

"Vrem să jucăm mereu un fotbal bun, indiferent de numele adversarului. E nevoie să dăm ce avem mai bun şi vor veni şi golurile. Trebuie să ne facem jocul nostru, nu să ne intereseze jocul adversarei" (Christian Eriksen, mijlocaş Ajax)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rrt1947
rrt1947  •  14 Februarie 2013, 08:31
Postat de soviet.storm pe 14 Februarie 2013, 05:06

o sa fie umilita si acuma! 6-0! hai ajax!

umilita o sa fie mata

soviet.storm
soviet.storm  •  14 Februarie 2013, 05:06

o sa fie umilita si acuma! 6-0! hai ajax!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează